Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter
10

Μέχρι χτες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν ο σεβάσμιος μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, ο Νέστωρ της Αριστεράς, με 50 χρόνια αριστερούς αγώνες. 

Σήμερα πολλοί τον βλέπουν με άλλο μάτι και τα meme που φτιάχτηκαν γι' αυτόν πλημμύρισαν το ίντερνετ.

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter
 

Λίγοι γνώριζαν, και ακόμα λιγότεροι φαντάζονταν ότι είχε κατασκευαστική εταιρία, πως αναλάμβανε εργολαβικά έργα και πως είχε 650.000 μετοχές τεράστιας αξίας. Έδινε την εντύπωση του φτωχού παππούλη που στην καθημερινότητα πάλευε για τις αριστερές ιδέες του και η αποκάλυψη των αναλήψεων δημοσίων έργων από μόνη της θόλωσε κάπως την εικόνα. 

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter

Μετά έγινε το μπέρδεμα με το αν ανέθεσε δημόσιο έργο στον εαυτό του. Άλλη μία σκιά: σε μια εποχή που το Δημόσιο κάνει στάση πληρωμών η τεχνική εταιρεία Φλαμπουράρη πληρώνεται με 3,9 εκ.€. 

Βγαίνει ο ίδιος και λέει «καμιά σχέση δεν έχω με την εταιρία πια, όταν έγινα Υπουργός, έφυγα, κράτησα μόνο μετοχές.» Την επόμενη μέρα διαψεύδει τον εαυτό του και λέει «Δεν είμαι τίποτα, ούτε μετοχές δεν έχω». 

Οι εχθροί του όμως (και λέγοντας εχθροί εννοώ το Πρώτο Θέμα του κομιστή Θέμου, που λίγο νοιάζεται για την δημοσιοποίηση όλων των σκανδάλων, παρά μόνο συγκεκριμένων και στοχευμένων) αναφέρουν πως σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Όμως τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.135 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος!

Το protothema αναφέρει πως έως και σήμερα το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθούσε να είναι μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ποσοστό 50,01% και 650.135 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί...

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter
 

Γιατί πολύς κόσμος δεν τα πιστεύει αυτά;

1) Επειδή τα λέει το Θέμα του κομιστή, που έχει γράψει πολλές ανακρίβειες κατά καιρούς

2) Επειδή δεν θέλουν να τα πιστέψουν και προτιμούν να φαντάζονται μια Αριστερά με ηθικό πλεονέκτημα

Άρα; Απαντήσεις σε όλα θα δοθούν σίγουρα αν δεηθεί να δώσει ο Φλαμπουράρης στη δημοσιότητα το Μετοχολόγιο, κάτι που προς το παρόν δεν μοιάζει να θέλει να κάνει.

Από εκεί πάντως που ξεκίνησε το θέμα ως απλή διαπλόκή (η πρώην εταιρία του Υπουργού πήρε, εν μέσω στάσης πληρωμών, 4 εκ. ευρώ) φαίνεται να εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο: ο ηθικότερος των Υπουργών φέρεται να ψεύδεται για το αν έχει ή όχι μετοχές και φέρεται να είναι βασικός μέτοχος εταιρίας που κάνει μπίζνες με το Δημόσιο, όντας Υπουργός, πράγμα που απαγορεύεται ρητά απ' το νόμο - υπάρχει απόλυτο ασυμβίβαστο, που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 18 του νόμου 1558/85 και ο υπουργός φέρει ευθύνη επί τη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύντομα θα μάθουμε την πλήρη αλήθεια. Ελπίζω πριν τις εκλογές, ώστε να μη χρησιμοποιείται η υπόθεση απ' τον Κομιστή ή απ' την Ν.Δ. για πολιτικά παιχνίδια. 

Πάντως το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να τον έχει ακόμα υποψήφιο στα ψηφοδέλτιά του (πρώτο πρώτο στη λίστα της Α' Αθηνών) δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο...

 

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter

 

 

 

UPDATE: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε το απόγευμα επίσημη δήλωση:

 

 

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη:

«Η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Άξιος ο μισθός των κυρίων του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων του ψεύδους και της συκοφαντίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:

Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπουργού προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.
2. Μεταβίβασα τις μετοχές της εταιρείας που κατείχα όπως προκύπτει από το από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας.
3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι η επίμαχη Σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι, έχει ημερομηνία σύναψης την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την 24.11.2014, ημερομηνία δηλαδή προ της ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών μου να ενημερώσω το Πρώτο Θέμα ότι όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά.

Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά.

Μετά από τις διευκρινίσεις αυτές οι οποίες συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα ελπίζουμε ότι η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος θα σταματήσει άμεσα. Αν δοθεί όμως συνέχεια στα ψεύδη την απάντηση θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Αθήνα 16.09.2015
Φλαμπουράρης Αλέκος»

 

 

Η απάντηση του Θέματος:

 

Όλοι μιλούν για τον Φλαμπουράρη Facebook Twitter

 

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Την πήρε στην περιφέρεια του Τατούλη, που αν θυμάμαι καλά, κατέβαινε ως ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ. Άρα ναι, είναι παντώς καιρού.Πάντως οι εργολάβοι τρώνε καλά με κάθε κυβέρνηση. Άσχετα με την ρητορική περι νταβατζήδων, κεφαλαίου και πλουτοκρατίας. Τα δε κολλητιλίκια Τσίπρα με τους Βαρδινογιάννηδες και τους Αγγελοπουλαίους είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό.
δεν ξερω τι εχει γινει με Φλαμπουραρη και μονο που ειναι ο Θεμος πισω απο τις "αποκαλύψεις" κραταω μικρο καλαθι, από την αλλη ουτε ο Φλαμπουραρης μου γεμιζει το ματι, αλλα αυτο δεν φτανει για να πιστευω οτι ακουγεται.Αυτο που μου αρεσει όμως ειναι τα 2 μετρα και 2 σταθμα. Για τους αριστερους τελικα οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικό ταυτοχρόνως, ετσι απλα χωρις δευτερους προβληματισμους!!!Επίσης, πολύ χρήμα ρε παιδι μου και σε αυτη την Αριστερα...Αλήθεια ο Παπασταυρου που "παιζει" στα σποτ του συριζα, εχει αποδειχτει περα πασης αμφιβολίας οτι εχει λερωμενη τη φωλιά του ή ο συριζα απλα πεταει λασπη σαν αλλος Θεμος?
Θέλω να μάθω δεν υπαρχει όριο στη διαπλοκή? αυτή ήταν η αριστερή αλλαγή που περίμεναν τόση πολλοί? κι αυτός, ο γραφικός κ. Αλέκος, που εμφανιζόταν μ αυτο το μάγκικο βαριεστημένο ύφος, που όλα τα ξέρει και δίνει σ όλα απλοϊκες και γρήγορες λύσεις, τι να μας πει. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.