Απίστευτο αλαλούμ με τα διόδια: Οι κοινοπραξίες "άδειάζουν" το Υπουργείο - Ακόμη δεν έχουμε πάρει τα χρήματα από το δημοψήφισμα

Απίστευτο αλαλούμ με τα διόδια: Οι κοινοπραξίες "άδειάζουν" το Υπουργείο - Ακόμη δεν έχουμε πάρει τα χρήματα από το δημοψήφισμα Facebook Twitter
4

Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.

Το αθηναϊκό πρακτορείο μεταδίδει πως μέσα στην επομένη ώρα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για το ζήτημα της χρέωσης των διοδίων κατά τη σημερινή ημέρα. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου έχει ήδη δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή των εκλογέων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και γιατί να είναι μόνο τα διόδια τσάμπα και όχι και η βενζίνη, οι καφέδες, τα μουστοκούλουρα, τα πιτόγυρα κ.ο.κ;Τσοβόλα δωσ' τα όλα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο ελληνάρας ψηφοφόρος. Το ποιος θα πληρώσει στο τέλος το μάρμαρο είναι ελάσσονος σημασίας.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό. Με ποια λογική αυτός που πληρώνει βενζίνη για να πάει να ψηφίσει στο χωριό του επιβαρύνεται απ' τα διόδια; Ο νόμος προβλέπει να ψηφίζεις στον τόπο κατοικίας σου αν είσαι άπορος. Αυτή η λαϊκίστικη νοοτροπία του "δώστε τσάμπα στο λαό" κάποτε πρέπει να σταματήσει. Ή τουλάχιστον να μην την επικαλούνται πολιτικοί που στη ζωή τους έμαθαν να (χρυσο)πληρώνονται απ' τον δημόσιο κορβανά (δηλαδή από εμάς) και σαν άλλοι αυτοκράτορες της Ρώμης μοιράζουν καρβέλια στους πληβείους.