Τι θα γινόταν αν οι μεγιστάνες του πλανήτη μοίραζαν την περιουσία τους στους απλούς πολίτες;

Τι θα γινόταν αν οι μεγιστάνες του πλανήτη μοίραζαν την περιουσία τους στους απλούς πολίτες; Facebook Twitter
2

Άραγε θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν οι πλουσιότεροι του πλανήτη αποφάσιζαν μια μέρα να μοιράσουν την περιουσία τους στους υπολοίπους;

Το Bloomberg έφτιαξε το "δείκτη Ρομπέν των Δασών" (Robin Hood Index), όπου σε δείγμα 42 χωρών, παρουσιάζει τον πλουσιότερο άνθρωπο της καθεμιάς αντίστοιχα (2014), δίπλα το κατά κεφαλήν εισόδημα του κάθε πολίτη και το πόσα δολάρια θα έπαιρνε αν ο "ντόπιος εκατομμυριούχος" ρευστοποιούσε την περιουσία του και τη μοίραζε αλά... Ρομπέν.

Αν και σε πρώτη φάση, κάτι τέτοιο φαντάζει ιδανικό σενάριο, με μια προσεκτική ματιά, δυστυχώς προκύπτει πως δεν θα σταθούν όλοι τόσο τυχεροί.

Για παράδειγμα, στην Κύπρο και τη Σουηδία οι κάτοικοι θα είναι σαν να κέρδισαν το λαχείο αφού θα έπαιρναν αντίστοιχα από 45.987 δολάρια και 33.149 δολάρια έκαστος!

Λιγότεροι τυχεροί οι Αμερικάνοι, που αν ο Bill Gates αποφάσιζε να χαρίσει τα λεφτά του στους φτωχότερους από αυτόν, ο καθένας θα έπαιρνε 1.736 δολάρια, ενώ σχεδόν κακόγουστο αστείο φαντάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην Ινδία, όπου λόγω του μεγάλου πληθυσμού, ο κάθε Ινδός θα έπαιρνε μόλις 59 δολάρια...

Τι θα γινόταν αν οι μεγιστάνες του πλανήτη μοίραζαν την περιουσία τους στους απλούς πολίτες; Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Απροκάλυπτη χειραγώγηση της στατιστικής από το Bloomberg, για τη δημιουργία κατευθυνόμενων εντυπώσεων όσον αφορά το χάσμα πλούσιων και φτωχών.Εγώ θα πρότεινα να έκαναν το ίδιο παίρνοντας το πλουσιότερο 0.00001% (1 στα 10 εκατομμύρια) του πληθυσμού κάθε χώρας. Έτσι, ο πληθυσμός κάθε χώρας δεν θα επηρεάζει το δείκτη, κάτι που τον κάνει άχρηστο για την εξαγωγή σοβαρού συμπεράσματος.Με αυτό τον τρόπο, οι χώρες με πληθυσμό μικρότερο από 10 εκατομμύρια θα έπεφταν και αυτές με μεγαλύτερο θα ανέβαιναν.Και θα γινόντουσαν δραματικές ανακατατάξεις, μόνο μοιράζοντας το πλουσιότερο... 0.00001%.