Σάλος με την ομοφοβική ομιλία του Μουγκάμπε στον ΟΗΕ: "Δεν είμαστε γκέι"

Σάλος με την ομοφοβική ομιλία του Μουγκάμπε στον ΟΗΕ: "Δεν είμαστε γκέι" Facebook Twitter
2

O ηγέτης - αλλά για αρκετούς δικτάτορας - της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε χρησιμοποίησε το βήμα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για να χλευάσει αυτό που αποκάλεσε «νέα ανθρώπινα δικαιώματα» λέγοντας από μικροφώνου στους συγκεντρωμένους ηγέτες "δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι".


"Ο σεβασμός και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η υποχρέωση όλων των κρατών», δήλωσε αρχικά ο Μουγκάμπε αλλά σύντομα έδειξε πως οι διαθέσεις του δεν συμβαδίζουν με την άποψη των υπολοίπων.


«Απορρίπτουμε τις απόπειρες να μας καθορίσουν τα νέα δικαιώματα που είναι αντίθετα με τις αξίες μας, τα πρότυπα, τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις. Δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι», πρόσθεσε στη χθεσινοβραδινή του ομιλία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ανταποκριτές, κάποιοι στην αίθουσα γέλασαν και μερικοί αισθάνθηκαν πολύ αμήχανα με την τοποθέτηση. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανέναν επίσημο σχόλιο για την τοποθέτησή του.


Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης έχει συχνά κάνει χρήση ρητορικής εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας και η χώρα του έχει βεβαρημένο ιστορικό στο σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε απειλήσει με απομάκρυνση τους διπλωμάτες του οι οποίοι μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.  Την ίδια περίπου περίοδο είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες και "απάνθρωπες" τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου και έλεγε πως οι γκέι είναι χειρότεροι και από γουρούνια. Ωστόσο το χθεσινό του ξέσπασμα χαρακτηρίστηκε εκτός από προκλητικό, και ασυνεχές με την υπόλοιπη ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη για ισότητα των δύο φύλων και τόνισε πως περισσότερες γυναίκες πρέπει να αναλαμβάνουν αξιώματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά τι περιμέναμε δεν ξέρω. Δεν μας έδωσε το πρώτο δείγμα τώρα, το έχει ξανακάνει σε πολλές περιπτώσεις. Περιμέναμε να τον έχει βαρέσει κεραυνός και να άλλαξε άποψη;Μήπως οι διοργανωτές τηε γενικής συνέλευσης να τον αποκήρυσσαν δημόσια και επί τόπου όταν το είπε παρά να τον αφήσουν να τελειώσει;
Ε καλά, δε σας είπαμε και καμπούρηδες. Πάντως γέλασα που μίλησε για σεβασμό και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τι πλάκα που έχουν κάποιοι. Μου άρεσε επίσης που μίλησε εκ μέρους όλων των πολιτών "δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι". Το γνωρίζει από πρώτο χέρι άραγε;