Οι Έλληνες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό. Τι κάνουν όμως εκεί;

Οι Έλληνες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό. Τι κάνουν όμως εκεί; Facebook Twitter
SOOC
10

Γύρω μας σχηματίζεται ένα νέο κύμα εξόδου και μια νέα γενιά που τίποτα δεν την είχε προετοιμάσει για την συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας. Και τώρα αυτή η γενιά καλείται να ακολουθήσει τα βήματα των παππούδων της.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη και νέοι από κάθε γωνιά της χώρας καλούνται να μεταναστεύσουν είτε για να σπουδάσουν είτε για να βρουν εργασία.

Ο νεαρός δημοσιογράφος Γιάννης Χρυσάνθου ήρθε σε επαφή με πρόσωπα που πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε κάποια ξένη χώρα. Μέσα από μια σύντομη συνομιλία αναφέρονται στην απόφασή τους να φύγουν από την Ελλάδα, τις ευκολίες ή δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, περιγράφουν την καθημερινότητα τους και κάνουν μια σύγκριση της μέχρι πρότινος ζωής τους στην Ελλάδα με αυτή εκτός.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η άποψη την νεαρής Δέσποινας που πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από ένα περίπου χρόνο μετανάστευσης στην Αυστραλία. Την επιμέλεια του ρεπορτάζ έχει ο (απόφοιτος τμήματος Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε) Γιάννης Χρυσάνθου ενώ την βιντεοσκόπηση-post production έχει αναλάβει η Rec Studio.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
το προβλημα ξεκιναει απο την εκπαιδευση ολοι τελειωνουν πανεπιστημια και θελουν να δουλεψουν πανω σε αυτο που σπουδασαν (λογικο) αλλα ποσους μπορει να απορροφησει το συστημα;(σε μια τοσο μικρη χωρα) καποιοι πρεπει να κανουν και τους τεχνιτες τους αγροτες κτλπ (κανεις δεν παει πια) και αλλες δουλειες απο οσο ξερω απο γνωστους και φιλους που εχουν επιχειρησεις ψαχνουν για ελληνες τεχνιτες και δεν βρισκουν και αναγκαζονται να προσλαβουν αλλοδαπους και οπου υπαρχει πληθωρα υπαρχει και πτωση μισθου στην ελλαδα δε δεν σε ρωτανε τι ξερεις για να προσληφθεις αλλα ποιον ξερεις και στο εξωτερικο συνηθως πανε καλα οι ελληνες γιατι ακολουθουν τους νομους και τους κανονισμους της χωρας κατι που δεν ισχυει στην ελλαδα δυστηχως το κλιμα στην ελλαδα πολυ δυσκολα θα αλλαξει οχι γιατι δεν μπορει αλλα γιατι για καποιους δεν πρεπει
Όπως τα λες είναι φίλε μου. Μια στατιστική που διάβασα πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι 9/10 που φεύγουν είναι πτυχιούχοι και 6/10 κάτοχοι μεταπτυχιακού. Τόσα χρόνια προτιμούσαμε να λουφάζουμε φοιτητές σε καφετέριες περιμένοντας τον διορισμό στο δημόσιο από τον να κάνουμε "κατώτερες" δουλειές. Τώρα οι νέοι μεταναστεύουν αλλά ποιοι; οι αιώνιοι και αυτοί του δημοκρατικού 5; Ή οι άξιοι και ικανοί; Δυστυχώς από την Ελλάδα δεν θα λείψουν οι πτυχιούχοι... οι αληθινοί επιστήμονες θα λείψουν. Και η ημιμάθεια θα μας ρίξει πιο πολύ και από την αμάθεια...
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού μετά από δεκάδες μεταναστεύσεις και τα ψέματα ότι στην ευρωπαϊκή ένωση η ζωή ούλον μας αναβαθμίστηκε βρισκόμαστε σε μια μεγάλη έξοδο και πάλι 70 χρόνια παρακμιακή πολιτική ανούσιων και συμφεροντολογιών μας κατάντησαν μετανάστες και πάλι.
Η Δέσποινα ας βρει ένα καλό παιδί να καλοπαντρευτεί και ας αφήσει τα down under... Άκου εκεί πιόνια! Καλομαθημένοι από τα μικράτα μας είμαστε όλοι μου φαίνεται! Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να μπορούσαν όλοι οι Έλληνες να ζήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους στο εξωτερικό. Το να μη μιλάς γιατί δεν ξέρεις καλά την γλώσσα ξέρετε σε βοηθάει πολύ! Ακούς περισσότερο τους συνομιλητές σου, σκεφτεσαι περισσοτερο πως και τι θα απαντήσεις και κυρίως αναπτύσσεις την αρετή της υπομονής! Πάλι καλά που φεύγουμε μπουλούκια μπας και αποκτήσουμε χαρακτήρες...
Και εσύ βρε Δέσποινα, έλεος.. Πολύ άσχημη και προσβλητική έκφραση και δείχνει ακριβώς το επίπεδο του νεοέλληνα. Κρίμα νέοι άνθρωποι να εκφραζονται έτσι. Και όλοι εσείς που βάλατε τις αρνητικές στην/στον bioinformagician συμφωνείτε με τον χαρακτηρισμό 'πιόνια' σε ανθρώπους που απλά χρησιμοποιούν το μετρό την ίδια ώρα κάθε μέρα για να πάνε στην δουλειά τους; Έτσι συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες!
http://www.kathimerini.gr/802679/article/epikairothta/ellada/xamhla-h-ellada-sth-sygkrathsh-talentwn "Η χώρα κατατάσσεται στην 50ή θέση του παγκόσμιου δείκτη ανταγωνιστικότητας ταλέντων, που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση του 2014 (The Global Talent Competitiveness Index - GTCI)," Αξίζει να δείτε τις χώρες που βρίσκονται πανω απο την Ελλάδα στο δείκτη και τους λόγους για την κατάταξη. Επίσης στο συνολικό δείκτη ανταγωνιστικότητας η χώρα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις του πλανήτη (81 απο 144) λόγω κρατικής δυσλειτουργίας , έλλειψης στρατηγικής και εχθρικού περιβάλλοντος για καινοτομία και επενδύσεις . Τα παραπάνω ειναι αποτέλεσμα της μετριοκρατίας και του ατομικού μικροαστισμού οπου ΟΛΟΙ υποχρεώνονται στην ισοπέδωση προς τα κάτω και πλέον κατέληξε ως ιδεολογία να κυβερνά επίσημα τη χώρα .
Άλλο σου λέει Μυθικέ Αστέ. Σου λέει ότι η "δημοκρατία" σκότωσε την αριστεία. Εξισωση προς τον κατώτατο κοινό παρονομαστή. Και το ταλέντο το κάνανε να νιώθει κόμπλεξ για τον εαυτό του.