ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.10.2015 | 22:17

Καταθλιπτικός.

Καταρχάς συγγνώμη που σας κουράζω με την κατάθλιψη μου. Έχω εδώ και χρόνια κατάθλιψη και όχι μόνο δεν βελτιώνομαι αλλά χειροτερεύω συνεχώς. Είμαι 24 σε λίγο 25 και συμπεριφέρομαι σαν 70. Κάθομαι όλη μέρα σπίτι και περιμένω να μπώ στρατιώτης τον άλλο μήνα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι σιγά σιγά σκέφτομαι όλο και πιο ακραία πράγματα. Το αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος αλλά με προβληματίζει ότι το μυάλο κάνει τέτοιες σκέψεις. Όταν ήμουν μικρός 7-8 ετών με είχαν πάει σε ψυχολόγο οι γονείς μου ,είχαν χωρίσει και φαίνεται ότι απο τότε είχα αρχίσει να παρουσιάζω παράλογη συμπεριφορά. Δεν είμαι βίαιος καθόλου το αντίθετο και σκέφτομαι πάντα λογικά ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Φίλους δεν έχω δεν μιλάω σε κανένα παραμόνο με τον πατέρα μου που μένουμε μαζί τα συνηθισμένα. Θέλω να βρώ έναν άνθρωπο να συζητήσω για όλα αυτά που με αποσχολούν απο κοντά όχι μέσα απο γραμμές του ίντερνετ. Σκέφτηκα να πάω σε κάποιο ψυχολόγο αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δίνω 20ευρώ την ώρα ή όσο είναι. Ξέρω πολλούς που έχουν πάει σε ψυχολόγους κάποιοι σε 3-4 και απο ουσία τίποτα ενώ σε κάποιους άλλους τους έχουν βοηθήσει μερικώς. Μιάς και το τελευταίο που θέλω είναι ανθρώπους να με εκμεταλλεύονται για να βγάζουν λεφτά. Το στρατό τον σκέφτομαι και αγχώνομαι φούλ ενώ η καθημερινότητα μου είναι στον καναπέ μου με το λάπτοπ και την tv. Μιλάω με άλλους ανθρώπους αλλά δεν μπορώ να δεθώ δεν ταιριάζουμαι. Για γυναίκα κοπέλα ούτε λόγος αφού θα ήταν μια κάποια λύση να της άνοιγα την καρδιά μου. Με προβληματίζει και το ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι ανοιχτοί το ίδιο και εγώ βέβαια. Είναι καμία κανένας ψυχολόγος εδώ μέσα να μου πεί 2-3 βάσικα πράγματα να ξεφύγω απο την μιζέρια και εσωστρέφεια μου; Θα εκτιμούσα μια θετική αντιμετώπιση.Ευχαριστώ.
5
 
 
 
 
σχόλια
*και γενικα να βρεις,να ασχοληθεις,να διαβασεις,να μαθεις κατι που σε ευχαριστει..το λεω απο την αποψη οτι εισαι ολη μερα στο λαπτοπ και την τβ και ειναι επομενο να παθεις καταθλιψη..και κατα τη γνωμη μου απο τη στιγμη που αναγνωριζεις το προβλημα ειναι στο χερι σου να το λυσεις
ουτε εγω ειμαι ψυχολογος αλλα θα σου προτεινα υπνοθεραπεια ή διαλογισμο σε συνδυασμο με γιογκα..πιστευω πως θα σε βοηθουσε με την ψυχολογια σου και εφοσον αρχισεις να καταλαβαινεις τι γινεται θα τα λυσεις ολα! καλη τυχη! :)
Μπορείς να απευθυνθείς σε δημόσιους φορείς που θα προσφέρουν τη στήριξή τους δωρεάν. Πάρε ενα τηλέφωνο στις γνωστές γραμμές πληροφοριών, ή ψάξε στο χρυσο οδηγό ή στο ίντερνετ. Αν ζεις σε μεγάλη πόλη θα βρεθεί κάτι ευκολοτερα. Οσο για ιδιωτικά ιατρεία, τελευταια φορά που το έλεγξα, οι τιμές στη Θεσσαλονίκη για κεντρικα ιατρεία κυμαίνονταν από 45-60...ούτε εγώ θα είχα την πολυτέλεια, άρα στη θέση σου θα προτιμούσα να τα δώσω σε ενα γυμναστήριο οπου μπορεί να γνωρισεις κόσμο.Για το στρατό δεν ξέρω αν και τι θα μπορούσες να κάνεις, αλλά εάν πας, μη σε πάρει από κάτω. Δες το ως εμπειρία και μη δίνεις δικαιώματα. Από την άλλη κιόλας, στο στρατό λέγεται ότι δημθουργουνται ισχυρές φιλίες. Θα σε βοηθούσε να κανεις φιλους, θα ξεχνιόσουν από τα ψυχολογικά σου.Σημασία έχει να θες να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση. Μονο τότε θα κανεις κάτι. Αλλιώς αναλώνεσαι και συνεχιζεις σε αυτό το φαύλο κύκλο αυτοκαταστροφής κ απομόνωσης (η ειλικρινής μου άποψη), μην κάνοντας τίποτα.
Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά έχω διάθεση να βοηθήσω...Αν θέλεις μπορείς να πάρεις σε κάποια γραμμή υποστήριξης (Είναι δωρεάν. Δεν γνωρίζω τι λένε, αλλά απ'το τίποτα κάτι είναι κι αυτό. Σίγουρα δεν έχεις να χάσεις)Επίσης μπορείς να ψάξεις για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στην περιοχή σου ή κάπου κοντά. Ξέρω ότι κάποιοι δήμοι το κάνουν με εθελοντές ψυχολόγους. Για περισσότερες πληροφορίες γκούγκλαρέ το.Πάντως πέρα από το κόστος, ένας ψυχολόγος σε βοηθάει τόσο όσο του επιτρέπεις. Δηλ. ναι θα σου πει κάποια πράγματα, θα εντοπίσει κάτι που ίσως αγνοείς, θα σε καθοδηγήσει, αλλά δεν θα σου λύσει δια μαγείας τα προβλήματα. Απαιτεί προσπάθεια και από 'σενα.Φαντάρος δεν έχω πάει ακόμα. Άρα δεν έχω εμπειρίες να μοιραστώ. Από φίλους κ συγγενείς πάντως ακούω πως δεν είναι τραγική η κατάσταση. Μερικοί το απολαμβάνουν κιόλας. Σε αυτό που συμφωνούν είναι ότι χαραμίζεις πολύ χρόνο για να μάθεις λίγα.Αν είσαι βέβαιος ότι αυτό που θα σ'έκανε να νιώσεις καλύτερα είναι μια φιλική παρέα εγώ προσφέρομαι.Εύχομαι να ξεπεράσεις αυτά που σε απασχολούν.
Scroll to top icon