ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2015 | 05:20

Στο Μετρό

Θέλω να μοιραστώ κάτι που μου συνέβει, γιατί δε μου κολλάει ύπνος.Πριν λίγες ώρες με έπιασαν στο μετρό χωρίς εισητήριο. Δε το συνηθιζω, παντα βγαζω κάρτα, απλά δεν προλαβα να βγαλω ακόμη.Μόλις μπήκα μέσα στο βαγόνι, μια 45άρα εμφάνισε το καρτελάκι της και ζήτησε εισητήρια. Αφού όλοι (όλοι όμως) της έδωσαν (ναι, μονο εγώ δεν είχα), έκανα πως ψάχνω την τσάντα μου προσπαθώντας να σκεφτώ κάτι. Στο τελος της απαντησα οτι δεν ειχα εισητήριο. Μου ειπε πως πρεπει να κατεβουμε Συνταγμα και της απαντησα ευγενικα οτι δεν ειμαι διατεθημενη και πως εγω θα κατεβαινα Μοναστηράκι. Ειχαν στηθει πανω απο το κεφαλι μου 4 ελεγκτες μεσα στο βαγονι, ενω ολοι οι επιβατες μας κοιτουσαν εκπληκτοι. Στο Συνταγμα αρχισε να κανει τη ζορικη καθως μου ειπε επιτακτικα να κατεβω και την αγνοησα, ενω αρχισε να φωναζει (μόνη της). Ελεγε να παμε στην αστυνομια να δωσω τα στοιχεια μου, ενω αρχισε να φωναζει "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΡΑ! (???), δώστε μου τον ασύρματο!, κτλ). Αφού και παλι την αγνόησα και κανένας δεν της εδωσε ασυρματο (γιατι το άλλο με το μετρό δεν θα το σχολιάσω), στο Μοναστηράκι, αφού της απάντησα και πάλι ότι δεν κατεβαίνω, μου φώναξε με μίσος "ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!", και κατεβηκε με τους υπολοιπους ελεγκτες, οι οποιοι μαλλον το διασκεδαζαν. Κεραμικό κατέβηκα εν τέλει αναγκαστικά, χωμένη μέσα σε ένα μπούγιο από άσχετα άτομα, ενώ όντως τυποι με ασύρματους ήταν πριν τις κυλιόμενες και λογικά θα είχαν στο νου τους να εντοπίσουν μια κοπελίτσα με ροζ σακούλα και ριγέ μπλούζα. Τη ροζ σακούλα όμως την είχα βάλει μέσα στην μαύρη τσάντα μου και από πάνω φόρεσα την γκρι ζακέτα μου.Ένιωσα σαν εγκληματίας. Καλά όλα τ άλλα, αλλά γιατί κυρά μου κάνεις έτσι;; Ελεος.Μίσος ρε φίλε, κομπλεξ. Τετοιο κομπλεξ που άρχισε να λέει ασυναρτησιες απο τη σύγχιση. Τι το παίρνεις τοσο προσωπικα; Ουτε σε ξερω, ουτε με ξερεις, τη δουλεια σου κανεις. Γιατι οι ανθρωποι εχουν γινει ετσι; Σου δωσανε εξουσια και τρελαθηκες που σε αγνοησανε, ανθρωπακι.Μαλάκω, αντε βραδιατικα... Μου δημιουργηθηκε και υπερενταση και δε μπορω να κοιμηθω. Κομπλεξικό ζώον
11
 
 
 
 
σχόλια
Αν ηθελες να μην πληρωσεις εισιτηριο,ας πηγαινες με τα ποδια,δεν καταλαβα γιατι πρεπε να βγεις και απο πανω...Εξαιτιας περιπτωσεων σαν την δικη σου,χανονται τεραστια ποσα απο την εταιρια,αλλα βεβαια στην ελλαδιτσα μαγκας ειναια αυτος που δεν κοβει εισιτηριο και βγαινει και απο πανω κιολας αν ερθει ο ελεγκτης...Αθανατη ελληνικη νοοτροπια
Δηλαδή μπήκες στο μετρό χωρίς εισιτήριο, σε έπιασαν και τώρα βρίζεις τους ελεγκτές. Όσο υπερβολική και αγενής και να ήταν, εσύ δεν είχες εισιτήριο, δεν κατέβηκες μαζί τους και τελικά απέφυγες το πρόστιμο. Και μετά από όλα αυτά τη λες και μαλάκω και κομπλεξικό ζώο. Κατά τη γνώμη σου έπρεπε να μην επιμείνει και να σου πει εντάξει, δεν πειράζει, ελέγξαμε όλους τους υπόλοιπους αλλά εσύ είσαι η εκλεκτή και μπορείς να φύγεις έτσι? Έχω δει κι εγώ ελεγκτές να φέρονται σαν ζώα αλλά όταν έχεις ήδη παρανομήσει το βρίσκω λίγο τραβηγμένο να ζητάς και τα ρέστα.
Απόλυτα σωστό αυτό που λέτε Μαμαμία και Αγγούρι ωστόσο έχω μια μικρή ένσταση. Το να κατεβάζουν τον άνθρωπο σε άσχετη (μακρινή στάση) ενέχει και κάποιους κινδύνους. Ιδιαίτερα σε πολύ νεαρές ηλικίες (που έχω δει να συμβαίνει και αναγκαστήκαμε οι υπόλοιποι επιβάτες να καλύψουμε το πρόστιμο). Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεται εξακρίβωση στοιχείων και να έρχεται το πρόστιμο με ειδοποίηση ταχυδρομική σπίτι (όπως κάνουν πχ. με τις κλήσεις τροχαίας και στο εξωτερικό)
Απολυτα παραλογη η συμπεριφορα των ελεγκτων.Ισως ατομα με ψυχολογικα προβληματα και εχουν την αισθηση πως εχουν την απολυτη εξουσια με την δουλεια που κανουν... Βεβαια μπορει και η κυρια να ειχε μια παρα πολυ δυσκολη ημερα και να ξεσπασε. ΔΕν ξερεις καμια φορα τι γινεται.Εγω παντως θα σταθω και στη δικη σου συμπεριφορα γιατι ενω δεν ειχες εισητηριο ηθελες σωνει και καλα να κανεις την διαδρομη σου. Ενταξει μπορει (λεω μπορει) σε ολους να συμβει το να μην προλαβουμε να βγαλουμε εισητηριο αλλα ιδιως οταν σε ελεγχουν θα ηταν πιο συνετο να σταματησεις τους τσαμπουκαδες και να κατεβεις στην επομενη σταση. Οι υπολοιποι επιβατες δεν ειναι κοροιδα που πληρωσανε για να πανε στον προορισμο τους. Δες το απο αλλη οπτικη, αν αυτο συνεβαινε σε καποιον αλλο εσυ πως θα φεροσουν?
Δλδ αν εσύ έχεις ένα μαγαζί και εγώ έρθω και πάρω κάτι χωρίς να το πληρώσω, θα δείξεις την ίδια αλληλεγγύη?Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Στο παρελθόν είχα μπεί πολλές φορές χωρίς εισητήριο στο μετρό αλλά αν με έπιαναν δεν θα ζητούσα και τα ρέστα,θα έδινα ήσυχα κι ωραία τα στοιχεία μου.Οταν παίζεις μάθε και να χάνεις.
Αλληλεγγύη δείχνουμε στους πρόσφυγες. Στα θύματα αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας. Αλληλεγγύη σε ανθρώπους που δεν έχουν αδικηθεί από κανέναν και που απλά δε θέλουν να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, γιατί?
Scroll to top icon