Περικοπή 9 χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη Deutsche Bank

Περικοπή 9 χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη Deutsche Bank Facebook Twitter
4

Εννέα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικόψει η  Deutsche Bank που μαστίζεται από σκάνδαλα, ενώ την ίδια ώρα έχει απωλέσει και την κερδοφορία της.

Τα σχέδια για τις περικοπές σε 10 χώρες από όπου θα αποσυρθεί, έχουν ως στόχο σύμφωνα με τους διευθύνοντες την τράπεζα, την αποκατάσταση της κερδοφορίας του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού. Η Deutsche Bank σκοπεύει επίσης να μειώσει το στρατό των συμβούλων της.

Ο Τζον Κράιν, νέος συν-διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε ότι  θέλει  να οδηγήσει την τράπεζα με ένα «πιο πειθαρχημένο και συγκεντρωμένο τρόπο».

Το μεγαλύτερο μέρος των αποσύρσεων της Deutsche Bank, θα γίνει στη Λατινική Αμερική, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, το Μεξικό και την Ουρουγουάη, ενώ λειτουργίες της τράπεζας στη Βραζιλία θα μεταφερθούν  σε άλλα «παγκόσμια και περιφερειακά κέντρα".

Στην Ευρώπη, η Deutsche θα αποχωρήσει από τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Μάλτα.

Η Τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους  6 δισ. ευρώ  για τους τρεις μήνες έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική τράπεζα έχει εμπλακεί σε διαδοχικά σκάνδαλα, όπως αυτό της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor ενώ μόλις ρπιν από δύο ημέρες βγήκε στη δημοσιότητα και εμπλοκή της σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών με παραβίαση του εμπάργκο.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ζω για την ημέρα που θα καταρρεύσει η Deutsche Bank και τότε θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της λαμογιάς των άμεμπτων Γερμανών που τα χρέη της τράπεζας μόνο ξεπερνούν κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας και κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι είναι ισχυρή η οικονομία της Γερμανίας. Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει.