Αύξηση από το 2016 στους μισθούς των μισών δημοσίων υπαλλήλων

Αύξηση από το 2016 στους μισθούς των μισών δημοσίων υπαλλήλων Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Αύξηση από 15 ως 50 ευρώ το μήνα θα δούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι στο μισθό τους με το νέο μισθολόγιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιάσει στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως  προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Θα παγώσουν δε οι μισθοί 380.000 εργαζομένων για την επόμενη εξαετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος» από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, που έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση. Αντίθετα, θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν, αφού η κυβέρνηση θα διατηρήσει το καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.

Η προσωπική διαφορά  θα μειώνεται σταδιακά την επόμενη εξαετία μέχρι το 2021, ανάλογα με την απόδοση μισθολογικών κλιμακίων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM