Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, η κατάσταση ομηρείας στο ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson Blue στο Μπαμάκο του Μάλι έλαβε τέλος. "Δεν κρατούνται άλλοι όμηροι" αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο τον υπουργό Ασφαλείας της χώρας.
#BREAKING: Mali hotel gunmen 'holding no more hostages': security minister
— Agence France-Presse (@AFP) Νοέμβριος 20, 2015
«Δεν κρατούν πλέον κανέναν όμηρο αιχμάλωτο και μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας διεξάγεται για τον εντοπισμό τους» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου έπειτα από μια ομηρία που διήρκησε πολλές ώρες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Oι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Μάλι (MINUSMA) βρήκαν περίπου 27 πτώματα σε δύο διαφορετικούς ορόφους στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μπαμακό, της πρωτεύουσας του Μαλί, όπου εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα δύο ένοπλοι, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για έναν πρώτο απολογισμό.
Οι στρατιώτες είδαν 12 πτώματα στο υπόγειο του κτιρίου και άλλες 15 σορούς στο δεύτερο όροφο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Επιπλέον μία στρατιωτική πηγή του Μαλί ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο ένοπλοι έχουν σκοτωθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Το θρίλερ ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και έπιασαν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους. Μπαίνοντας άνοιξαν πυρ και φώναζαν "Allahu Akbar" (Ο θεός είναι μεγάλος).
Στην αρχή οι πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι δράστες ήταν ασαφείς, καθώς έκαναν λόγο για τζιχαντιστές, ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εισήλθανστην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες. Λίγο μετά το μεσημέρι, την ευθύνη για την επίθεση και τη σύλληψη των ομήρων στο ξενοδοχείο ανέλαβε τελικά η Αλ Μουραμπιτούν- μία αφρικανική τζιχαντιστική οργάνωση - παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που δρα κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή στρατός και αστυνομία προσπαθούσαν να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας, καταφέρνοντας σε πρώτη φάση να απελευθερωθούν περισσότεροι από 80 άνθρωποι.
σχόλια