Τσίπρας: Χρειάζονται και πρόσκαιροι συμβιβασμοί για να μην γίνει η Αριστερά διάττοντας αστέρας

Τσίπρας: Χρειάζονται και πρόσκαιροι συμβιβασμοί για να μην γίνει η Αριστερά διάττοντας αστέρας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

«Χρειάζονται επιμονή, υπομονή αλλά και πρόσκαιροι συμβιβασμοί για να μην γίνει η Αριστερά ένας διάττοντας αστέρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της νεολαίας του , κάνοντας ταυτόχρονα λόγο «για μακροχρόνιο αγώνα που χρειάζεται πολιτικές συμμαχίες».

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου τους δανειστές για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, μιλώντας για «ωμό εκβιασμό» το βράδυ της 12 Ιουλίου για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ένα πρόγραμμα προσαρμογής «που αν και είναι σαφώς ηπιότερο από τα προηγούμενα, απέχει πολύ από το να αντικατοπτρίζει το δικό μας κοινωνικό και πολιτικό όραμα».

«Βρεθήκαμε σε καθεστώς απόλυτης χρηματοπιστωτικής και χρηματοδοτικής ασφυξίας, δεχτήκαμε πυρά από όλες τις μεριές αλλά δώσαμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση» πρόσθεσε.

«Υπήρξαν πολλοί που μας κατηγόρησαν εκείνο το βράδυ ότι προσχωρήσαμε στην λογική ότι τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό. Πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση και για πολιτική μυωπία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει αυτή την πολιτική και κοινωνική προοπτική, αλλά πρωταγωνιστεί «στον αγώνα των ευρωπαϊκών κινημάτων και της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την αλλαγή των συσχετισμών και την αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πορείας της Ε.Ε.».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι υπέροχα παράλογο. Ας ξεχάσουμε οτι τα capital controls έχουν την υπογραφή της δικής του κυβέρνησης. Έχει ο ίδιος ξεχάσει οτι επι ένα 6μηνο ο Γιάνης έκανε περήφανη διαπραγμάτευση/self promotion την ώρα που όλα γύρω του (μαζί και οι τράπεζες) κατέρρεαν; Ή οτι ο κυβερνητικός εταίρος απειλούσε οτι αν δεν πάρουμε λεφτά θα στείλουμε τζιχαντιστές στην Ευρώπη; Αυτή είναι η περήφανη διαπραγμάτευση;Ή οτι το "σύμφωνο" που υπέγραψε με τους "θεσμούς" είναι χειρότερο από τα χειρότερα σχέδια των προηγούμενων ακριβώς λόγω της χάλια διαπραγμάτευσης;Ή πως το μισό κόμμα του έφυγε επειδή αρνήθηκε να στηρίξει την κωλοτούμπα επί των αρχικών (υπερφίαλων) υποσχέσεων; Και οτι τώρα διαγράφονται με εντολή τσίπρα και αυτοί που διαφωνούν, παρόλο που η διαφωνία στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ο Τσίπρας υποστηρίζει οτι ισχύει ακόμη.Τελικά η αριστερά μπορεί να μην είναι διάττων αστέρας αλλά ο Σύριζα γενικά και ο Τσίπρας (ειδικά) κάπως έτσι μοιάζουν. Μακάρι να είναι οι τελευταίοι λαϊκιστές που περνούν από την χώρα.