ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.12.2015 | 00:53

Πλαστικοί Περαστικοί

Κάποτε ήμουν μάχιμη, πλέον μονάχα αντιλαμβάνομαιτην ανθρωπότητα γύρω μου να καταρρέει ενώ αισθάνομαι άχρηστη.Η γενιά μου με αηδιάζει.Τα κινητά στα τραίνα, το πως τα πάντα έχουν αποκτήσει μια τιμή- όλο αυτό το φιάσκο του παρωπιδισμού..Οι όμορφες πλαστικές κοπελίτσες, οι νεαροί τύποι πουτυποποιούνται και εκείνοι ολοένα και περισσότεροπάντα πιστά και σύμφωνα με τα πιο μοντέρνα στερεότυπα...Ως μικρή ευχόμουν να με ερωτευτεί κάποιος τυφλός.Δεν με έπεισε ποτέ αρκετά το ρητό "ο έρωτας είναι τυφλός"όχι όσο οι περισσότεροι δίνουν πρώτα έμφαση στα χαρακτηριστικά μου.Όχι όσο η εμφάνιση μου ή το φύλο μου γίνονται πρόφασηγια να ακούω τα πιο αισχρά λόγια στον δρόμο από την ηλικία των εννιά ετών.Ντύνομαι με ότι πιο πρόχειρο και μεταχειρισμένο μου βρίσκεται.Δεν βάφομαι. Δεν περπατώ σαν γατί, όσο και αν τα αγαπώ. Άνθρωπος είμαι. Δεν θέλω σκίσιμο.
5
 
 
 
 
σχόλια
Όσο ζεις τη ζωή σου σαν κοινωνός των απόψεών σου (που προσωπικά δε θα μπορούσαν να με εκφράζουν περισσότερο)είσαι μια χαρά μάχιμη γυναίκα.Είναι θλιβερό να ζεις ανάμεσα σε ολοένα και περισσότερο τυποποιημένα ανδρείκελα με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά ανίκανα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και μαζί σου. Τα παντοτινά, ακριβά και δυσεύρετα πλέον έγιναν μιας χρήσης, σε τιμή ευκαιρίας, τώρα και στο χώρο σας.Καθένας με τις επιλογές του. Να έχεις ένα όμορφο ξημέρωμα...
Έτσι είναι, κάποιες φορές φυσικά λυγίζουμε αλλά ρισκάρουμε τόσα (!), όσο μένουμε 'χαμηλά'. Έχει την φάση του αυτό το σύστημα με τις εξομολογήσεις. Ήταν αργά και είχα ανάγκη έναν περισσότερο ήπιο τρόπο για να ξεδώσω. Μια χαρά με κάλυψε. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Και για να είμαι ειλικρινής, χαίρομαι που μερικοί δεν ταυτίζονται. Ίσως μερικοί από αυτούς έχουν βρει κάποιον τρόπο να μπλοκάρουν την ασχήμια του 21ου αι.Όσο για εκείνους που ταυτίζονται, μόνο ένα έχω να πω. Τέχνες. Έστω συναυλίες. Παίζουν πολλά άξια, οικονομικά live για όλα τα γούστα. Πας, ξεδίνεις, πέφτεις για ύπνο μερικά χρόνια ελαφρύτερος.
Ρισκάρουμε όσο αφήνουμε τη στιγμή να περνά και σιωπούμε, από φόβο μήπως εκτεθούμε καταλήγουμε μουγκά όντα. Μα η επικοινωνία είναι από μόνη της μια μορφή έκθεσης. Αισθάνθηκα ωραία διαβάζοντας την εξομολόγησή σου, η ειλικρίνεια και η τρυφερότητα στις λέξεις σου δε συναντάται στην πλειοψηφία των γραφόντων εδώ μέσα.Δε χρειάζεται να ταυτιζόμαστε όλοι με μία άποψη, αρκεί να μπορούμε να κάνουμε διάλογο κι όχι να κραυγάζουμε. Χρειάζεται καρδιά και όμορφες στιγμές να τη γεμίζουν για να αντισταθεί κάποιος στην ασχήμια του 21ου αι. Και τότε όντως επιστρέφει για λίγο στην αφέλεια και την ξεγνοιασιά των μικράτων tου. :)
Αυτό αναζητούσα, ένα μέρος να εκθέσω ένα απωθημένο. Έστω και έτσι, ανώνυμα. Άλλο να γράφεις για τον εαυτό σου ή και για έναν κύλο γνωστών και άλλο αυτό εδώ. Οι περισσότεροι εδώ μέσα σε κάτι παρόμοιο θα αποσκοπούν φαντάζομαι. Μερικοί ίσως δυσκολεύονται να βρουν τις σωστές λέξεις για να αποτυπώσουν την διάθεση τους. Δεν τους κατηγορώ, εμένα με πιάνει ένα μούδιασμα προφορικώς. Η απότοκη ανακούφιση υποθέτω πως εξαρτάται από το βάρος της εξομολόγησης. Οπότε συγκρατήθηκα λίγο καθώς έγραφα, μόλις όμως πάτησα "καταχώρηση" χαμογέλασα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει πιθανότητα αναίρεσης:)Και έπετα η ανταπόκριση σου σκέψου, σαν να μου ανέβασε το ηθικό. Πιθανώς να μου έφτιαξε και την διάθεση για το επόμενο 24ωρο.Καλό βράδυ!
Δεν ξέρω αν ο έρωτας είναι τυφλός, με γοήτευσε όμως η στάση σου να απαρνηθείς την πλαστικότητα για χάρη της φυσικότητάς σου. Γιατί η ομορφιά σου πηγάζει από την αγάπη για τον εαυτό σου, όχι από την αυταρέσκειά σου. Μείνε έτσι όμορφη κι ανθρώπινη σε παρακαλώ, θα μπορούσες να είσαι εκείνη που θα ερωτευτώ! :)Καλό ξημέρωμα!
Scroll to top icon