5

Facebook Twitter
1

Ο Monsieur -Χρήστος- Minimal με ένα περίεργο τρόπο τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται μπροστά μου σε κάθε νέα αρχή.

Την περίδο που θα κυκλοφορούσε τον πρώτο του album, εγώ μόλις είχα βρει ένα καινούργιο σπίτι, και τις πρώτες μέρες που το έβαφα, είχα μαζί μου το cd με τα τραγούδια του lollipop που μου είχε δώσει.  Θυμάμαι πως του είχα στείλει και ένα μήνυμα μόλις είδα την ταπετσαρία στον τοίχο, χαρούμενος από την μία με το αποτέλεσμα, και ενθουσιασμένος από την άλλη με το soundtrack που είχα για παρέα. Αργότερα σε μια σειρά από πάρτυ που είχα επιμεληθεί, ήρθε σε ένα από τα πρώτα να διαλέξει μουσική και ένα χρόνο μετά, σε έναν άλλο χώρο, ήρθε να εγκαινιάσει τα live που θα στήναμε εκεί και να ευχηθεί καλή αρχή.

Πριν λίγο καιρό που τον ρώτησα πως ακούγονται τα νέα του τραγούδια , μου απάντησε : ποπ, τι άλλο... Και η αλήθεια είναι πως ίσως και να μην χρειαζόταν να τον ρωτήσω. Γιατί την απάντηση την ήξερα από τον τρόπο που ταίριαζαν τα τραγούδια του με άλλα των Saint Etienne και των Belle and Sebastian στα dj set του, αλλά και με το γεγονός πως από το πρώτο του album κανείς δεν θυμάται ποια ήταν τα singles, γιατί όλα τα τραγούδια ακούστηκαν το ίδιο. Όπως γίνεται στην ποπ μούσικη και στα ρεφρέν που κολλάνε πάνω μας. 

Από το lilipop πέρασαν τέσσερα χρόνια. Ο Χρήστος μετακόμισε στην Αθήνα, έγραψε και άλλα τραγούδια, συνεργάστηκε με ανθρώπους που θαυμάζει, και τώρα για ακόμη μια φορά έρχεται μπροστά μου σε μια νέα αρχή. Πρώτες μέρες σε μια άλλη πόλη, σε ένα καινούργιο σπίτι, και τώρα που το βάφω έχω και πάλι παρέα ένα cd που μου έστειλε με τα νέα του τραγούδια...

Με αφορμή το νέο του album "Minimal to Maximal" και τις live εμφανίσεις που ετοιμάζει, ο Monsieur Minimal γράφει για τα "5" live που θα ξεχάσει:

1) To πρώτο μου παρθενικό live


Το 2007 στον Μύλο - Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του διαγωνισμού του coca cola soundwave.
(τρελό άγχος και με μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποιώ για πρώτη φόρα πως αρέσουν τα τραγούδια μου στο κοινό)


2) Στο reworks festival - 2010

 


Πολύ σημαντικό να συμμετέχεις στο πιο σημαντικό φεστιβάλ ανεξάρτητης μουσικής στην Ελλάδα αλλά και να μοιράζεσαι την σκηνή και ένα μέρος της αφίσας με ονόματα όπως
Moderat /fischerspooner και πολλούς άλλους.


3) Το live στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών


Ήταν από τα πρώτα μου όνειρα με το που πάτησα το πόδι μου στην Αθήνα και δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να καταφέρω να το πραγματοποιήσω. Αλλά στο τέλος βγήκε πολύ όμορφο και ο κόσμος το απόλαυσε και για πρωτη φορα με μπαντα.


4) Το opening Act στο live του Moby


Μόλις έμαθα πως θα έρθει ο Moby στην Ελλάδα ζήτησα να κάνω το opening act o όποιος αποτέλεσε για αρκετή περίοδο τον μουσικό μου ήρωα σε μια φάση της εφηβείας.
Τρελή εμπειρία και το live και η γνωριμία μου με τον ίδιο , αλλά και ακόμα πιο σημαντικό ήταν το post του ίδιου στο twitter του " special thanks to the audience of Thessaloniki and to Monsieur Minimal for his great performance.


5) Τα πρωτα μου Live στο εξωτερικο σε Berlin και London


Μπορεί το live στο Βερολίνο να μην ήταν οπως το φανταζόμουν αλλά σίγουρα ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία, όσο για το Λονδίνο, ήταν έκπληξη για μένα να βλέπω ακόμα και Αγγλους να χορεύουν με το beautiful ,το smile και τα υπόλοιπα κομμάτια του lollipop.


O Monsieur Minimal κυκλοφόρησε το νέο του διπλό Album "Minimal to Maximal" στις 26 Νοέμβριου από την The Sound Of Everything και την Universal και θα το παρουσιάσει live (Full Band) στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβριου στο Six Dogs και στην Θεσσαλονίκη στις 21 Δεκεμβρίου στο Γαια Live stage.

Αυτό είναι το video για το νεό single του "Bitter", και αυτή ή σελίδα του στο soundcloud, με τα τραγούδια του νέου του album.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι πολύ όμορφος και ρομαντικός ο τρόπος με τον οποίο συνδέεις γεγονότα της ζωής σου με συγκεκριμένους δίσκους και τραγούδια. Σαν ο χρόνος να μην μετριέται για σένα πάνω σε ρολόγια αλλά σε νότες και μουσικές. :-) Τhanx!