ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.12.2015 | 15:42

Πόσο μου τη σπάει αυτό

με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Παντού εκπομπές, για παιδάκια που έχουν ανάγκη απο ζέστη, απο φαγητό απο ρούχα, απο παιχνίδια. Στους άστεγους δίνουν φαί απο τη Μητρόπολη. Τον υπόλοιπο χρόνο δε πρέπει να ζούνε ε; Δεν υπάρχει κανένας τους. Απο Γενάρη ξανα πετάξτε τους στους δρόμους.Όποιος βοηθάει δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Θυμηθείτε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη όλο το χρόνο και τον Μάρτιο και τον Ιούνιο και τον Φλεβάρη που πάλι κρύο κάνει και κρυώνουν.ΜΟνιάστε με τους ανθρώπους σας ότι εποχή και να ναι, μην περιμένετε τα Χριστούγεννα!
1
 
 
 
 
σχόλια
Ξέρεις κάποτε σκεφτόμουν κι εγώ έτσι. Και δεν το καταλάβαινα. Μετά κάθησα και σκέφτηκα κάτι άλλο. Αφ'ενός απαλύνονται οι τύψεις αυτών που δεν βοηθούν όλη την χρονιά με το να συμβάλλουν έστω και συμβολικά επ'ευκαιρίας των γιορτών. (Και οι περισσότεροι γι'αυτό και το κάνουν). Και υποτίθεται ότι επειδή θα αισθανθούν την "ζεστασιά¨ του να προσφέρουν θα γλυκαθούν και θα θελήσουν να το συνεχισουν και τον υπόλοιπο καιρό δοθείσης ευκαιρίας. Αφ'ετέρου όμως υποτίθεται ότι οι (χριστιανικού χαρακτήρα ειδικά) γιορτές συμβολίζουν μια ελπίδα στο μήνυμα τις αγάπης. Υποτίθεται ότι η γέννηση του Ιησού φέρνει μια ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο συγχώρεσης κι αποδοχής (θεωρητικά μιλώντας πάντα). Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, του να συναισθανθούν ίσως αυτοί οι πολύ πικραμένοι, πολύ παραμελημένοι άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν να τους νοιαστεί ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, καθιερώθηκε η φιλανθρωπική δράση των ημερών. Δίνοντάς τους δηλαδή έναν υπαινιγμό ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι και γι'αυτούς.Εκεί κατέληξα με την συλλογιστική μου. Ενδεχομένως να κάνω λάθος.
Scroll to top icon