Στους 13 πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Στους 13 πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Στους  13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιά στο νέο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησιου.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο σούπερ πούμα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα, ενώ ένα ακόμη αγνοείται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις από τους διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άντρας, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου και όχι της Κω όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος η απαξία του ανθρώπινου πόνου δίπλα στην πόρτα μας να γίνει έξη. Μια χώρα, μια ήπειρος και μια οικουμένη ολόκληρη μοιάζουν αδύνατες να αντιμετωπίσουν μια επαναλαμβανόμενη (και άρα προβλέψιμη) τραγωδία καθώς έχει χαθεί η κοινή λογική μέσα στα δίχτυα της γεωπολιτικής:Γιατί στην Τουρκία οι πρόσφυγες οδηγούνται να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τον πνιγμό;Γιατί δεν φτάνουν οι ροές στα βόρεια σύνορα της Τουρκίας;Γιατί κανείς δεν κάνει μια εκστρατεία ενημέρωσης των πρόσφυγων για την επικυνδυνότητα των θαλάσσιων διελέυσεων;Γιατί δεν πηγαίνουν αξιόπιστα πλοία να παραλάβουν πρόσφυγες απ'ευθείας από τα παράλια της Τουρκίας;Αν δεν το δέχετε αυτό επισήμως η Τουρκία γιατί δεν πηγαίνουν οργανώσεις παρά τη θέληση του κράτους όπως έγινε π.χ. στο παρελθόν για την Παλαιστίνη; Άλλες εποχές σοσιαλιστές ηγέτες έστελναν κρατικά καράβια στη Βυρητό...Δεν ξέρω, ίσως είναι αυτά που λέω εγώ παράλογα αλλά πρέπει κάποιος να βρεί μια λύση. Δεν μπορεί η λύση να είναι να συζητούν οι "ηγέτες" σε επιτροπές.
Απόσπασμα από παλιά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο πνιγμός 12 γυναικών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Φαρμακονήσι της Λέρου αναδεικνύει ένα ακόμα τραγικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής που κοστίζει ζωές""Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ευθύνονται οι παράνομες πρακτικές αποτροπής εισόδου προσφύγων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για την εφαρμογή των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαίρονταν προ ημερών στη Βουλή"(22/1/2014)