ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2016 | 15:57

Τι κάνω λάθος;

Το ξέρω ότι η ερώτηση είναι κλισεδάκι, αλλά μπήκε το 2016 και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Θα μου πείτε, κάτσε μαντάμ, ακόμη δε μπήκε. Ακόμη δε προσπάθησες. Όμως σκεφτείτε λίγο...είμαι 19. Δεν έχω αγόρι. Σάββατο βράδυ και γιορτινό, παρακαλάω τις φίλες μου για ένα καφέ (γιατί αν προτείνω ποτό θα ζητήσω πολλά). Πάλι παρακαλάω. Πάλι συμβιβάζομαι. Πάλι κάνω υποχωρήσεις. Να δείτε που θα καταλήξουμε σε ένα σπίτι ως τις 10. Θα πω ναι γιατί απλούστατα δεν έχω άλλη επιλογή. Θα το φάω στη μάπα όπως κάνω τόσα χρόνια τώρα. Σκέφτομαι πως αν είχα ένα αγόρι, θα έσωζε τη κατάσταση, θα έκανα περισσότερα πράγματα. Έχω κουραστεί να ζητιανεύω πράγματα που άλλα παιδιά στην ηλικία μου τα έχουν δεδομένα. Πείτε μου, θα τρελαθώ, ζητάω πολλά; Να πάμε μια βόλτα μέρες που είναι; Κάθομαι σα το χαζό κάθε βράδυ μόνη μου σε ένα λάπτοπ να χαζεύω και να βλέπω τσεκ ιν. Τόσα χρόνια κάνω υπομονή και κινώ εγώ τα νήματα σ' αυτό το θέμα. Αγαπάω τις φίλες μου και τις θέλω, δε με νοιάζει να βγω με τον οποιοδήποτε, μόνο μαζί τους. Αλλά δεν θέλουν. Εγώ δεν είμαι κοινωνική, δε ξέρω άτομα για να βγω. Αλλά και πάλι όπως είπα εγώ θα το ήθελα αυτό με τα άτομα που ήδη γνωρίζω, τις φίλες μου. Κάνω λάθος που συμβιβάζομαι σ' αυτό το θέμα, εφόσον δε με καλύπτουν; Πιστεύω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου σ' ένα αγόρι, αλλά και αυτό σιγά μην έρθει, μόνο και μόνο επειδή το θέλω δε πρόκειται... Και που να το βρω, μες στους 4 τοίχους που κλείνομαι; Συνειδητοποιώ ότι για μια ακόμη χρονιά δε θα έχω αυτό που θέλω. Έχω απελπιστεί σ' αυτό το θέμα, νιώθω ότι τα νιάτα μου θα τα φάω σπίτι. Ξέρω ότι το πρόβλημα μου δεν είναι σημαντικό μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν σ' αυτό το πλανήτη ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά νιώθω ότι χάνω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου... Πολλά παιδιά πρέπει να με καταλαβαίνουν πιστεύω. Μια γνώμη θα ήταν επιθυμητή...ευχαριστώ με όσους ασχολήθηκαν έστω με μια ανάγνωση!
4
 
 
 
 
σχόλια
Σε όλα αυτά που γράφεις, τα τρία πιο χαρακτηριστικά και σημαντικά σημεία είναι τα ακόλουθα:1) "Εγώ δεν είμαι κοινωνική..."2) "...μες στους 4 τοίχους που κλείνομαι".3) "Συνειδητοποιώ ότι για μια ακόμη χρονιά δε θα έχω αυτό που θέλω".Τα συμπεράσματα είναι ότι με τα να μαζεύεσαι και να περιορίζεσαι στο κύκλο που ήδη βρίσκεσαι τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει.Πρέπει να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο.Δημιουργείται η εντύπωση (χωρίς να'ναι και σίγουρο), ότι οι φίλες σου σε βλέπουν σαν "συμπλήρωμα", για ένα καφεδάκι, όταν δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.Φαίνεται ότι ζουν και προχωρούν στις ζωές τους και συ έχεις "γατζωθεί" σε μία σχέση μαζί τους, την οποία αυτές ήδη θεωρούν δευτερευούσης σημασίας.Κοίταξε ν'ανοίξεις "τα φτερά" σου και να προχωρήσεις μπροστά, κάνοντας νέες φιλίες που να σου ταιριάζουν και να σε αντιμετωπίζουν επί ίσοις όροις.Επίσης, το τρίτο που ανέφερες ("Συνειδητοποιώ ότι για μια ακόμη χρονιά δε θα έχω αυτό που θέλω") υποδηλώνει απαισιοδοξία και ηττοπάθεια, η οποία θα υπονομεύσει την όποια προσπάθειά σου να γνωρίσεις νέα άτομα.Δείξε λίγο αισιοδοξία, διότι είσαι ακόμη πάρα πολύ νέα για να βλέπεις τα πράγματα έτσι, αρκεί να...ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!
Από οτι φαίνεται σε αυτό το θέμα δεν ταιριάζετε με τις φίλες σου. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου, κάποιο χόμπι, αθλητισμό, οτιδήποτε σε ευχαριστεί για να ανοίξεις τον κύκλο σου. Προσπάθησε να προσεγγίσεις καινούργια άτομα, ίσως βρεις κάποιους νέους φίλους πιο κοντά στα γούστα σου. Αυτό δεν σημαίνει οτι πουλάς την παλιά παρέα, μπορείς να τα συνδυάσεις όλα. μπορεί να βρεις και αγόρι έτσι
καταρχην κακως βασιζεσαι στο να βρεις αγορι για να περνας καλα.γιατι και παλι μπορει να μην γινει.δηλαδη μπορει το αγορι σου πχ να ειναι κι αυτος ετσι,να θελει να καθεται πιο πολυ σπιτι.σου προτεινω να αρχισεις να γινεσαι πιο κοινωνικη και να γνωρισεις καινουργια ατομα.δεν σου λεω να αλλαξεις τις κολλητες σου αλλα ταυτοχρονα μπορεις να βγαινεις και με αλλες παρεες.
Scroll to top icon