Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν για τους διορισμούς: Mπορεί να έχουν επιπτώσεις στο πρόγραμμα

Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν για τους διορισμούς: Mπορεί να έχουν επιπτώσεις στο πρόγραμμα Facebook Twitter
4

Σε κίνδυνο θέτει ακόμα και το μέλλον του προγράμματος η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην "Καθημερινή".

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρνει σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι "60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν". Συγκεκριμένα δηλώνει στην "Καθημερινη" ότι "ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο."

Ένας άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος, εξηγεί πως οι θεσμοί μπορούν να παρέμβουν περισσότερο στους διορισμούς στον τραπεζικό τομέα στον οποίο έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά χρήματα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ομως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Το θέμα πήρε περισσότερη προσοχή την προηγούμενη εβδομάδα όταν δημοσιεύματα μιλούσαν για την πιθανή παραίτηση του διευθύνοντα σύμβουλου της Πειραιώς κ. Θωμόπουλου και τις πληροφορίες που ήθελαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να έχει ζητήσει για την απομάκρυνση του.

Από την εφημερίδα υπενθυμίζεται και το σχόλιο του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ που τόνισε ότι η "πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει". Η τοποθέτηση του κ. Νταίσελμπλουμ εκφράζει μία βαθιά ανησυχία μίας σειράς ανθρώπων. Καινούργιοι επενδυτές που έβαλαν φρέσκα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες και νιώθουν ότι γίνονται διορισμοί και απολύσεις μη αξιοκρατικά, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και κράτη μέλη παρακολουθούν τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την στελέχωση της δημόσιας διοίκησης πολύ προσεκτικά.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το τρομερό είναι ότι αποκαλύπτονται οι διορισμοί των σογιών τους και κοντεύουν να μας δείρουν κιόλας. Εδώ ο άλλος ο μπαγλαμάς θα κάνει και ραπ τον διορισμό των γονιών του, έχουμε ξεφύγει τελείως. Έχω πλέον απογοητευτεί τόσο που δεν έχω κουράγιο ούτε κριτική να κάνω. Ας φάνε τα σκατά οσοι τους ψήφισαν, ας τα φάμε όλοι και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης.
"και κοντεύουν να μας δείρουν κιόλας."Αυτός ο τσαμπουκάς--που έχει αποτελέσματα μόνο στο εσωτερικό, γιατί στο εξωτερικό τα είδαμε τον Ιούλιο--έχει ως μόνη λογική να συσπειρώσει τους βουλευτές τους (153) και τον στενό πυρήνα των δυο κυβερνώντων κομμάτων, μπας και βγάλουν λίγους μήνες παραπάνω και προλάβουν να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Και θα γίνεται χειρότερος όσο θα πλησιάζει το τέλος τους. Γενικά είναι γνώστες τέτοιου είδους θρασύδειλου τσαμπουκά, έχουν εξασκηθεί χρόνια στον δρόμο.Μετά τα συνεχόμενα φιάσκο (Ένδοξη Διαπραγμάτευση, Capital Controls, Μνημόνιο 3, σκάνδαλα διορισμών και διαφθοράς, ανικανότητα και γελοιότητα σε όλα τα επίπεδα) αναρωτιέμαι ποιός μπορεί πλέον να τους υποστηρίξει ανιδιοτελώς. Μόνο οι ηλίθιοι και οι κομπλεξικοί.