ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2016 | 18:15

Mια βοηθεια αν γνωριζει καποιος

Λοιπον νοικιασαμε ενα διαμερισμα τον Μαιο με συμβολαιο 2 χρονων. τα προβληματα ξεκινησαν μετα τα Χριστουγεννα.Σε διαφορα σημεια του σπιτιου οπως ντουλαπες-ντουλαπια κουζινας,και σε καποιες γωνιες εμφανιστηκε μουχλα.Το σπιτι ειναι στο ισογειο δεν εχει διαφορα υψους με την γη και γιαυτο τον λογο το σπιτι δεν ζεστενεται και εχει πολυ υγρασια.στις ντουλαπες δεν ειναι ορατη αλλα χαλασαν καποια ρουχα μου και 3 βαλιτσες,επισης σε μια γωνια π ειχαμε βαλει ενα επιπλο και βαζαμε τα παππουτσια γεμισαν ολα τα παππουτσια με μουχλα με αποτελεσμα να τα πεταξω μαζι με τα ρουχα γιατι σιχαθηκα .Προχτες παλι κανοντας γενικη στα ντουλαπια της κουζινας κατω απτον νεροχυτη ηταν γεματο μουχλα αλλα το καθαρισαμε ,2ο προβλημα προσπαθησαν να παραβιασουν την πορτα ασφαλειας μας με αποτελεσμα να σπασει ο μηχανισμος εσωτερικα και η ενοικιαστρια μας υποχρεωσε να την πληρωσουμε εμεις γιατι συμφωνα με το συμβολαιο οτιδηποτε χαλασει οπως κουζινα θερμοσιφωνας κτλ κτλ τα πληρωνουμε εμεις (να αναφερω οτι κ ο θερμοσιφωνας ειναι στα τελευταια του) .Για την μουχλα ουτε λογος να το δεχτει και γιαυτο λεει οτι φταιμε εμεις.Θελουμε να σπασουμε το συμβολαιο αλλα ειπε οτι θα μας παει δικαστικα.το σπιτι βρωμαει απτην μουχλα,τα ρουχα και οι κουβερτες επισης. λογω κρυου δεν μπορουμε να εχουμε τα παραθυρα ανοιχτα ολη την ημερα.ειναι η πρωτη φορα που νοικιαζουμε και εχουμε βρεθει σε αδιεξοδο,μεχρι π μας ειπε οτι εμεις τα δημιουργουμε(οπως και για την κλειδαρια) για να βρουμε αφορμες να φυγουμε. Πως γινεται να σπασουμε το συμβολαιο χωρις να επιβαρυνθουμε οικονομικα.πρεπει να φυγουμε απο αυτο το σπιτι και γιατι δεν ειναι καλο για την υγεια μας αλλα κ γιατι απο οτι φαινεται αποσκοπουν στο να τους επισκευασουμε εμεις το προβληματικο σπιτι τους. Σας παρακαλω αν γνωριζει καποιος τι μπορουμε να κανουμε ας μου πει δεν αντεχω αλλο κοιμαμαι κ ξυπναω με τν σκεψη αυτη
6
 
 
 
 
σχόλια
Απλα πειτε πως δεν εχετε πλεον χρηματα να πληρωσετε το ενοικιο καντε και εσεισ τισ παπιεσ και αν θελει ασ σασ αφησει δωρεαν να μεινετε καντε και μια διακοπη ρευματος απο τη δεη και ας βαλει δικηγορους να παει δικαστικως να σας κυνηγησει που το θεωρω απιθανο!ειναι φοβερα βλαβερη η μουχλα για την υγεια μη μενετε αλλο εκει !!!αν ειναι δυνατον τι ανθρωποι υπαρχουν....!
Εμείς (οκ είμαστε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αλλά και πάλι), όταν δείξαμε στον υπάλληλο του μεσιτικού τη μούχλα, μας είπε ότι όντως μπορούμε να φύγουμε χωρίς να έχει λήξει το συμβόλαιο και χωρίς κυρώσεις. Γιατί ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες και το μεσιτικό μας εξαπάτησαν κρύβοντάς μας το πρόβλημα εξαρχής.
Εφόσον έχει μούχλα, τίθεται θέμα υγείας. Δεν ξέρω καθόλου τι ισχύει νομικά, μπορείτε όμως να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο. Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε καποιον, ίσως να σας κατατοπίσουν απ΄τον συνήγορο του πολίτη.
Ο ενοικιαστής θέλει να φύγει πριν από τη λήξη του συμβολαίου.Ο ενοικιαστής δεν έχει δικαίωμα να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του συμβολαίου. Σε περίπτωση που θελήσει να φύγει είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα μισθώματα που υπολείπονται, κάτι που μπορεί να απαιτήσει και ο ιδιοκτήτης δικαστικώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Δικαστήριο δικαιώνει τον ιδιοκτήτη ωστόσο η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα, καθώς απαιτείται περίπου ένας χρόνος για την πρωτόδικη απόφαση και άλλος ένας περίπου εάν ασκηθεί έφεση. Οι υποθέσεις αυτές οδηγούνται στα Δικαστήρια μόνο εάν ο χώρος μείνει χωρίς να ενοικιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάστημα που βάσει του συμβολαίου θα χρησιμοποιούσε το χώρο ο ενοικιαστής που αποχώρησε. Συνήθως ο ενοικιαστής, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, καλό θα ήτανε να μεσολαβήσει το διάστημα των 6 μηνών και να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση ως απόδειξη της έγκυρης ενημέρωσης, "σπάει" το συμβόλαιο χωρίς να πληρώσει τα υπόλοιπα μισθώματα και ο ιδιοκτήτης νοικιάζει άμεσα το χώρο.Ο μισθωτής μπορεί όμως να καταγγείλει μια αστική μίσθωση πριν την συμβατική της λήξη ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις:α) αν δεν του παραχωρήθηκε η χρήση ή αν του αφαιρέθηκε αργότεραβ) αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή ή των συνοικούντων οικείων τουγ) αν ο μισθωτής είναι δημόσιος υπάλληλος και μετατεθείδ)στις μισθώσεις εφ` όρου ζωής ή συμβατικού χρόνου πέραν της 30ετίας, αν πέρασε 30ετίαΕπίσης έχει κριθεί νομολογιακά ότι ο μισθωτής μπορεί να αποχωρήσει αν συντρέχει "σπουδαίος λόγος".
Scroll to top icon