Συναγερμός στη Ν. Κορεά - Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού στην παραμεθόριο

Συναγερμός στη Ν. Κορεά - Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού στην παραμεθόριο Facebook Twitter
1

Bολές πυροβολικού, κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων πραγματοποίησε σήμερα η Βόρειος Κορέα κοντά σε νήσο παρακείμενη στη μεθόριο μεταξύ των δύο κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου.


Το ανακοινωθέν από το το Νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο υποθέτει πως τα πυρά εβλήθησαν στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης αναφέρει: "Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού» περί τις 07.20 τοπική ώρα (00.20, ώρα Ελλάδος) από συστοιχία που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Τζανγκσανγκότ, στα νότια, πλησίον της διαφιλονικούμενης ζώνης ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο χωρών"


Για προληπτικούς λόγους, η Νότιος Κορέα ζήτησε από τους κατοίκους της νήσου Μπαεγκεόνγκ, στη Κίτρινη Θάλασσα, να είναι προετοιμασμένοι σε ανάλογη περίπτωση να μεταβούν στα καταφύγια και μέσω κάθε είδους πλοίου να καταφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια, προστίθεται στο ανακοινωθέν.


Στο παρελθόν, η Βόρειος Κορέα είχε πραγματοποιήσει το 2010 βολές κατά της νήσου Γεονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, στα σύνορά της με τη Νότιο Κορέα, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM