Kάνοντας "μπούλινγκ" στο πιο έξυπνο ρομπότ του κόσμου

7

Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα έρθει στιγμή που τα ρομπότ θα κατακυριεύσουν την πλάση, η τεχνητή νοημοσύνη θα μας φάει τις δουλειές και ότι γενικώς, ως είδος θα υποφέρουμε – κι άλλο – από την τεχνολογική πρόοδο.

Κι όσο οργιάζει η εξέλιξη του Α.Ι (Artificial Intelligence) σε κινητά, υπολογιστές και εφαρμογές που δημιουργούνται για την άνεση και τη διευκόλυνση μας, τόσο αυξάνεται και ο προβληματισμός.

Κάθε φορά, λοιπόν, που μοιραία δημιουργείται ένα άγχος για το μέλλον της ανθρωπότητας και ένας φόβος μην μεταβληθεί η ζωή μας σε ένα πραγματικό Matrix, καλό είναι να θυμόμαστε αυτό το video.

Όπου ένας άνθρωπος, με ελάχιστες κινήσεις, βάζει τρικλοποδιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα πανέξυπνο ρομποτάκι, το "Atlas - Generation", σχεδιασμό για δουλειές εντός και εκτός κτηρίων και ένα από τα πιο τέλεια androids εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Boston Dynamics. 

Βέβαια, βλέποντας το βίντεο και τις δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλει το ρομπότ ο κυνικός υπάλληλος της εταιρίας (προφανώς για να το τεστάρει και να το βελτιώσει), περισσότερο συμπαθείς τη μηχανή, παρά τον άνθρωπο... ;-)

 

 

 

 

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Θα είχε πλάκα αν εκεί που του έριχνε κάτω το κιβώτιο, πήγαινε το ρομπότ πάνω του να του σκάσει σφαλιάρα. Το απογοητευτικό με την ανθρωπότητα και τους "υπερευαίσθητους" που έχουμε γεμίσει, είναι ότι όταν σε κάποια χρόνια τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητας μας, θα υπάρχουν διάφοροι χαζοί που θα μιλούν για τα "δικαιώματα" των ρομπότ και αυτό θα μελετάται ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με χαζές θεωρίες και έρευνες. Ετοιμαστείτε για πορείες υπέρ των δικαιωμάτων των μηχανών, που "μπορεί να είναι μηχανές αλλά δε πρέπει να τους φερόμαστε σκληρά".Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κενοί άνθρωποι που θα αναζητούν ένα "σκοπό".
Ούτε χαζές ούτε σκληρές δοκιμασίες. Είναι όλα για την βελτιστοποίηση του μοντέλου. Ούτε είναι κυνικός ο κύριος του video. Αν το ρομπότ τοποθετηθεί μελλοντικά σε γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου αυτές οι "χαζές" δοκιμασίες θα είναι η καθημερινότητα του. Επίσης, προτού ρίξουμε δάκρυα για τη μηχανή ας σκεφτούμε τα ακόλουθα. Ναι, κάποια στιγμή θα υπάρξει(;) αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου - μηχανής. Μέχρι όμως να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει μεγάλη κοινωνική αναταραχή. Επίσης, επιστήμονες εικάζουν πως κάποια στιγμή οι μηχανές ενδέχεται να αναπαράγονται από μόνες τους. Ακόμη, πρώτες ύλες που βρίσκονται σε αυτό το πλανήτη και είναι χρήσιμες στον άνθρωπο, θα είναι χρήσιμες και σε αυτές...
Η boston dynamics έχει ιστορικό κακοποίησης των ρομπότ της :P,σε αυτό το βίντεο που έχουν το bigdog https://www.youtube.com/watch?v=cNZPRsrwumQ που είναι στρατιωτικού προσανατολισμού ρομπότ μεταφορέας, κυριολεκτικά το κλωτσάνε για να δουν αν θα κρατήσει την ισορροπία του.