Ρωσία: Αντιμέτωπος με φυλάκιση 38χρονος επειδή δήλωσε άθεος

Ρωσία: Αντιμέτωπος με φυλάκιση 38χρονος επειδή δήλωσε άθεος Facebook Twitter
2

Ένας άνδρας στη νότια Ρωσία αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης αφού κατηγορήθηκε ότι εξύβρισε τα θρησκευτικά συναισθήματα στο διαδίκτυο, όταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων έγραψε ότι  "δεν υπάρχει Θεός".

Ο 38χρονος Viktor Krasnov, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη, διώκεται βάσει ενός αμφιλεγόμενου νόμου που θεσπίστηκε για τις Pussy Riot, είπε ο δικηγόρος του Αντρέι Sabinin στο AFP.

«Θα πω ότι η συλλογή των Εβραϊκών παραμυθιών με τίτλο η Βίβλος είναι όλα μαλακίες, τουλάχιστον για μένα δεν υπάρχει Θεός ", έγραψε ο Krasnov για να εισπράξει καταγγελία από συνομιλητή του και να αντιμετωπίζει τώρα ποινής φυλάκισης μέχρι 1 χρόνο.

Ο 38χρονος, είχε περάσει έναν μήνα σε ψυχιατρική πτέρυγα το περασμένο έτος, και υποβλήθηκε  σε ψυχιατρικές εξετάσεις πριν τελικά κριθεί υγιής.

Ο δικηγόρος του Krasnov επέμεινε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του είναι  "απλά άθεος».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ