Η Πάντμα Λάκσμι αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές για τη σεξουαλική ζωή της με τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι

Η Πάντμα Λάκσμι αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές για τη σεξουαλική ζωή της με τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι Facebook Twitter
25 Σεπτεμβρίου 2006. Ο συγγραφέας Salman Rushdie και η Padma Lakshmi σε μια κοινή τους εμφάνιση στην Metropolitan Opera στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Η Ινδή καλλονή λάμπει και δείχνει ευτυχισμένη. Σήμερα αποκαλύπτει μια ζοφερή πτυχή του συγγραφέα που προκαλεί συζητήσεις
8

"Είναι τρομερά έξυπνος και γοητευτικός και πολυπράγμων και περίπλοκος. Αν είσαι κάποια σαν εμένα, ειδικά από την Ινδία, είναι σαν να γνωρίζεις τον Hemingway στα 20 σου, καταλαβαίνεις;" ήταν τα πρώτα λόγια της Padma Lakshmi για τον πρώην σύζυγό της Salman Rushdie με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της "Love, Loss and What We Ate". Αυτά είναι όμως τα μόνα καλά λόγια που έχει να πει για το διάσημο συγγραφέα και σύζυγό της, αλλά και για το γάμο τους. Η καλλονή από την Ινδία περιγραφεί γλαφυρά τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής της ζωή με τον  συγγραφέα των «Σατανικών στίχων» και όσα ακολουθούν δεν είναι κολακευτικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Padma Lakshmi από την Ινδία, που σήμερα παρουσιάζει το TV σόου Top Chef, ηθοποιός και πρώην μοντέλο, το 1999 και όταν ήταν 28 ετών γνωρίστηκε με τον 51χρονο τότε συγγραφέα Salman Rushdie, που έχει κερδίσει και βραβείο Booker. Εκείνη ήταν ελεύθερη κι αυτός παντρεμένος με την τρίτη του γυναίκα. 

Όπως αφηγείται η ίδια, ο Rushdie την ερωτεύτηκε παράφορα, την πολιόρκησε στενά και μάλιστα μέσω τηλεφώνου και πήγε μαζί του στο κρεβάτι από το πρώτο ραντεβού. "Στις 3 το ξημέρωμα ξύπνησα και πετάχτηκα όρθια. Είμαι γυμνή και στο κρεβάτι ενός παντρεμένου" θυμάται να λέει η Lakshmi για εκείνο το πρώτο βράδυ μαζί του. Η σχέση τους κατέληξε σε γάμο το 2004 και ο γάμος σε διαζύγιο το 2007. 

 

Η Πάντμα Λάκσμι αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές για τη σεξουαλική ζωή της με τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι Facebook Twitter

 

Η 45χρονη πλέον Lakshmi περιγράφει τον έγγαμο βίο με τα πιο μελανά χρώματα, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες όχι μόνο για τον απαράδεκτο τρόπο που της φερόταν ο Rushdie αλλά και για την σεξουαλική τους ζωή.Όπως εξομολογείται η ίδια τα πράγματα δεν ήταν από την αρχή άσχημα, καθώς τον πρώτο χρόνο κι αφού ο Rushdie χώρισε την τότε γυναίκα του, ήταν τόσο περιποιητικός μαζί της που της έφερνε κάθε μέρα πρωινό στο κρεβάτι. 

Ωστόσο όταν της παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας, που πολύ αργότερα διαγνώστηκε ως ενδομητρίωση, η ίδια θυμάται να έχει αφόρητους πόνους σε βαθμό που δεν ήταν σε θέση να κάνει σεξ μαζί του, αφήνοντάς τον συχνά με αίσθημα "απόρριψης". "Δεν είναι πως δεν ήθελα να είμαι εκεί γι' αυτόν, αλλά κάτι πήγαινε πολύ στραβά. Και δεν το καταλάβαινε. Κι όλο αυτό οδηγούσε σε παρεξηγήσεις" λέει στο βιβλίο της. Όπως αναφέρει, ο Rushdie είχε ανάγκη από συνεχή φροντίδα αλλά και πολύ συχνό σεξ και αδιαφορούσε για την κατάσταση της υγείας της. Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά πως μετά από τις συνεχείς απορρίψεις της έφτασε σε σημείο να την αποκαλέσει "κακή επένδυση" πιστεύοντας πως προσποιείται την άρρωστη.

 

Η Πάντμα Λάκσμι αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές για τη σεξουαλική ζωή της με τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι Facebook Twitter

Αλλά κι όταν τελικά ήρθε και το επίσημο ιατρικό πόρισμα, η ίδια λέει πως ο Rushdie δεν άλλαξε συμπεριφορά. Αντιθέτως έγινε ακόμη πιο αδιάφορος κι επιθετικός κι ανησυχούσε μόνο για τον εαυτό του. "Όταν του έλεγα όχι στο σεξ λόγω πόνου, μου απαντούσε "πόσο βολικό'" γράφει σε άλλο σημείο η Lakshmi. "Την ημέρα που γύρισα σπίτι από την εγχείριση, που είχε κρατήσει 5 ώρες, κι είχα ράμματα σε τέσσερα όργανα στο σώμα μου και στα νεφρά μου, απλώς με περίμενε σπίτι και την άλλη μέρα έφυγε για ταξίδι πετώντας μου αδιάφορα ένα 'the show must go on' και βγαίνοντας από την πόρτα" εξηγεί η Lakshmi.

Μετά το διαζύγιό της με τον Rushdie, έκανε σχέση με τον δισεκατομμυριούχο Ted Forstmann που πέθανε το 2011 σε ηλικία 71 ετών. Έχει μια κόρη 6 ετών, την Krishna, με τον Adam Dell. 

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Καζαντζίδης, Ρασούλοφ και Μουφάσα από αύριο στους κινηματογράφους

Η στρωτή μουσική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, η ηχηρή πολιτική δήλωση του Ρασούλοφ, το origin story του βασιλιά των λιονταριών Μουφάσα και τρεις ακόμα προτάσεις εγκαινιάζουν την εορταστική σεζόν στους κινηματογράφους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Οι άγριες μέρες μας»: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου στην Berlinale

Πολιτισμός / «Οι άγριες μέρες μας»: Παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου

Στο διαγωνιστικό τμήμα Generation του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα συμμετάσχει το πολυαναμενόμενο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
Αθέατο Μουσείο: «Η μόνη της ζωής του Αφροδίτη» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πολιτισμός / Το θραύσμα ενός ελληνιστικού αγάλματος της Αφροδίτης εκτίθεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, συνομιλεί με τη θεά Αφροδίτη. 
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του

Πολιτισμός / Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του

Από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της ελληνικής θεατρικής σκηνής, υπηρέτησε την τέχνη του με επιμονή, προσήλωση και συνέπεια
LIFO NEWSROOM
«Όλα θα πάνε καλά» λένε τα νέα έργα τέχνης του Γιάννη Βαρελά στο Ωνάσειο

Εικαστικά / «Όλα θα πάνε καλά» λένε τα νέα έργα τέχνης του Γιάννη Βαρελά στο Ωνάσειο

Τρεις νέες δημιουργίες του Έλληνα εικαστικού μαζί με έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση βρίσκονται πλέον τοποθετημένα στους χώρους του Ωνάσειου Νοσοκομείου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Μικρά Ασία: Αναστηλώνεται η πρωτοχριστιανική εκκλησία στην αρχαία Κνίδο

Πολιτισμός / Μικρά Ασία: Αναστηλώνεται η πρωτοχριστιανική εκκλησία στην αρχαία Κνίδο

Η Κνίδος, που φέρεται να έχει ιδρυθεί από τον πατέρα του Πελασγού, καρπώνεται την καταγωγή αξιοσημείωτων μορφών της αρχαιότητας όπως ο μαθηματικός Εύδοξος και ο Σώστρατος, κατασκευαστής του Φάρου της Αλεξανδρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ρε παιδιά ....peace. Το ότι είναι gold digger δεν αποκλείει να έπαθε πραγματικά ενδομητρίωση και το ότι έπαθε ενδομητρίωση δεν αποκλείει το να είναι gold digger. Κάλλιστα μπορεί να ισχύει και το άλλο.Και το ότι ο Rusdhi διώκεται για τους "Σατανικούς στίχους" ή το ότι είναι καλός συγγραφέας (αν είναι -δεν έχω άποψη), δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και κάθαρμα στην προσωπική του ζωή.
Well, αν έκανες τον κόπο να το κοιτάξεις λίγο θα έβλεπες ότι ισχύει η ενδομητρίωση καθότι είναι και ιδρυτικό μέλος ιδρύματος γι αυτό το σκόπο. At age 36, Lakshmi was diagnosed with a chronic disease called endometriosis,[27] which she has suffered from since early adolescence. The disease causes intense pain, cramping, nausea, headache, fatigue, and excessive blood flow. “I was told by my mother that this was just our lot in life, because I’m sure that’s what she was told by her mother,” she says. “So I expected the pain, saw my mother go through it in fact, month in and month out.”[28] Lakshmi had a couple of ovarian cysts removed when she was 30, yet her doctor didn’t inform her that she had a chronic condition that needed to be monitored. In 2005, she was rushed to the hospital because of severe abdominal cramps. “It turned out that some endometrial tissue had wrapped itself around my small intestine like a tourniquet,” she recalls. “The gastroenterological surgeon who called this tissue ‘scar tissue said that he snipped it off and that I should be fine. Again, I was far from fine, and all of the symptoms I had came raging back with my next period.”"Not only does endometriosis affect a woman’s fertility and physical health, but it’s devastating emotionally," says Lakshmi. “Nobody wants to talk about this stuff,” she says. “It’s an incredibly private subject for most women, and even more so for a teenage girl. If I had been diagnosed at 16, or 26 or even 32, I would have gained valuable time. I would have been able to be more present for my family and friends… [had] a greater capacity to advance professionally, and I would have also had a greater capacity for intimacy.”