Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter
2

Έφαγες τα νιάτα σου στις BBS και σέρφαρες με 14άρι μόντεμ το '94 από τον Netor, μέσω Netscape Navigator; Δεν σε φοβάμαι εσένα. Ξέρεις να ελίσσεσαι. Συνέχισε να σερφάρεις ανενόχλητος ή ανενόχλητη.

Αν όμως το internet μπήκε στη ζωή σου μετά την εμφάνιση των πρώτων λευκών μαλλιών, μην το πεις ούτε του Jobs όταν -βάσει στατιστικής- θα τον συναντήσεις νωρίτερα από την δικτυωμένη νεολαία - μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική - η οποία κλαίει από τα γέλια με ένα emoji ("Λέξη" της χρονιάς για το 2015).

Φαντάσου! Ακόμα και το Facebook ανησυχεί για 'σένα και προσπαθεί να σε βοηθήσει. Γι' αυτό και δημοσίευσε μια έρευνα που λέει ότι η μέση ηλικία του χρήστη που γράφει LOL είναι άνω των 28 ετών, δηλαδή "παλαίμαχος" για τα σημερινά δεδομένα του Internet, ενώ πλεόν το 51% χρησιμοποιεί το 'haha' για να γελάσει ψηφιακά.

Επειδή λοιπόν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Internet μπορούν να προδώσουν εύκολα την ηλικία τους από τις λεπτομέρειες κι εσύ ΔΕΝ θες κάτι τέτοιο, να μερικές χρήσιμες συμβουλές του Guardian για το πώς θα γίνεις ένα με το ψηφιακό πλήθος περνώντας ηλικιακά απαρατήρητος.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

 

Ενδείξεις: Κανονικά τα χρησιμοποιούμε στην αρχή μιας πρότασης, στα κύρια ονόματα και σε αρκτικόλεξα τύπου ΔΝΤ. Αλλά εσύ τα βάζεις σε comments ακόμα και για να πεις ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Πώς το 'σώζουμε';Μια καλή αρχή είναι να ξηλώσεις το πλήκτρο Caps Lock, να καταργήσεις εντελώς την στίξη τους τόνους και να τα επαναφέρεις μονο οπου κρινεις πως ειναι απαραίτητα οταν δηλαδη θελεις να ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ σε καποιον σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα κεφαλαία είναι ένδειξη ότι είσαι ηλικιωμένος που μόλις ανακάλυψε το internet [sic].

Μύτες στα emoticon

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

Ενδείξεις: Όπως και κάτι άλλοι 'προϊστορικοί', βάζεις ακόμα παύλες για να αναπαραστήσεις τη μυτούλα στα emoticons (ή "smilies") τύπου :-)  :-(  :-S 

Πώς το 'σώζουμε'; Δεν βάζουμε παύλες στα emoticons. Τέλος. Στο ADHD internet δεν χάνεις χρόνο για να προσθέσεις άλλο ένα σύμβολο σε κάτι που γίνεται αντιληπτό στους νέους και χωρίς την παύλα. Καρφώνεσαι! Είπαμε, δεν έχεις καιρό για παύλες. Έχεις να πας σε house parties, να καβαλήσεις τη χιλιάρα σου και να ασχοληθείς με άλλα νεανικά πράγματα :)

Selfies

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

Ενδείξεις: Όταν τραβώντας φωτογραφίες μπερδεύεις την οπίσθια με την εμπρόσθια κάμερα του smartphone ή όταν χρησιμοποιείς το smartphone για καθρέφτη και πατάς κατά λάθος το κουμπί που τραβάει φωτογραφίες.

Πώς το 'σώζουμε'; Σουφρώνεις τα χείλη, τραβάς το καλύτερο κάδρο που έκανες ποτέ και ποστάρεις όπου βλέπεις 'upload'. Πιθανόν να είσαι ευπαρουσίαστος /-η. Δείξτο στον κόσμο. Μην ντρέπεσαι. Και μη μου πεις ότι δεν γνωρίζεις τεχνικές για το πώς να δείχνεις πιο νέος/-α στις φωτογραφίες που σε τράβηξαν άλλοι. Τώρα μπορείς να το κάνεις μόνος /-η!

Emoji

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

Ενδείξεις: Το χρησιμοποιείς όταν πατάς κατά τύχη εκείνο το καταραμένο κουμπί που αλλάζει τις γλώσσες και ... δενξέρωπωςστακομματιαφεύγειαυτόςοδιάολος.

Πώς το 'σώζουμε'; Μάθε τα βασικά της νέας γλώσσας, των ψηφιακών ιερογλυφικών. Νιώσε πώς τα χρησιμοποιούν οι νέοι. Μάθε να συνδυάζεις τα σωστά φατσο-emoji με τα συναισθήματα που θες να εκφράσεις ηλεκτρονικά. Διάνθισε το κείμενό σου με μερικά emoji που ταιριάζουν με την κουβέντα π.χ. 'βάφω νύχι' ή 'κάνω μπράτσα'. Πασπάλισέ το και με μερικά abstract emoji (φαγητά,  ή άλλα), για τον αυτοσχεδιασμό κι έγινες! 

Memes

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

Ενδείξεις: Αυτό που κάποιος σου στέλνει μια αστεία εικόνα με κάτι μεγάλα γράμματα και γουστάρεις τόσο που την στέλνεις σε κάθε email της λίστας επαφών.

Πώς το 'σώζουμε'; Δούλεψε λίγο παραπάνω την αίσθηση της ειρωνίας. Δεν είναι κακό να στέλνεις και να postάρεις memes, αλλά θα πρέπει να γίνεται μέσω τόσο πολλών πέπλων ειρωνίας που να μην είσαι πια σίγουρος/-η για τα πιστεύω σου επί του θέματος. Ακόμα κι αν πρόκειται περί καφρίλας.

Facebook

Να πώς δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι στο Internet ότι είσαι ηλικιωμένος χρήστης Facebook Twitter

Ενδείξεις: Το χρησιμοποιείς για να επικοινωνείς με φίλους, συναδέλφους, παλιούς συμμαθητές. Επίσης για να κάνεις like και share σε κάτι παρακμιακά site με θεωρίες συνομωσίας και σε κάτι αρχαία οπτικά illusions που τα ξέχασε κι αυτός που τα έφτιαξε (στα '90s) και να τα συνοδεύεις ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Πώς το 'σώζουμε'; Κλείδωσε τις ρυθμίσεις. Διέγραψε όσους δεν γνωρίζεις και ξεκίνα να γκρινιάζεις ή να τρολλάρεις κόσμο. LOL!

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυστήριο για την αιτία του καρκίνου στους νέους οδηγεί στο έντερο - Τι λένε οι επιστήμονες

Τech & Science / Το μυστήριο για τον καρκίνο στους νέους κάτω των 50 οδηγεί στο έντερο

Πώς το Ozempic, από φάρμακο για απώλεια βάρους, θα δοκιμαστεί για την πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου - Οι παράγοντες κινδύνου - «Κάτι μας διαφεύγει» λένε οι επιστήμονες που ψάχνουν την αιτία εμφάνισης καρκίνου στους νέους
LIFO NEWSROOM
Πρωτότυπο ρομποτικό γάντι υπόσχεται αποκατάσταση λειτουργικότητας χεριού

Τech & Science / Πρωτότυπο ρομποτικό γάντι υπόσχεται αποκατάσταση λειτουργικότητας χεριού

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του γαντιού είναι ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, ο οποίος ανιχνεύει την πρόθεση του χρήστη για κίνηση και ενεργοποιεί τη λειτουργία του γαντιού
LIFO NEWSROOM
Tesla: Έπεσαν οι ετήσιες πωλήσεις για πρώτη φορά εδώ και εννιά χρόνια - Αύξηση 41% για την Κινεζική BYD

Τech & Science / Tesla: Έπεσαν οι ετήσιες πωλήσεις για πρώτη φορά εδώ και εννιά χρόνια - Αύξηση 41% για την Κινεζική BYD

Το 2022, η Tesla προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα αυξάνονταν κατά 50% από χρόνο σε χρόνο, αλλά η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ δεν έχει παρουσιάσει την αναμενόμενη αύξηση
LIFO NEWSROOM
Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Τech & Science / Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείες προέτρεψε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της για την προέλευση της πανδημίας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εμφάνισή του ιού
LIFO NEWSROOM