Μέρκελ:Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Λαγκάρντ: Δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε

Μέρκελ:Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Λαγκάρντ: Δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε Facebook Twitter
4

To Βερολίνο επιθυμεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως αυτή τη στιγμή, στο νομικό πλαίσιο της ευρωζώνης, δεν είναι δυνατό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Δεν είναι επιθυμία μόνο της Γερμανίας, είναι επιθυμία όλης της ευρωζώνης. Αυτό που είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα πρέπει να ολοκληρωθεί, άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί γι' αυτό» ξεκαθάρισε η Άγκελα Μέρκελ.

Επί της ουσίας η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν και εναλλακτικοί οδοί και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, υπογραμμίζοντας όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Από την πλευρά της, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαίωσε ωστόσο την παραμονή του Ταμείου λέγοντας πως «είμαστε όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επέμεινε για μία ακόμη φορά στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στην Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους ιδιώτες επενδυτές».

Τέλος, επανέλαβε ακόμα ότι «οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, ανακινώντας για μία ακόμη φορά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το Ταμείο αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ατυχως οι "εκτιμησεις"πολλες φορες επαληθευονται απο την πραγματικοτητα.Εν προκειμενω προκυπτει οτι ο "επιθετικος"χειρισμος της "διαρροης"απο την κυβερνηση (...τον οποιο ειχα θεωρησει ως εντελως εσφαλμενο...)απεφερε το πρωτο,και σημαντικο,αποτελεσμα.Επιτυγχανοντας την "συσφιγξη"των σχεσεων και την "αμβλυνση"των αντιθεσεων μεταξυ ΔΝΤ και Βερολινου οσον αφορα στο "ελληνικο ζητημα".Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αναλυσουμε αν αυτο εξυπηρετει την χωρα μας,η οχι.....
Οι ανόητοι τα έβαλαν με το ΔΝΤ που εδώ και μήνες εχει εκφραστεί θετικά στην ταχύτερη (μη αναγκαία ακόμα, έχει δίκιο ο Σταθάκης, αλλά όταν λέγαμε ότι μέχρι το 22 δεν είναι αναγκαία μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες και δοσίλογους) απομείωση του ελλ. χρέους. Φυσικά, έχοντας ήδη το ΠΡΩΤΟ βραβείο διαπραγμάτευσης για το 2015, πάμε με χαρακτηριστική άνεση για το δεύτερο σερί. ΚΕΡΔΑΜΕ
Γράφει ο Νίκος Ανδρίτσος στο φεησμπουκ:Πλέον μιλάμε για εποχή προ και μετά Wikileaks.Η κομβική στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αυτοβούλως να θέσει εαυτόν στη γωνία, να επιτεθεί στον βασικό της "σύμμαχο" για την ρύθμιση του χρέους, να συμφιλιώσει ΕΕ και Δ.Ν.Τ και να ψηφίσει στο ακέραιο και με το παραπάνω νέους φόρους και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που πήρε το παγκόσμιο βραβείο χειρότερης διαπραγμάτευσης για το 2015.-----------Έχω αμφιβολίες αν θα τα ψηφίσει στο τέλος, αλλά εδώ είμαστε να το δούμε.