ΕΛ.ΑΣ: Αλληλέγγυοι που μένουν στα Σκόπια έρχονται το πρωί και υποκινούν ξεσηκωμό των προσφύγων

ΕΛ.ΑΣ: Αλληλέγγυοι που μένουν στα Σκόπια έρχονται το πρωί και υποκινούν ξεσηκωμό των προσφύγων Facebook Twitter
6

Χθες μοιράστηκε στους πρόσφυγες φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο τους καλούσε σήμερα να  επιχειρήσουν μαζικά να περάσουν τα σύνορα για τα Σκόπια.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ και μετά τις 11 ξεκίνησε η ένταση που κατέληξε σε πραγματικό πόλεμο με δεκάδες τραυματίες.

Tear Gas Fired At Migrants

This is the moment tear gas was fired at migrants trying to break through from Greece into Macedonia, after the border was blocked

Δημοσιεύτηκε από Sky News στις Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως υπεύθυνοι για τον ξεσηκωμό των προσφύγων και μεταναστών με διασπορά ψευδών ειδήσεων και υποκίνηση για παραβίαση του φράχτη βρίσκονται άτομα που αυτοαποκαλούνται αλληλέγγυοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την επίδοση ψηφίσματος από ομάδα προσφύγων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στην ΕΛΑΣ εκτιμούν πως πρόκειται για αλληλέγγυους με καταγωγή από την Ευρώπη (Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) που μάλιστα δεν διανυκτερεύουν στην Ελλάδα, αλλά στα Σκόπια. Το πρωί περνούν τα σύνορα και μετά επιστρέφουν. Η αστυνομία επιχειρεί αυτή την ώρα να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
H κυβέρνηση έκλεινε το μάτι προεκλογικα΄στους αλληλέγγυους και συνεχίζει να τους καλύπτει ακόμα και τώρα. Προφανώς δεν θέλουν όλοι τον ξεσικωμό των προσφύγων αλλά δεν γίνεται να το κράτος να κάνει τα στραβά μάτια στην δραση τους. Αν μη τι άλλο να μην ξεχάσουμε τους νεκρούς πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν από το διπλανό χωρίο στα σκόπια.
Αυτό το "αλληλέγγυος" έχει αρχίσει να με ενδιαφέρει. Ταξιδάκια βλέπω ότι έχει, άμα πληρώνει καλά δεν θα με χαλούσε. Ξέρει κανείς που μπορώ να στείλω βιογραφικό?