Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αντικαταστήσει τα άγρια ζώα στον ζωολογικό κήπο με οικόσιτα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αντικαταστήσει τα άγρια ζώα στον ζωολογικό κήπο με οικόσιτα Facebook Twitter
2

Να αλλάξει χαρακτήρα ο ζωολογικός κήπος της Θεσσαλονίκης και να κάνει "στροφή" σε οικόσιτα ζώα, που θα προέρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας, επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πλήρες σχέδιο για το πώς θα διαμορφωθεί η τελική εικόνα του χώρου έχει αναλάβει μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή αρκετών αρμόδιων φορέων.


Την ομάδα εργασίας αποτελούν μέλη από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τη Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Δασών.


Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, η συγκεκριμένη ομάδα αναμένεται να καταθέσει στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, το σχέδιο για να προχωρήσουν οι μελέτες έργων και αναπλάσεων για το ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στον Κέδρινο Λόφο.


"Ο ζωολογικός κήπος πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα με οικόσιτα ζώα. Δεν είναι λογικό να σκλαβώνουμε άγρια ζώα. Το προσεχές διάστημα να έχουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό για την αναβάθμιση του χώρου" είπε ο κ.Παππάς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι παράλογο να βάζεις σε κλουβί ένα οικόσιτο ζώο βλ. σκύλο/ γάτα, διότι αναιρείς ακριβώς την ιδιότητά του ως οικόσιτου.Επίσης και τα άγρια ζώα πρέπει να παραμένουν στο φυσικό τους περιβάλλον και σε καμία περίπτωση να μην φυλακίζονται σε ζωολογικούς κήπους/ τσίρκο/ ενυδρεία.
Ενώ να σκλαβώνεις οικοσιτα ζώα είναι πιο λογικό.Προφανώς γιατί ποτέ δεν ρωτήσαμε τα ίδια τα οικόσιτα ζώα αν τους αρέσει να είναι οικόσιτα. Πραγματικά αν μιλούσαν τα ζώα που έχουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, θα ήθελα πολύ να μάθω τι βλέπουν και τι ακούνε καθημερινά. Όπως για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που χαιδεύουν στοργικά έναν σκύλο και την επόμενη στιγμή χτυπάνε την γυναίκα ή το παιδάκι τους...