ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2016 | 11:20

Θελω την αποψη σας στο προβλημα μου.

Πηγαινω πρωτη λυκειου. Περσυ δεν ημουν καλη στα μαθηματα μιας και δεν προσπαθουσα οσο επρεπε. Ειχα την παρεα μου, εβγαινα συχνα, περνουσα ωραια. εε, και σε κανενα διαγωνισμα αντεγραφα απο καποιον καλα διαβασμενο η καλο μαθητη (που συνηθως εκτος οπο το οτι του ημουν ευγνωμων, τον λυπομουν κι ολας γιατι δεν εκανε τιποτα αλλο παρα απο το να διαβαζει, στην περιπτωση που ηταν αριστος.) Οι γονεις και οι καθηγητες ηταν πολυ δυσσαρεστημενοι απο εμενα γιατι δεν διαβαζα οσο επρεπε, και συνεχως μου εκαναν παραπονα.φετος λοιπον σκεφτηκα πως η κατασταση πρεπει να αλλαξει. Δεν ειμαι ιδιαιτερα εξυπνη, γι αυτο και περιορισα πολυ τις εξοδους μου-σχεδον τις σταματησα- αλλα με πολλες ωρες διαβασμα τη μερα , καταφερα να βγαλω ενα γενικο πολυ υψηλοτερο απο περσυ και γενικα βελτιωθηκα απιστευτα σαν μαθητρια. Οι γονεις μου, μου λενε συνεχεια πως με αγαπουν -παλιοτερα ηταν σπανιο- και οι καθηγητες με συμπαθουν. Με τους φιλους, ολα καλα, μονο που δεν συναντιομεστε συχνα γιατι δεν εχω σχεδον καθολου ελευθερο χρονο.μεχρι που σημερα μου ηρθε η κεραμιδα. Διναμε χημεια , και επειδη ειχα διαβασει καλα, αφησα τους συμμαθητες μου να αντιγραψουν και απαντουσα σε οποιον με ρωτουσε οτιδηποτε. δεν το ματανιωσα και τους καταλαβαινω μιας και ετσι εκανα κι εγω περσυ και επαιρνα μεγαλη χαρα οταν μου εδιναν τις απαντησεις. Εφυγα απο το σχολειο μονη για να παω σπιτι να διαβασω, και οι αλλοι με τις παρεες τους, δεν ξερω που. Ε λοιπον εχω πανικοβληθει γιατι συνηδητοποιω, πως ο ''αριστος μαθητης'' που περσυ τον λυπομουν, εγινα εγω η ιδια! Καταλαβα επισης ποσο εχω απομακρυνθει απο φιλες και φιλους μου, χωρις καν να θελω να ειμαι η καλη μαθητρια , μονο και μονο για να με αγαπουν οι γονεις μου και να με συμπαθουν οι καθηγητες. οι συμμαθητες μου, με βλεπουν μονο σαν ηλιθια που τους βοηθαει στα προχειρα και τις εξετασεις, και σαν καημενουλα. μα δεν εχουν αδικο ρε γαμωτο.Αυτο που με εκανε να νιωσω χειροτερα ηταν οταν γυρνουσα σπιτι, και ειδα μια περσυνη μου συμμαθητρια μαζι με το αγορι της, και ειχε ομορφυνει πολυ και με χαιρετησε. Η συγκεκριμενη ειναι παρα πολυ καλη μαθητρια και πολυ εξυπνη. Εγω που ειλικρινα δεν ειμαι τοσο εξυπνη τη ζηλεψα πολυ, γιατι εκεινη τα παει καλα και με τις παρεες και με το σχολειο και με την εμφανιση της, ενω εγω τα εχω αμελησει ολα εκτος απο το δαβασμα γιατι χρειαζομαι πολλες ορες διαβασμα τη μερα για να μαθω κατι σε σχεση με το μεσο μαθητη. Νιωθω απιστευτα ηλιθια.
4
 
 
 
 
σχόλια
Καλό μου παιδί, ακούγομαι λίγο σαν θείτσα αλλά θέλω να σε αγκαλιάσω και να σου πω ότι οι επιλογές μας έχουν συνέπειες. Εσύ είσαι σίγουρη ότι άρχισες το διάβασμα για να σε "αγαπούν" οι γονείς σου; Μήπως αυτό ήταν η αφορμή; Καμιά φορά οι γονείς αγχώνονται για εμάς και οι αντιδράσεις τους δε μοιάζουν με αγάπη αλλά αυτό είναι το κίνητρό τους. Έτσι είναι και η μαμά μου, αγχώνεται και βάζει τις φωνές, απορρίπτει αυτά που κάνω επειδή φοβάται ότι δε θα μου βγουν σε καλό, τα ίδια έκανε στα 15 μου, τα ίδια κάνει στα 25 μου, δε σου μιλάω εκ του ασφαλούς, το έχω ζήσει.Δεν είσαι καθόλου περήφανη που οι προσπάθειές σου αποδίδουν; Τον καλό μαθητή γιατί να τον λυπάσαι; Όποιος διαβάζει, δε σημαίνει ότι κλείνεται όλη μέρα σπίτι απλά βγαίνει λιγότερο. Δε χρειάζεται να βγαίνεις 3 φορές την εβδομάδα, 1 αρκεί στην ηλικία που είσαι και με το δεδομένο του σχολείου. Αν οι φίλοι σου έχουν απομακρυνθεί μάλλον δεν έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα και η φιλία σας εξαντλείται σε μια σαββατιάτικη έξοδο. Αν οι συμμαθητές σου σε βλέπουν σαν καημενούλα και σε έχουν μόνο για να αντιγράφουν, τότε δεν είναι εντάξει άνθρωποι για σένα. Μην απογοητεύεσαι και μην τα παρατάς. Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνει και η ικανότητά μας να βρίσκουμε τι μας αρέσει και επιλέγουμε τους φίλους μας καλύτερα. Και, προς Θεού, μη θεωρείς τον εαυτό σου χαζό. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου, οι προσπάθειές σου απέδωσαν καρπούς και φαίνεται περίτρανα στους βαθμούς σου, το λες και μόνη σου. Αν ήσουν χαζή, αν δε σε ενδιέφερε η προσωπική σου εξέλιξη, δε θα αποφάσιζες καν να κάνεις μια τόσο δραστική αλλαγή στη ζωή σου. Από μένα χίλια μπράβο!
Αυτή την στιγμή έχεις βάλει στόχο να πετύχεις κ φυσικά υπάρχουν κ οι απώλειες. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η θα επιστρέψεις στην παλιά σου ζωή ή εφόσον θες μεγάλη προσπάθεια στο διαβασμα για να πετυχεις να συνεχίσεις έχοντας όμως κ τις συγκεκριμένες απώλειες. Το θέμα είναι ποια απώλεια μπορείς να διαχειριστεις καλύτερα. Προσωπικά αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα αφοσιωνομουν στα μαθήματα κ μετά αφού πετυχαινα θα είχα όλο τον χρόνο για φίλους κ.λπ. Μικρή είσαι, δεν σε πήραν τα χρόνια!
Να σου πω την αλήθεια δεν είναι αναγκαστικό ο άριστος μαθητής να μην βγαίνει έξω...Εγώ έβγαλα 19.6/10 αλλά είμαι κάθε μέρα έξω...μπορεί να κατέχω τα μαθήματα μπορεί και όχι όμως..εγω όμως βλεπω το αποτέλεσμα.Θα κανεις αυτό που νομιζεις και θες εσυ για σενα.
Scroll to top icon