ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.5.2016 | 02:19

Ασημαντο

αλλα θα μου αρεσε η γνωμη ενος τριτου,καμια ιδεα...Το καλοκαιρι θα με φιλοξενησει μια κοπελα την οποια ειχα γνωρισει πριν δυο χρονια στις διακοπες μου. Συνεχισαμε να μιλαμε και οποτε ερχεται στην πολη μου βγαινουμε,αλλα τον τελευταιο χρονο μιλαμε καθε μερα ολη μερα και τον (πολυ) τελευταιο καιρο,ως συνεπεια του οτι μιλαμε σχετικα συνεχεια,εχει προκυψει πως εχουμε πει πολλα πραγματα,ξερω τι κανει την καθε μερα(ε μην πω συνεχεια),τη ζωη της. Ετσι την εχω γνωρισει και εκτιμω ακομα και τις συναισθηματικες μας αμυνες- την χαρακτηριζουν. Να σημειωσω οτι εχουμε και οπτικη και ακουστικη επαφη,οχι μονο γραπτη.Θελω να καταληξω στο οτι την νιωθω πολυ ανετα(μηπως μιλαω εκ του ασφαλους επειδη ειμαστε απο αποσταση?) και καποιες φορες την νιωθω πιο κοντα κι απο τις καλυτερες μου,ας πουμε,φιλες. Ολα τα παραπανω τα εγραψα για να γινει αντιληπτο πως δεν ειναι μια τυχαια που θα με φιλοξενησει.Ειμαι,λοιπον,πολυ χαρουμενη στην προοπτικη και ξερω οτι κι εκεινη αισθανεται ετσι,αλλα κατα τη διαρκεια της "συγκατοικησης" δεν ειμαι σιγουρη οτι θα ειμαστε οπως"θελει". Δεν ειναι τοσο ανοιχτη,αλλα θελω να της δειξω οτι εκτιμω που θα βρισκομαι εκει και σκεφτομαι πώς μπορω να την κανω χαρουμενη με καποια πραγματακια ,εστω κι απ'τη συμπεριφορα μου. Δε μου ερχεται κατι αλλο περα απο πρωινο στο κρεβατι:Ρ :) Ελεγα να της παρω και ενα δωρο,συναρτησει του οτι 2-3 βδομαδες αφου φυγω θα ειναι,οκ,η γιορτη της. Μια ακομα βοηθεια που θα ηθελα,ειναι δωρο "εισοδου". Επειδη θα ειναι και οι γονεις της,αλλα ξερω οτι και στο νησι το συνηθιζουν,(και πραγματι το σπιτι τους μου ανοιγουν οι ανθρωποι)θεωρω σωστο να παρω κατι για το καλο. Κατι για το σπιτι θα ειναι περιεργο,ενω καποιο γλυκο θα ειναι δυσκολο αφου θα εχω ταξιδεψει με πλοιο. Θα ερθουν να με συναντησουν και στο λιμανι,οποτε σκεφτομαι πως,μιας και δεν θα χτυπησω εγω κουδουνι σπιτι τους,μηπως να μην παρω τιποτα? Τι,θα ειδωθουμε στο λιμανι και "οριστε ενα τσουρεκι για την επερχομενη φιλοξενια"? Θα μπορουσα να μεινω στο προσωπικο δωρο που σκεφτομουν για τη φιλη μου,και μονο.Συγγνωμη για την αναλυση (θα μπορουσα κι αλλο) και ευχαριστω πολυυ οσους το διαβασαν και οσους προθυμοποιηθουν να απαντησουν!
16
 
 
 
 
σχόλια
Το λικέρ δεν χαλάει, μπορείς να πάρεις δυο μπουκάλια ( στο εμπόριο θα βρεις πολυ ωραία) και το ένα το κρατάς εσυ ή το χαρίζεις κάπου αλλού! Επίσης δεν έγραψα ότι διατηρείται στο ψυγείο! Το φιλτραρισμα το κανεις γιατί το αλκοόλ απορροφάται απο τις φράουλες με αποτέλεσμα να " λιώνουν" και να μοιάζουν σαν μαλακό σφουγγάρι και είναι θολό το λικέρ.τη ζάχαρη θα προσπαθήσεις να τη λιωσεις με το κούνημα. Οπότε το φιλτραρεις στο φίλτρο και γίνεται πιο εμφανισιμο. Μια χαρα πινεται είτε έτσι είτε αλλιώς. Αν θέλεις τη μισή ποσότητα φυσικά και μπορείς να βάλεις τα μισά υλικά! Κάτι άλλο που δεν σου έγραψα είναι πως αυτόν τον καιρό οι φράουλες είναι αρκετά γλυκιές οπότε αν θέλεις δοκίμασε αυτές που θα βάλεις στο λικέρ και αν είναι όντως γλυκιές αφαίρεσε λίγη ζάχαρη. Περίπου 100 γρ είναι καλα πιστεύω. Έχω τελεια συνταγή για λικέρ ρόδι αλλά που να βρεθεί ρόδι τέτοια εποχή!!!
Με ροδι?πολυ ιδιαιτερο! Αλλα οντως ολιγον τι δυσευρετο:Ρ ενταξει,με τη φραουλα ειναι και πιο ασφαλες,οικειο. Εψαξα και στο ιντερνετ συνταγες ωστε να εχω περισσοτερο αμεσες κατευθυντηριες μεσω της αναγνωσης των σχολιων,μη σε ζοριζω με αποριες! Ειμαι καπως αρχαρια και κολλαω στις λεπτομερειες...Οσον αφορα τις φραουλες,δε μου διευκρινισες,αλλα απ'οτι καταλαβα απο οσα διαβασα,δεν σκοπευουμε να τις αφησουμε στο τελικο ποτο δηλαδη,ε? Βρηκα παντως μια το ιδιο ευκολη,με αλλη διαδικασια,ομως παλι ετοιμο το ποτο στο 24ωρο και μαλλον θα ρισκαρω με αυτην. Υπαρχουν πολλα και διαφορα οπως ειδα και δεν αναφερομαι μονο στις τοσες διαφορετικες συναταγες,αλλα και μεσα στην ιδια συναταγη: παραλλαγες,ενδοιασμοι.. Ε ενταξει,ο,τι γινει! Νομιζω βρηκα το καταλληλο. Απλως κι αυτο διατηρειται στο ψυγειο (ολα?) και δεν ξερω αν κανει για 5ωρο ταξιδι!!..Παραυτα ευχαριστω για ολα και παλι! Ειναι χρησιμες οι συμβουλες σου.Θα δοκιμασω και αμιγως αυτη που προτεινες εσυ αν αισθανθω πιο σιγουρη η στη δευτερη δοκιμη! Το σιγουρο ειναι οτι,εκτος απροοπτου,θα μεινω στο λικερ:) ελπιζω να μη σε κουρασα. Αν απαντησεις πιθανως να μη χρειαστει να απαντησω,αρα καλα να περνας κι εσυ!(με αφορμη την ευχη στο 11.27)
Αα αχαχ "θωλο", ουτε που το προσεξα!(τρομαρα μου κι εμενα!)Ειναι πραγματι ευκολη,ευχαριστω παρα πολυ!Αλλα 1L δεν ειναι πολυ;; Για λικερ μου φαινεται πιο κομψο 0.5L αν σκεφτει κανεις πως 1L ειναι κατι μπουκαλες ουισκι. Αν θελω να το υποδιπλασιασω,λοιπον, μειωνω ολα τα υλικα στο μισο? Το φιλτραρισμα φανταζομαι για να μην εχει κομματακια ζαχαρη ε? Παλι καλα.. Οι φραουλες δηλαδη παραμενουν ακεραιες? Χμμ,σπιτικα πραγματα..!:)Τελος, η βοτκα/τσιπουρο μπορει να προστεθει επιπλεον η εννοεις ΑΝΤΙ κονιακ?χεχε..
Μπορείς να βαλεις τσιπουρο ή βοτκα γινεται επισης ωραιο. Αν θελεισ αφησε το παραπανω μερες στο ψυγειο. Εγω το προτιμω. Οι φραουλες θα αλλαξουν χρωμα αυτο ειναι φυσιολογικο. Θα σου προτεινα εφόσον ειναι για δώρο να το στραγγιξεις δυο φορες σε φιλτρο του καφε ωστε να ειναι διαυγες. Καποιοι βάζουν και μια βανιλια πριν το βαλουν στο ψυγειο. Ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο! Αν χρειαστεις καποια διευκρινηση μιυ λες! Καλη επιτυχια και καλα να περασεις!
Η συνταγη λεει 1 μουκαλι κονιακ, μισο κιλο φραουλες και 400 γρ ζαχαρη. Κοβεις τις φραουλες στα τεσσερα αφου τις εχεισ πλυνει- καθαρισει και τα βάζεις ολα τα υλικα σε ενα μεγαλο γυαλινο βαζο οπως αυτα του μελιου. Λογικα θα σου χωρεσει ολα τα υλικα. Φροντιζεις να καλυπτονται οι φραουλες με το αλκοολ. Αφου κλεισεις καλα το βαζο το κουνας καλα ωστε να λιωσει οσο γινεται η ζαχαρη. Το βαζεις για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγειο. Το στραγγιζεις και το βαζεις σε ενα ωεαιο μπουκάλι. Εμενα μου βγαινει πανω απο ενα λιτρο. Τα tips θα σου τα γραψω σε λιγο.
Πολυ ωραίες όλες οι ιδέες! Έχω θα σου έλεγα να μαγειρέψετε με τη φίλη σου μια μέρα. Θα περάσετε όμορφα αλλά θα απαλλαξεις και την οικοδέσποινα για μια μέρα από τη διαδικασία αυτή! Εγω θα το εκτιμούσα πολυυυυυυυυυ!!! Το σπιτικό λικέρ είναι μια καλή ιδέα! Έχω μια εύκολη συνταγή αν σε ενδιαφέρει για λικέρ φράουλα που είναι και της εποχής!!
Αχ ναι και μενα θα μου αρεσε να μαγειρεψουμε,οποτε εχοντας και αυτον τον σκοπο, θα το προτεινω σιγουρα! Λοιπον εχω αρχισει και ειμαι αρκετα θετικη σε αυτο το λικερ! Θα εκτιμουσα την προωθηση της συνταγης(και tips αν υπαρχουν)!τελεια,ευχαριστωω!!
Μου έτυχε ακριβώς το ίδιο που περιγράφεις, πέρσυ. Εγώ είχα πάρει ένα προσωπικό δώρο στη φίλη(πετσέτα θαλάσσης) και 2 κρασιά για τους γονείς. Τα κρασία μη φοβηθείς να τα βάλεις στη βαλίτσα, αφου πρώτα τα πακετάρεις καλά, σε κάποιο κουτί με περιτύλιγμα ίσως αυτό το πλαστικό με τις φούσκες! :P
Πολύ καλά τα λέει το λεμονάκι μυρωδάτο!Σκέψου ότι δεν θα μένεις μόνο με τη φίλη σου.Των υπολοίπων μπορεί να γίνουν "τσουρέκια" με τη φιλοξενία οπότε καλό θα είναι να τους καλοπιάσεις κάπως κι αυτούς.
Συμπάθα με, αλλά το πρωινό στο κρεβάτι είναι λίγο άκυρο. Θα μπορούσες να τους πας κάτι για το σπίτι, αν ήταν χειροποίητο ακόμα καλύτερα, όπως πχ ένα τσαντάκι με κάποιο γλυκό του κουταλιού που έχει φτιάξει η μαμά σου, κάποιο λικεράκι, κουλουράκια κτλ, αν δε θες να κουβαλήσεις κανονικό γλυκό. Στη φίλη σου για τη γιορτή της θα μπορούσες να της πάρεις κάποιο μπιζουδάκι να σε θυμάται, κι αυτό θα ήταν ωραίο να είναι χειροποίητο που έχει περισσότερο χαρακτήρα και βγάζει μια "ζεστασιά".Όταν θα φιλοξενείσαι στο σπίτι τους μπορείς να είσαι πρόθυμη, να έχεις καλή διάθεση, να βοηθάς όπου μπορείς , κι αν βγείτε έξω και έχεις τη δυνατότητα, να κεράσεις τη φίλη σου ένα καφεδάκι, παγωτάκι κτλ. Με τα παραπάνω θα δείξεις την εκτίμησή σου, χωρίς να μπεις σε μεγάλα έξοδα.
Με το πρωινο εφερα ενα υποθετικο παραδειγμα,αλλα και παλι,το σκεφτηκα γιατι δεν ειμαστε τυπικα μεταξυ μας και ειναι κατι αυθορμητο που θα την χαροποιησει γιατι θα την εχω φροντισει. Παρ'ολα αυτα ευχαριστω πολυ,υπηρξε αρκετα βοηθητικη η απαντηση σου! @γελαστο νερο, δικιο εχεις και, αν αναφερεσαι κυριως στην τελευταια παραγραφο,φυσικα δε σκοπευα να πραξω καπως διαφορετικα,απλα χρειαζομουν καποιον να μου το συγκεκριμενοποιησει και αυτο!Ευχαριστω!
Scroll to top icon