ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2016 | 21:28

Με ρώτησε μία φίλη

συμφοιτήτρια μου (είμαστε 4ο ετος): ''ρε συ από κοπέλες πώς πας; Βγαίνεις με καμία;'' Δε θυμάμαι ακριβώς τι απάντησα, ένα μικρο παραμυθάκι λίγο πασαλλειμένο. Να σας πω εσάς ακριβώς τι συμβάινει. Στο σχολείο, δεν ήμουν από αυτά τα λίγα παιδιά που άρεσαν στις κοπέλες και λόγω εμφάνισης(αρκετά υπέρβαρος) αλλά και λόγω αδιάφορου χαρακτήρα,δηλαδή δε με ένοιαζε καθόλου. Οπότε ξεκινάω σαν φοιτητής σε μία σχολή με σχετική ισορροπία ανάμεσα στα 2 φύλα με μηδενική εμπειρία από σχέσεις και σχεδόν μηδενική σεξουαλική εμπειρία.(1 φορά είχε κάνει). Το θέμα είναι ότι χωρίς καμία εμπειρία από σχέσεις είχα σχεδόν παιδικότητα παρόλα τα 18 μου χρόνια στην συναναστροφή μου με κορίτσια που γνώριζα η οποία αν μη τι άλλο δεν προκαλούσε έλξη. Για όσες κοπέλες γνώρισα από το έτος μου ήμουν ερωτικά αδιάφορος( το συνειδητοποιώ τώρα στο τέταρτο έτος). Είτε ήταν δεσμευμένες, είτε είχαν άλλα γούστα, είτε τους άρεσαν οι μεγαλύτεροι είτε ήταν κολλημένες με φοιτητές από άλλες σχολές.Δεν ήμουν ιδιαίτερα κοινωνικός στο 1ο έτος(λόγω χαλαρής ψυχολογίας-εξακολουθούσε να μη με ένοιάζε) το οποίο ήταν και το σημαντικότερο από άποψης γνωριμιών και καλών εντυπώσεων. Το έχω μετανοιώσει αφάνταστα το σκέφτομαι ακόμη πού και πού.Ξέρετε αυτό που λένε ότι τα χρόνια περνάνε σαν νερό.Το ξύπνημα ήρθε στις αρχές του 3ου έτους στο πιο δύσκολο ίσως της σχολής. Συνειδητοποιώ ότι η φάση της ευκινησίας έχει περάσει και μία γνωστή σου με την οποία είστε μάλλον φίλοι δύσκολα θα σε δει ερωτικά. Προσπάθησα με δύο από αυτές και από τις 2 άκουσα ότι με συμπαθούν πάρα πολύ αλλά δεν το βλέπουν έτσι. Δεκτό δεν τις κατηγορώΜε μια δυνατή προσπάθεια έχασα 22 κιλά ανεβάζωντας την αυτοπεποίθηση μου. το θέμα είναι ότι τώρα στο 4έτος δεν έχω πολλά περιθώρια επιλογών. Οι γνωστές μου είναι όλες δεσμευμένες. Οι πιο πολλές φίλες τους από ότι ξέρω επίσης είναι δεσμευμένες και πολλές επαφές από άλλα έτη δεν έχω. Δεν είμαι άνθρωπος που κλαίγομαι ότι δεν έχω κοπέλα όταν βγαίνω έξω, ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό άρα δεν δημιουργώ κακή εντύπωση πλέον. Έτσι πιστεύω τουλάχιστονΕξακολουθώ να μην εχώ αυτό το λέγειν και την άνεση με το άλλο φύλο. Θα πιάσω τον εαυτό μου να κολλάει και να μην έχει τι να πει. Τι να πω κάποιοι άνθρωποι το κάνουν να φαίνεται πολύ εύκολοΘέλω πολύ να βρω κάποια, αλλά χωρίς να φαίνομαι απελπισμένος. Νιώθω άσχημα που οι φίλοι μου είναι ζευγαρωμένοι και πλησιάζει καλοκαίρι και εγώ δεν έχω κάνει ακόμα την αρχή με μία κοπέλα. Κάποια συμβουλή;;; :)
9
 
 
 
 
σχόλια
Πφφφφ όταν διαβάζω τέτοια ή ακουω για τέτοια θέματα απλά καταλαβαίνω γιατί και εγώ πριν λίγο καιρό και εγώ κάπος έτσι ήμουν.Χάσε κιλά και γενικά άρχισε να ασχολίσε με το σώμα σου να ξες θα πάρεις πολύ αυτοπεποίθηση (σου το λέω γιατι το πέρασα). Το μόνο πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να φοβάσαι όταν τα καταφέρεις έχεις επιτύχει σε όλα. Πως θα γίνει αυτό απλά προσπαθείς ακόμα και ας αποτύχεις, όσες φορές και ας ειναι 100, 200, 300, στο τέλος θα δικαιοθείς.Όσο για κοπέλες να είναι εκτός του κύκλου σου είναι καλύτερα."Θέλω πολύ να βρω κάποια, αλλά χωρίς να φαίνομαι απελπισμένος" Αυτό είναι στο χέρι σου. Εγώ είχα να κάνω κάτι με κοπέλα κανα χρόνο άσχετα ο λόγος. Είχα ψυχολογία αλλά σε χαμηλο βαθμό. Έτυχε να παιχτεί με μια κοπέλα κάτι αλλά δεν κράτισε πολύ γιατί δεν το χειριστικα σωστά λόγο απελπισίας (έτσι θέλω να πιστευω). Με χώρισε εκεινη, με πείραξε αλλά όχι πολύ αλλά πείρα πολύ ψυχολογία μετά που το σκέφτηκα. σε ένα μήνα είχα και άλλες ευκαιρίες γιατί έκανα κινήσεις (ειχα και άκυρα) αλλά δεν έκανα τίποτα απλά έπερνα ψυχολογία για να βρω μία που να με κάνει το κλικ και τσουπ την βρήκα. Απλά είναι λίγο τύχει, λίγο επιλογές και πολύ υπομονή ιδιαίτερα άμα θες να βρεις κάτι καλό.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η ερώτηση από τη φίλη του, η οποία και από γυναικεία και μόνο διαίσθηση θα ήξερε ότι θα τον έφερνε σε μια ψιλοδύσκολη θέση. Καλό είναι να μην μπαίνουμε και ανακατευόμαστε σε λημέρια που τον άλλον τον "πονάνε", όσο καλή σχέση και να έχουμε μαζί του. Η ερώτηση αν ακούστηκε έτσι ήταν πολύ άκυρη πραγματικά !!
Δυο να υποθεσω: Το ενα, καποια, αν οχι η ιδια η φιλη τον γουσταρει και ρωτησε για να παμε παρακατω. Το δευτερο, ρωτησε με σκοπο το bulling. Και το τριτο, μπορει να τον βλεπει σκεπτικο κ να ψαχνει να τον ψυχολογισει-βοηθησει απο ανθρωπινο ενδιαφερον. ΥΓ : Συνηθως μια κ μονο κουβεντα ειναι αρκετη για να κανουμε το απαραιτητο κλικ κ να αρχισουμε σκεψεις οπως ο θεματοθετης.
Θα μπορουσα να γραψω κιαλλα που θα σου κανουν κλικ Justasimpleman, ομως δε θελω να πατησω σε μονοπατια της ψυχης σου που μονο ενας ψυχολογος πρεπει να παταει. :) Το μονο που θα σου πω: Περασα απο εκει και ξερω. Ολα μια ιδεα ειναι! Ζησε! Μια μερα θα κανεις κλικ και εσυ με τις εμπειριες σου στον/στην επομενο/η. Παντα φιλικα!
Μαγικό ραβδί σε ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντά σου. Σου ζητάω, αν θες και εσύ, να μου γράψεις και κάτι ακόμα που πιστέυεις θα μου έκανε κλικ. Λίγο σπρώξιμο και motivation μου χρειάζεται :)
Οταν δικαιολογεις καποια για κατι(πχ ειναι σε σχεση)στην ουσια αποφασιζεις εσυ για εκεινη, οτι δε σε θελει. Ενω η αληθεια ειναι οτι δε την θες εσυ. Αλλιως θα ισσοπεδωνες τα παντα για να εισαι διπλα της ή εστω να της εδειχνες οτι την θες και ας σε απορριψει. Απλα βολευεσαι με αυτη τη δικαιολογια γιατι στη τελικη δεν ειναι και καμια θεά. Θα ηταν ωραιο να ειναι ετοιμα ολα και να σε παρει μια κοπελια απο το χερι και να ειναι υπομονετικη μαζι σου, ομως αυτη ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενη να το κανει, γιατι και εκεινη τα ζητα ολα ετοιμα. Ομως. Εδω ειναι που οι αλλοι κανουν την διαφορα! Αφηνουν την εντυπωση οτι "τοχουν". Αληθεια; ειναι ετσι;;..Χμμμ δε ξερεις γιατι δεν εισαι εκει για να δεις... Καπου εδω ειναι που κάνεις φιλες τις γυναικες μπας και καταλαβεις επιτελους τι θελουν. Ομως ξεχνας κατι. Η γυναικα δε ξερει τι θελει αλλα συνηθως το θελει χτες. Και κατι τελευταιο! Κανενας δε γεννηθηκε με το να ειναι γεμματος εμπειριες. Ολοι μαθαμε στη πορεια. Για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.
Η μητερα σου μονολογουσε ποτε καπως ετσι(?) : "Κοιτα τα μαθηματα σου, και ασε τις γυναικες μια ζωη παντρεμενος θα σαι" ή κατι παρομοιο;; εαν ναι, σου εχει περασει το μηνυμα λαθος στο υποσυνείδητο, ξεκινα απο εκει.. Αν παλι με τη μαμα ολα καλα, τοτε τσεκαρε το φοβο τις απορριψης και αν παλι οχι τοτε φιλε μου δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου :)
Είναι τραγικό να ακούω παιδιά με τα μισά μου χρόνια να περιγράφουν προβληματικές καταστάσεις που αντιστοιχούν στην κλάση μου: δεσμευμένος περίγυρος, έλλειψη νέων γνωριμιών και άλλα παρόμοια. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι να αποβάλεις την έμμονη ιδέα που σε διακατέχει. Από εκεί και έπειτα, προέχει το να ανοίξεις τον κύκλο σου, μέσα στον ήδη υπάρχοντα δε βλέπω φως. Κάνε κάποια νέα δραστηριότητα να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Και κάτι τελευταίο: πάρε θάρρος. Δείξε την ''αντρική'' σου πλευρά πέραν της ανθρώπινης. Καλή τύχη.
Scroll to top icon