Ανατρέπουν τα δεδομένα οι πραγματογνώμονες που έκαναν αυτοψία για τη φωτιά στο όχημα του Μαυρίκου

Ανατρέπουν τα δεδομένα οι πραγματογνώμονες που έκαναν αυτοψία για τη φωτιά στο όχημα του Μαυρίκου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
4

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η αυτοψία των πραγματογνωμόνων στο σημείο που σκοτώθηκε ο εκδότης της εφημερίδας " Ακρόπολης" Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας του εκδότη, Αλέξη Κούγια η αυτοψία γίνεται «διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης σε συνεργασία με το Τμημα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος».

Την έρευνα έκαναν οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια της φωτιά και όλες οι πτυχές του δυστυχήματος 

Τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας συνόδευαν  άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και υπαλλήλου της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες εντόπισαν ίχνη λαδιού στο οδόστρωμα ενώ ανατρέπουν τη θεωρία πως το όχημα του Μαυρίκου σύρθηκε για λίγα μέτρα στο διαχωριστικό.

Πριν από λίγο ο ΑΝΤ1 μετέδωσε πως οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν ότι η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος στο διαχωριστικό σημειώθηκε 358 μέτρα πριν από το σημείο που ακινητοποιήθηκε. Επιπλέον μέχρι το σημείο που ακινητοποιήθηκε χτύπησε άλλες τέσσερις φορές δυνατά και τουλάχιστον άλλες δύο, με μικρότερη δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο.

Από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα δεν υπήρξε εστία φωτιάς, που να είναι ορατή από μακριά.

Οι ειδικοί συγκέντρωσαν και διάφορα τμήματα αυτοκινήτου, όπως κρύσταλλα, βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και ερευνούν αν έχουν σχέση με το πολυτελές τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΑΣ για Αμαλιάδα και Μουρτζούκου: Περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια

Ελλάδα / ΕΛΑΣ για Αμαλιάδα και Μουρτζούκου: Περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια

«Δεν έχει αργήσει η αστυνομία για την υπόθεση, διεξάγεται έρευνα για τους πέντε θανάτους ταυτόχρονα» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επίσης όταν κάποιος διατρέφεται κυρίως με αλκοόλ (όπως σε περιπτώσεις χρονίου αλκοολισμού) και απέχει από την κανονική τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα (ή είναι και διαβητικός), δημιουργείται μεγάλη συγκέντρωση κετόνης υπό μορφήν κετονοσωμάτων (ketone bodies) στο αίμα (υπερκετοναιμία) καθώς και στην αναπνοή (ketone breath). Η κατάσταση αυτή ονομάζεται alcoholic ketoacidosis. Οι κετόνες (όπως πχ το ασετόν) είναι ιδιαιτέρως εύφλεκτες, οπότε είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι το σώμα ενός υπέρβαρου αλκοολικού που ζει μόνος του και τυχαία πεθαίνει από καρδιακή προσβολή καπνίζοντας ενδέχεται να αναφλεγεί από το αναμμένο τσιγάρο, και να καεί σιγά-σιγά ολοσχερώς όπως περιγράφεται παραπάνω. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο διαδίκτυο. Πάντως η "αυτόματη καύση", όπως εξηγεί και ο Κακιασμένος, είναι ανοησίες.
Χωρίς καμία δόση ειρωνείας θέλω να ενημερώσω και εσένα και τους υπόλοιπους που ίσως πιστεύουν αυτή την υπόθεση ότι δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο, δεν έχει παρατηρηθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία και δεν θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα κάτι τέτοιο λόγω φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος.Η θερμοκρασία του ανθρώπου δεν θα μπορούσε να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα ώστε να προκληθεί αυτανάφλεξη .Σε θερμοκρασία σώματος άνω των 42°C παρατηρείται σταδιακή οργανική δυσλειτουργία και 1-2 βαθμούς παραπάνω σταματάει και η φυσιολογική λειτουργία εγκεφάλου και επέρχεται αμεσως θάνατος. Επομένως με μικρή γνώση φυσιολογίας μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αναπτύξει τόσο υψηλή θερμοκρασία για να αυτοαναφλεγεί.
Έχει συμβεί (ελάχιστα συμβάντα) να βρεθεί ένα μερικώς απανθρακωμένο πτώμα σε ένα σχετικά άθικτο από την φωτιά δωμάτιο. Εικάζεται ότι το εξαιρετικά σπάνιο αυτό φαινόμενο οφείλεται σε τσιγάρο το οποίο έπεσε πάνω στα ρούχα του θύματος κατόπιν θανάτου από καρδιακή προσβολή ενώ κάπνιζε. Το σώμα μπορεί να καεί πολύ αργά έτσι, από μέσα, αν το τσιγάρο τρυπήσει τα ρούχα και το δέρμα, και στην συνέχεια πάρει φωτιά το σπλαχνικό λίπος (τα θύματα ήταν ευτραφή) και αν τα ρούχα δεν αποτελούνται από εύφλεκτα υφάσματα. Λέγεται wick effect (wick = φυτίλι). Επί τη ευκαιρία: μην καπνίζετε το βράδυ στο κρεββάτι. Μπορεί να σας πάρει ο ύπνος (ειδικά αν έχετε πιεί) και να καήτε ζωντανοί αν πέσει το τσιγάρο στο στρώμα. Μου είχε τρυπήσει μια φορά ένα τσιγάρο το στρώμα, και ευτυχώς το έβγαλα αμέσως στον κήπο. Πήρε ξαφνικά φωτιά και κάηκε τελείως σε ελάχιστα λεπτά.