ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Γιατί δεν αντιδρά κανείς στον πόλεμο που κάνει η Γαλλία στην Αφρική;

Facebook Twitter
17

Ναι, γίνεται κι ένας πόλεμος στην Αφρική, αλλά δεν έχει πιάσει και πολύ ως είδηση. 

Κι ένας αναγνώστης μού έστειλε ένα ημέιλ με μια απορία του... 

Μάλι 

Καλησπέρα σας,

Δεν ξέρω αν μου έχει διαφύγει κάτι αλλά εδώ και πολλές μέρες η Γαλλία κάνει πόλεμο (με νύφες και μ'αγγόνια) στην Αφρική (συγκεκριμένα στο Μάλι).

Μου δίνεται απλώς η αφορμή να διαπιστώσω την εικονική -και γεμάτη προκαταλήψεις, αυθαιρεσίες και εμπάθεια-ιδεολογική ταυτότητα των νεοελλήνων!

Εκτός κι αν είχαμε πορείες στο κέντρο της αθήνας και κάψιμο γαλλικών σημαιών έξω από την γαλλική πρεσβεία και δεν το κατάλαβα!!

Ειρήσθω εν παρόδω η ίδια σιωπή και αδιαφορία υπήρξε όταν η Γαλλία βομβάριζε την Λιβύη, μέχρι να μπουν στον χορό η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.

ΤΟΤΕ και μόνον ΤΟΤΕ εξεφράσθη η "οργή" και η "αγανάκτηση" αυτού του τόσο ευαίσθητου λαού.

Με εκτίμηση,

Πέτρος Πόντος

17

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Πολύ χαίρομαι που ενημερώθηκα για κάτι τέτοιο, έστω κι έτσι, αλλά αναρωτιέμαι: Μήπως ο αναγνώστης που γράφει το σημείωμα θα έπρεπε να στραφεί ενάντια στα κυρίαρχα ΜΜΕ που δεν προσφέρουν καμία ενημέρωση αντί να τα βάλει με τον "ευαίσθητο λαό" -όπως ειρωνικά τον λέει- που φυσικά (σκοπίμως από τα ΜΜΕ) δε γνωρίζει καν το γεγονός;
Πως να υπάρχει αντίδραση, είτε υπέρ είτε κατά, αφού η ενημέωση είναι λειψή; Όλη τη δημοσιότητα την έχει πάρει η Συρία και λιγάκι η Αίγυπτος. Ειδικά στην Ελλάδα, ό,τι δεν έχει να κάνει με εκλογές απλά δεν υπάρχει.
Δεν είναι και λίγο να έχουν οι Γάλλοι την ευκαιρία να επέμβουν σε μια περιοχή (πρώην αποικία τους) για να τα βάλουν με τους ακραίους της τζιχαντ, με την απόλυτη έγκριση της εκεί κυβέρνησης! Λίγο η "ευθύνη" τους ως πρώην αποικιοκράτες, λίγο η "ηθική" του ότι τα βάζουν με τους κακούς, λίγο ότι έχουν στήριξη από την διεθνή κοινότητα (και με επίσημη θέση των Ηνωμένων Εθνών), όλα αυτά παίζουν ρόλο. Αλλά βασικά το παιχνίδι παίζεται για το φυσικό αέριο. Απ'τη στιγμή που οι εξτρεμιστές μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε υπάρχει παραγωγή φυσικού αερίου κάποιος πρέπει να τους σταματήσει και να ελέγχει την κατάσταση! Επίσης ο Ολάντ χρειαζόταν κάτι άμεσα για να δείξει ότι είναι δυνατός. Και σ'αυτό τον στηρίζουν όλοι!
Το ότι η Σαρία είναι απεχθής και απάνθρωπη είναι γεγονός. Εύχομαι να μην εφαρμοστεί ποτέ ξανά σε κανένα κράτος του κόσμου. Από την άλλη πάλι, βρίσκω κάπως καθυστερημένη την επέμβαση της Γαλλίας, σε περίπτωση που αυτή βασίζεται σε ανθρωπιστικά κίνητρα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, με τον κίνδυνο των Ταλιμπάν ξεκίνησε. Το "κακό" Ισλάμ ξαναχτύπησε και τότε, αν θυμάμαι καλά... Το αποτέλεσμα είναι να έχουν χαθεί εκατομμύρια ζωές, να έχει έρθει στην εξουσία ένας από τους πιο διεφθαρμένους φυλάρχους και οι σύμμαχοι του Ν.Α.Τ.Ο. να μην ξέρουν πως να απεμπλακούν από τον πόλεμο (ή μήπως ξέρουν?).Κατανοώ ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος, το"κακό" Ισλάμ είναι πράγματι μια απειλή, αλλά οι φίλοι Γάλλοι δε με πείθουν. Εξάλλου, με τόσο "ξεζούμισμα" οικονομικό που υπέστησαν οι χώρες αυτές από τους ίδιους, το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό οι κοινωνίες τους να είναι ευάλωτες σε τέτοιου είδους κινδύνους και εμφύλιες διαμάχες. Και έρχονται τώρα σαν σωτήρες να σώσουν ποιόν?Οπωσδήποτε από ένα εμφύλιο σφαγιασμό, προτιμώ την επέμβαση κάποιου για να την αποφύγουμε. Αυτό που ρωτάω όμως εγώ, είναι με τι όρους και ποια ανταλλάγματα για τους "σωτήρες" θα γίνει αυτό.
πολυ καλα κανει η γαλλια και επεμβαινει, ασχετως αν εξυπηρετει δικα της συμφεροντα επιπλεον των ανθρωπιστικων. μια πιο ευστοχη απορια θα ηταν γιατι δεν αντιδραει κανεις τοσον καιρο στην καταληψη της μισης και πλεον χωρας απο τις ορδες των φανατικων ισλαμιστων που στοχο εχει την επιβολη σαριας. και επισης γιατι δεν αντεδρασε κανεις στην ανυπολογιστη πολιτιστικη καταστροφη που αυτοι διεπραξαν στο τιμπουκτου, αναλογη με εκεινες των ταλιμπαν στους βουδες του μπαμιγιαν:http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-20833010αρκετα τελοσπαντων μ αυτες τις μονοδιαστατες ευαισθησιες.
http://bit.ly/W985BT> οι ομάδες της τζιχάντ που δεν έχουν απολύτως κανένα λαϊκό έρεισμα κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να περιθωριοποιήσουν το κίνημα ανεξαρτησίας ΝMLA των Τουαρέγκ που αποτελούσε το μοναδικό κίνημα με λαϊκό έρεισμα. Μάλιστα σήμερα το NMLA προσφέρεται να υποστηρίξει τη Γαλλία προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από τις σαλαφιστικές συνιστώσες.> Μόλις κατέλαβαν την εξουσία οι σαλαφιστικές συνιστώσες επέβαλαν ένα απίστευτης σκληρότητας Σαρία στις πόλεις Τιμπουκτού, Γκάο και Κιντάλ-εκτελέσεις, κόψιμο χεριών, λιθοβολισμούς- πού έστειλε 400.000 ανθρώπους σε προσφυγικά στρατόπεδα σε γειτονικές χώρες.
Η κυβερνηση του Μαλι ζητησε βοηθεια , οι ισλαμιστες θελουν να κανουν εμφυλιο και να διασπαστει η χωρα,ειναι και ενα σωρο διαφορετικες φυλες εκει,κυριως στο κομματι που πιανει Σαχαρα. Ο κυριος που εχει την απορια θα λεει "μα ειναι δυνατον να συμβαινουν τετοια το 2012" οταν δει να εφαρμοζεται η σαρια και ολα οσα επακολουθουν.
Αγαπητέ Πέτρο και Άρη,Με την οικονομία της Ευρώπης να κατακρημνίζεται, οι Ευρωπαίοι επιστρέφουν θριαμβευτικά στις αποικίες (βλέπε Ιταλία, Πορτογαλία, κτλ). Φυσικά τώρα δεν πρόκειται για αποικισμό, αλλά για "στρατιωτική επέμβαση και ανθρωπιστική βοήθεια". Όσο για τις ανύπαρκτες διαμαρτυρίες, μην απορείτε. Και η Ελλάδα ένα μικρό Μάλι είναι για την Ευρώπη και δεν βλέπω καμία συντονισμένη δράση για το εντόπιο δράμα. Κι εμείς αναλωνόμαστε σε εμφύλιες διαμάχες, δίνοντας χώρο σε κάθε πονόψυχο "Γάλλο" να αποφασίσει αυτός για το τέλος του δράματος.
Καταρχάς δεν είναι ελληνικό "φαινόμενο" το ότι δεν ασχολείται κανείς. Αν παρακολουθήσετε ξένα δίκτυα πλην των γαλλικών και των μεγάλων διεθνών θα διαπιστώσετε ότι η κάλυψη δεν είναι κλίμακας Μεσανατολικού. Επιπλέον, το διακύβευμα εδώ δεν είναι η ανατροπή ή μη μιας κυβέρνησης, αλλά η απομάκρυνση ενός "ξένου σώματος", βλέπε ισλαμιστών. Στη Λιβύη είχε προηγηθεί μια εξέγερση εναντίον του καθεστώτος με πολλούς νεκρούς και, σε ένα βαθμό, εθνικός διχασμός, εδώ έχουμε μία τελείως διαφορετική κατάσταση.Μιλάμε για μήλα-πορτοκάλια, δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία πίσω από το ότι δεν νοιάζεται κανείς.
Επειδή πολλοί μπορεί να μην είδανε το λινκ ιδού το τι γράφει:Mali is endowed with bauxite, copper, diamonds, gold, Granite, gypsum, iron ore, kaolin, limestone, lithium, manganese, phosphates, salt, silver, uranium, and zinc, but not all deposits are being exploited, and some may not be commercially viable. Mali also has ample hydropowerΤίποτα δεν είναι μονοδιάστατο.