ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.7.2016 | 15:39

βυζ@ρες

Την παρασκευη ειχα παει σε παρτυ ενος μαγαζιου. Πολυς κοσμος, πολλοι γνωστοι, αρκετη παρεα, παιδια απο το σχολειο, τελος παντων ημουν περιτρυγιρσμενη απο γνωριμα προσωπα. φανερα μεθυσμενος ενα παιδι απο την ευρεια παρεα, τον οποιο και γνωριζω 5-6 χρονια μου λεει στο αυτι: πωπω τι βυζ@ρες ειναι αυτες ρε Χρ;;Και απορω: τι στο καλο παθαινετε οταν πινετε και εκφραζεστε ετσι; και επισης γιατι να γυρισει να πει τετοια κουβεντα; παντα μεναμε στα πλαισια μιας φιλιας. ελα παναγια μου πινετε και εκφυλιζεστε.
22
 
 
 
 
σχόλια
@ Τρελη ροδιαΕγω να θιχτω? Για ποιο λογο?Εσυ εισαι η μιζερη στην αντιμετωπιση των αλλων γυναικων, εγω μια χαρα νιωθω!-"Μα βγηκε εξω με το μινι κε προεδρε και μετα φταιει ο βιαστης?"
Νιωθεις και τελεια.. Μαλιστα!Τοτε εχεις εξασφαλισμενη μια καλη θεση στην πατριαρχικη μας κοινωνια!Υγ Και μην ξεχνιεσαι, τα δικαιωματα σου θα ειναι λιγα και περιορισμενα, θα σε επικρινουν ακομα και οι αλλες γυναικες (δες το σχολιο σου πιο πανω) αν "ξεφυγεις" , θα λειτουργησεις τελεια ως μηχανη αναπαραγωγης (αν φυσικα μπορεις να κανεις παιδια, αλλιως χανεις την αξια σου) αλλα και ως γλαστρα/διακοσμητικο στοιχειο (οσο περναει η μπογια σου)Καλη σου τυχη!
Χωρις να επικροτω τον "τροπο εκφρασης" θα ηθελα να πω το εξης,στο μαθημα της ανατομιας χρησιμοποιουνται οι οροι στηθος,αιδοιο,συνουσια,πεολειχια,αιδιολειχεια,κλπ τα οποια ειναι ταυτοσημα των αντιστοιχων λεξεων που χρησιμοποιουνται λαικα.Κανεις δεν αισχυνεται με την επιστημονικη εκφραση,αλλα ολοι διαρηγνυουν τα ιματια τους με τον καθημερινο εκφραστικο λογο
Εντάξει αφού ένα μεθυσμένο λιγούρι έκανε την "τιμή" να σχολιάσει με μπανάλ τρόπο το στήθος σου έπρεπε να του πεις κι ευχαριστώ! Νομίζω έχει ειπωθεί αρκετές φορές οτι φλερτ ή τα κομπλιμέντα είναι κάτι ευχάριστο αρκεί να γίνεται με ωραίο τρόπο. Δεν καταλαβαίνω ακομα γιατί οι γυναίκες πρέπει να δεχόμαστε όλων των ειδών τα σχόλια με τη λογική οτι "προκαλούμε με το ντύσιμό μας" ή οτι "εντάξει ένα κομπλιμέντο σου έκανε, έπρεπε να πεις κι ευχαριστώ" και όσες αντιδρούμε στο χυδαίο φλερτ είμαστε ξινές.Αντιμετώπιζε αυτές τις καταστάσεις με χιούμορ, υπαρχουν πολλά αγόρια που συμπεριφέρονται έτσι και βρίσκουν το θάρρος ή μάλλον θράσος να σου πουν πράγματα οταν μεθάνε. Πέτα μια έξυπνη ατάκα και θα σε ξαναενοχλήσει.
Εχεις απολυτο δικιο, εκτος απο μια μικρη αλλα σημαντικη λεπτομερεια.Ο τυπος ηταν λιαδα. Ο κυριος φαινεται απο την αυτοσυγκρατηση στην συμπεριφορα. Η σκεψη ομως ειναι αντανακλαστικη κι αχαλινωτη. Το χαλιναρι της κοαμιοτητας το αφαιρεσε το μεθυσι και εξεφρασε αυτο που πολλοι σκεφτοταν το διχως αλλο. Εννοειται οτι μια γυναικα ο,τι θελει να φορεσει ειναιελευθερη
Το μεθύσι δεν δικαιολογεί καμία συμπεριφορά, ίσως κάνει την αντιμετώπιση που θα έχεις απέναντι στον άλλον πιο επεική, σε αυτό συμφωνώ γι αυτό άλλωστε καλό είναι να μην θυμώνεις αλλά να το αντιμετωπίζεις με χιούμορ. Αλλά είμαστε υπεύθυνοι για τα λεγόμενα και τις πράξεις μας ακόμα και υπό επήρεια μέθης. Δηλαδή αν ένας μεθυσμένος σε χουφτώσει ή σε χαστουκίσει θα γελάσεις μαζί του? Είναι πιο ακραία περίπτωσει αλλά κάποιος μπορεί αν σε χουφτώσει ωθούμενος από τη ίδια παρόρμηση με την οποία σου λέει μια χοντράδα. Γι αυτό έχει κάθε δίκιο που ενοχλήθηκε.
Ναι σιγουρα ειναι κανεις υπολογος και μεθυσμενος (ας πουμε τραυματιζει καποιον), απλα λειτουργει ως κατι που ανακοπτει τις αναστολες, οποτε φανερωνει τις αυθορμητες σκεψεις.Στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτο που ενοχλησε δεν ειναι οτι δεν το πηρε με χιουμορ (ορθα ειπωθηκε οτι ειναι μια χοντραδα και δεν της αξιζει χιουμορ)αλλα οτι γενικευσε για ολο το ανδρικο φυλο συλληβδην "πινετε και εκφυλιζεστε".Κανει δηλαδη επαγωγη για ενα γενικοτερο συμπερασμα που βαρυνει εναντιον "των βδελυγματων".Λες και δεν ειναι το προβλημα μονο ο συγκεκριμενος.
Επισης υπαρχει ακομα μια λεπτομερεια που ειναι σημαντικη: η λεξη "εκφυλιζεστε".Υπαινισσεται (αν οχι, τοτε λαθος επιλογη λεξης) οτι υπαρχει κατι ηθικα μεμπτο στην αυθορμητη καυλα αρην θεα ενος ζουμερου στηθους. Αυτο αναδιδει μια αισθηση "παιχνιδιου" cockteasing στον αντρικο πληθυσμο (τυπου εμ μου τα δειχνεις, εμ δεν πρεπει να ερεθιστω).Προσοχη, δεν υπονοω σε καμμια περιπτωση οτι η συμπεριφορα του αντρα θα πρεπει αφ'εαυτου να παρει "δικαιωματα".
Μια άλλη λεπτομέρεια που δεν σχολίασε κανείς είναι οτι το παιδι αυτό ήταν συμμαθητής/φίλος(?) της για 5 χρόνια, όταν ξέρεις κάποιον που σου λέει μια τέτοια χοντράδα είναι ακόμα πιο άβολο. Επίσης το αν κάποιος ερεθίζεται ή όχι είναι δική του υπόθεση δεν είναι ανάγκη να το δείξει στην κοπέλα ή να σχολιάσει με αυτόν τον τρόπο το σώμα της (θα μπορούσε να σχολιάσει λίγο πιο ευγενικά, να της πει πχ οτι μου αρέσει αυτό που φοράς σήμερα ή έχεις πολύ ωραίο σώμα). Δηλαδή αν κάποιος ερεθιστεί με μια κοπέλα που κάνει topless στην παραλία πρέπει να πάει μπροστά της να της πει κάποια χοντράδα ή ακόμα χειρότερα να αυνανιστεί μπροστά της γιατί η κοπέλα δείχνει το στήθος της? Το "εμ μου τα δείχνεις" που λες θα ίσχυε μόνο αν η κοπέλα είχε ντυθεί "προκλητικά" και πήγαινε κοντά του και τον προκαλούσε, να ήθελε παιχνίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω οτι έγινε κάτι τέτοιο. Αλίμονο αν πρέπει να προσέχουμε τι φοράμε μήπως ο άλλος νομίζει οτι το φορέσαμε για να τον δελεάσουμε! Οσο για το εκφυλίζεστε ήταν μια γενική πρατήρηση γιατί πολλοί είναι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι, δεν νομίζω να εννοούσε όλο τον ανδρικό πληθυσμό, ας μην κολλάμε τοόσο στις λέξεις. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οτι ένα άτομο που γνώριζε πολλά χρόνια και είχαν φιλικές σχέσεις της είπε μια χοντράδα όντας μεθυσμένος και την πείραξε. Το βρίσκω λογικό και δεν δικαιολογώ το αγόρι.
Scroll to top icon