Η Άγκυρα αναστέλλει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Άγκυρα αναστέλλει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Facebook Twitter
8

Στην προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προχώρησε σήμερα η Άγκυρα, σε μια απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.

Την ανακοίνωση έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νούμαν Κουρτλουμούς, ο οποίος είπε ότι η αναστολή θα ισχύσει για «κάποιο διάστημα» και τόνισε ότι ευελπιστεί να αρθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, ενδεχομένως εντός ενός ή ενάμισι μήνα.

Για την αναστολή της εφαρμογής της Συνθήκης η Άγκυρα στηρίχθηκε σε άρθρο της ίδιας της Σύμβασης, που επιτρέπει την παρέκκλιση από αυτήν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Νουμάν Κουρτουλμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι η κυβέρνηση επικαλείται το άρθρο 15 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι ένα κράτος μπορεί να παρεκκλίνει από τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη Σύμβαση, σε περιπτώσεις πολέμου ή άλλου δημόσιου κινδύνου.

Έτσι η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να προβεί σε νέες ενέργειες και στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, ενώ δεν θα μπορεί κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια για πράξεις εναντίον του, με το επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας του διατάγματος.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Στρατιωτικές βάσεις στην Τεχεράνη βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων - Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει τις επιθέσεις της» εναντίον του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιοχημικών όπλων αλλά αρνούντα ότι υπάρχει

Διεθνή / Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιολογικών όπλων αλλά αρνούνται ότι υπάρχει

Νέα κατασκευή σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Μόσχα αποκαλύπτει ένα εξειδικευμένο εργαστηριακό συγκρότημα σχεδιασμένο να ερευνά και να χειρίζεται θανατηφόρα παθογόνα, λένε ειδικοί
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου

Διεθνή / Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου - Γιατί δεν το έκανε

Η προειδοποίηση του Ιράν ότι αν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τότε 1.000 πύραυλοι από την Τεχεράνη θα πλήξουν τη χώρα του Νετανιάχου και η εγκατάσταση της αμερικανικής πυραυλικής ομπρέλας THAAD
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αναστέλλει την Ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φαντάζομαι τις βαρβαρότητες που πρόκειται να διαπραχθούν. Ήδη τις ξεκίνησε, φορώντας ΑΥΤΟ το σακάκι.