ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2016 | 23:14

Γονεις που δεν βαζουν ορια

Μου τη σπανε οι γονεις που δε βαζουν ορια στα παδια τους. Ο,τι κ αν κανουν, τα δικαιολογουν λεγοντας πως "ε νταξει ειναι παιδι". Ναι οκ, δεχομαι πως ενα παιδι 2 χρονων δεν ειναι σε θεση να δεχτει μαθηματα σωστης συμπεριφορας, οποτε ο, τι κ αν κανει, απλα το ανεχεσαι, γιατι δεν μπορεις να κανεις αλλιως. Θεωρω ομως απαραδεκτο να υπαρχουν γονεις με παιδια 6-7-8 χρονων, τα οποια πχ ειναι στην παραλια κ πετανε σκουπιδια κατω κ οι γονεις τους δεν τους λενε τιποτα. Η' τρωνε στην ταβερνα κ τα παιδια τρεχουν απο δω κ απο κει ενοχλωντας τους αλλους πελατες κ οι γονεις τους απλα αδιαφορουν. Η' καθονται στο μπαλκονι τους κ φωναζουν σε ωρες κοινης ησυχιας κ οι γονεις παλι αδιαφορουν. Δηλαδη αν δεν μαθεις στο παιδι σου απο μικρο να φερεται, ποτε θα το μαθεις? Ο σεβασμος κ η ευγενεια δεν αποκτωνται απο μονα τους, διδασκονται. Κ ενα παιδι 6-7 χρονων μπορει πολυ ευκολα να καταλαβει πως πρεπει να φερεται, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙΣ. Ερχομαι σε πολυ δυσκολη θεση οταν βρισκομαι σε παρεες με μικρα παιδια, τα οποια οι γονεις τους τα αφηνουν ανεξελεγκτα, γιατι απ τη μια θελω να τα βαλω στη θεση τους κ να τους μαθω να φερονται, κ απ την αλλη νιωθω οτι δεν μου πεφτει λογος, γιατι δεν ειναι δικα μου παιδια. Ναι ομως επειδη ο καθενας αφηνει το παιδι του να μεγαλωσει χωρις ανατροφη, εχουμε γεμισει ανθρωπους που δεν σεβονται τον διπλανο τους, που νοιαζονται μονο για την παρτη τους, που δεν ειναι ευγενικοι, που δεν ξερουν να φερονται κλπ. Καθε φορα που το παιδι σας κανει κατι που δεν ειναι σωστο, οφειλετε να του το επισημαινετε. Δεν χρειαζεται απαραιτητα να φωναζετε, ουτε να γινεστε υστερικοι, αλλα ειναι υποχρεωση σας να δειξετε στο παιδι οτι αυτο που εκανε δεν ειναι επιτρεπτο. Το παιδι στα πρωτα χρονια της ζωης του εξαρταται απο σας, οχι μονο για να φαει κ να περπατησει, αλλα κ για να μαθει να συμπεριφερεται. Κ φυσικα το παιδι μαθαινει οχι μονο με βαση αυτα που του λετε, αλλα κ με βαση αυτα που βλεπει απο σας. Οποτε οφειλετε κ σεις να τηρειτε αυτα που διδασκετε στο παιδι σας. Το να εισαι γονιος ειναι μεγαλη ευθυνη. Ανατρεφεις εναν αλλον ανθρωπο κ οφειλεις να του δωσεις τα καλυτερα δυνατα εφοδια. Κ σιγουρα το να ειναι καλος ανθρωπος με αρχες κ ευγενεια ειναι ενα καλο εφοδιο.
3
 
 
 
 
σχόλια
Όλη τη χρονιά μιλάω και εξηγώ σε γονείς ότι πρέπει να βάζουν όρια. Μαλλιάζει η γλώσσα μου. Σε τοίχο αν απευθυνόμουν μεγαλύτερη επιτυχία θα είχα. Τους εξηγώ πως όλα θα είναι και για τους ίδιους πιο εύκολα, αν το παιδί δεν κάνει ό,τι θέλει. Το χαβά τους οι γονείς. Μετά έρχονται και γκρινιάζουν.. κα Καζανάκι, πείτε του κάτι που δεν ακούει στο σπίτι.. εγώ του το είπα κι εχθές ότι αν δεν είναι ήσυχος θα το πω σε εσάς και θα το βάλετε τιμωρία. Όοοοοοοοοοοοχι ανόητοι! Δε θα το βάλω τιμωρία επειδή εσύ δε θέλεις να καταλάβεις πέντε πράγματα. Εκεί.. να υποφέρεις τώρα!Τα όρια ξεκινάνε στη βρεφική ηλικία. Τα παιδιά μπορεί να μη μιλάνε ακόμη αλλά καταλαβαίνουν. Και γίνονται φουλ χειριστικά, όπου τα παίρνει. Λόγω της δουλειάς μου, το αντιμετωπίζω στην καθημερινότητα αυτό. Παιδιά με όρια, είναι παιδιά ήρεμα. Κι όταν λέω ήρεμα εννοώ ότι δε βρίσκονται σε σύγχυση. Αλλά χρειάζεται χρόνος για να γαλουχίσεις τα παιδιά. Και κόπος. Πού καιρός όμως για να ασχοληθούμε μαζί τους; Χτύπησες αδύναμό μου σημείο. Κι έχω ακόμη διακοπές. Σταματάω εδώ το κράξιμο.
Scroll to top icon