Δύο τραυματίες στη συμπλοκή ΠΑΜΕ-ΜΑΤ

Δύο τραυματίες στη συμπλοκή ΠΑΜΕ-ΜΑΤ Facebook Twitter
5

Δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του υπουργού, ζητώντας συνάντηση μαζί του. Λίγο μετά την αποχώρηση τους από το υπουργείο, οι καταληψίες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 30 προσαγωγές. Έξω από τη ΓΑΔΑ, παραμένουν μέλη του ΠΑΜΕ που ζητάνε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

"Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για ωμή βία και αυταρχική κατρακύλα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.

Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα.

Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα  με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή.

Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι".


Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο  ρεύμα προς Αθήνα από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στο ύψος της ΓΑΔΑ. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνάδελφοί τους. Τα μέλη του ΠΑΜΕ προσήχθησαν νωρίτερα στις συμπλοκές ΜΑΤ και συγκεντρωμένων μελών του κινήματος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.


Επέμβαση αυτή την ώρα των ΜΑΤ και συμπλοκές με μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τα μέλη του κινήματος που έχουν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου Εργασίας. Στόχος των ΜΑΤ να ανέβουν στον 8ο όροφο, όπου έχουν κάνει κατάληψη περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ, στο γραφέιο του κ. Βρούτση.


προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να ανέβουν στον 8ο όροφο για να κατεβάσουν τα μέλη του κινήματος που έχουν κάνει κατάληψη του γραφείου του υπουργού.

Στην κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προχώρησαν αιφνιδιαστικά, μέλη του ΠΑΜΕ πριν από λίγο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού ότι  η κοινωνική ασφάλιση είναι βασισμένη πάνω σε πελατειακές σχέσεις.

Αυτή τη στιγμή διμοιρίες της Αστυνομίας έχουν ανέβει στο γραφείο του υπουργού, προκειμένου να απομακρύνουν τους καταληψίες.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
η δικαιοσυνη φαινεται οταν καποια ζωοειδη στελνουνε τις ιδιες κυβερνησεις και πολιτικαντηδες στα εδρανα...απαξ και γινεται αυτο γαμα δικαοσυνες και λοιπα..
Διαμαρτύρονται για δηλώσεις του υπουργού και καταλαμβάνουν το γραφείο του. Τα αριστερά ουγκ! που λέγαμε.Αν υπήρχε έστω και λίγη δικαιοσύνη τώρα θα έκαναν κατάληψη στον Κορυδαλλό.