Χωμενίδης: «Αν αισθανόμουν ξοφλημένος ως συγγραφέας, θα είχα γίνει ΣΥΡΙΖΑ»

Facebook Twitter
8

Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέφαγε και συνομίλησε με συγγραφείς κατά της βίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού. Παρευρέθησαν αρκετοί συγγραφείς, μεταξύ αυτών ο Θανάσης Χειμωνάς ο οποίος ήταν και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και ο Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος ανήκει στη ΔΗΜΑΡ. Μία φράση του κ. Χωμενίδη που αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει προς τον οικοδεσπότη της βραδιάς,  τον κ. Βενιζέλο, γράφτηκε στα ΜΜΕ και δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας του «Σοφού Παιδιού», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι απολαμβάνει τον λόγο του στη βουλή ο οποίος «κονιορτοποιεί» τον Τσίπρα.

Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και για τη φράση αυτή αλλά και για την παρουσία του στη βραδιά που οργάνωσε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Χωμενίδης αποφάσισε να απαντήσει μέσω της σελίδας του στο Facebook. Εκεί επιβεβαιώνει ότι συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που «κονιορτοποιεί» τον Τσίπρα ενώ αναφέρει ότι αν αισθανόταν ξοφλημένος ως συγγραφέας, θα γινόταν πολιτικός και θα γραφόταν στο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές.  

Τι γράφει ο κ. Χωμενίδης:

 «Α) Θα συζητούσα και θα δειπνούσα με οποιονδήποτε από τους επικεφαλής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, με ιδιαίτερη δε χαρά θα συνέτρωγα με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα β) Πράγματι είπα στον κύριο Βενιζέλο ότι με τα επιχειρήματα και τον δομημένο κοινοβουλευτικό του λόγο κονιορτοποιεί τον κύριο Τσίπρα. Το γεγονός ωστόσο -προσέθεσα- ότι ο κύριος Τσίπρας απολαμβάνει πολύ μεγαλύτερης δημοφιλίας αποδεικνύει πως μιά κρίσιμη μάζα των Ελλήνων έχει αλαλιάσει εξαιτίας της κρίσης καθώς επίσης και ότι στερείται παιδείας σε βαθμό να θεωρεί όποιον διαθέτει παιδεία ύποπτο. Για τη χρεοκοπία της παιδείας ευθύνονται προφανώς όσοι διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα τα τελευταία σαράντα χρόνια. γ) Προσωπικά δεν τρέφω καμία φιλοδοξία να αφήσω την τέχνη της συγγραφής για το χατίρι της πολιτικής. Εάν αισθανόμουν ξοφλημένος ως συγγραφέας και λιγουρευόμουν μια κοινοβουλευτική έδρα, θα είχα γίνει Σύριζα. δ) Δεν εξαρτήθηκα ποτέ από το κράτος κατά οιονδήποτε τρόπο. Εξαρτώμαι από τον εαυτό μου και από τους αναγνώστες μου»

Τατσόπουλος: "Η συναισθηματική σου ακράτεια"


Άμεση ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στα γραφόμενα του κ. Χωμενίδη: «Χρήστο μου, πρέπει να αποφασίσεις ποιές μέρες του μήνα με αγαπάς – όπως έλεγες τις προάλλες στο Έθνος- και ποιες μέρες του μήνα με μισείς. Δεν μπορώ να παρακολουθώ αενάως την συναισθηματική σου ακράτεια».

It's Viral
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Οποιοσδήποτε εκφράζει θαυμασμό στις πομφόλυγες, στα φληναφήματα, στον στόμφο και στον επιδέξιο, αλλά κενό περιεχομένου, λόγο του τοτέμ της διαπλοκής και της κουτοπονηριάς, προφανώς αναιρεί την πιθανότητα να τον πάρεις στα σοβαρά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η εμβάπτιση του πνευματικού κόσμου στην κομματική κολυμπήθρα οδηγεί στην απογοήτευση, στην απογύμνωση και στην αποκαθήλωση κι ο Χωμενίδης δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.Ξεχνάει ο αμνήμων συγγραφέας πως ο ήρωάς του Benny διατέλεσε υπουργός πολιτισμού για συνολικά 7 έτη, οπότε συνευθύνεται για την χαμηλή παιδεία του πληθυσμού, ενώ από το 1993 μέχρι και σήμερα (20 ολόκληρα χρόνια) προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έθνος από υπουργικά μετερίζια, για να μην είναι έξω από το χωρό ευθύνης της κατάντιας μας.Απολαμβάνει λοιπόν το λόγο του Βαγγέλα στη Βουλή ο -κατά πως φαίνεται χαμηλών απαιτήσεων- Χωμενίδης, επειδή κονιορτοποιεί τον Τσίπρα. Αναρωτιέμαι αν απολαμβάνει και τις δηλώσεις του για αμυντικά έγγραφα του κράτους που διατηρεί σπίτι του ως ενθύμιο, αν αρέσκεται στους ψελλισμούς του για χαμένα στικάκια, λίστες κοκ, αν λατρεύει την συγκάλυψη, την διαπλοκή, την αποποίηση της ευθύνης, τις κούφιες υποσχέσεις και τον διαχρονικό αποπροσανατολισμό, την έλλειψη αυτοκριτικής και εθελούσιου αυτο-οστρακισμού απ' τη χώρα κα. Υποθέτω πως ο Χωμενίδης τα θεωρεί ήσσονος σημασίας, αλλά θεωρεί άξιο λόγου να αναφέρει πως παθαίνει ονειρώξεις όταν ο Ευάγγελος κατατροπώνει τον Τσίπρα στη Βουλή.Συγχαρητήρια Χρήστο...κάνει μπαμ πως κι εσύ επιτελείς εθνικό έργο, όχι επειδή συν-τρώς, αλλά διότι κάνεις πλάτες στα λαμόγια, στους δοσίλογους και στα καθιζήματα ηθικής, όσο το παίζεις ιδεολόγος, πνευματικός κι ευαίσθητος αριστερός.
Τατσόπουλος VS ΧωμενίδηςΠοιος ειναι ο χειρότερος?Καλά έχει πει πολλές ο Τατσόπουλος αλλά κοτσάνα σαν αυτη του Χωμενιδη περι Κουμανταρέα,βιασμών και Πολυτεχνείου σιγουρα δεν έχει πει..α ρε Βενιζέλο άνθρωπο που βρήκες να σε θαυμάζει(γλείφει)
"Άμεση ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στα γραφόμενα του κ. Χωμενίδη: «Χρήστο μου, πρέπει να αποφασίσεις ποιές μέρες του μήνα με αγαπάς – όπως έλεγες τις προάλλες στο Έθνος- και ποιες μέρες του μήνα με μισείς. Δεν μπορώ να παρακολουθώ αενάως την συναισθηματική σου ακράτεια"H μύγα μυγιάστηκε...
Μπορείς να πιστεύεις ότι θες. Μπορείς να είσαι αλληλέγγυος στους απεργούς του Μετρο ή να τους μπινελικώνεις. Μπορείς να εισαι φιλελεύθερος ή κομμουνιστής, γάβρος ή παόκι, γενικώς μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις. Ομως το κερατό μου μέσα, δεν ειναι δυνατόν σήμερα, μετά από όλα όσα έχουν γίνει γνωστά να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον Βενιζέλο, την προσωποποίηση της διαπλοκής, της ψευτιάς, της σαπίλας, της διαφθοράς, της εγωπάθειας.Υ.Γ. Δεν ειμαι φαν του Τσίπρα, αλλά ας το κάνει πιο λιανό: Που ακριβώς «κονιορτοποιεί» ο Βενιζέλος τον Τσίπρα; Που αν μια στάλα μυαλό να έχεις βλέπεις το γελοίο του πράγματος στον λόγο του Βενιζέλου... Το ψέμα να ξεχειλίζει...