Κατερίνη: Υπό κράτηση η μητέρα του νεογέννητου που βρέθηκε παρατημένο σε φωταγωγό οικοδομής

Κατερίνη: Υπό κράτηση η μητέρα του νεογέννητου που βρέθηκε παρατημένο σε φωταγωγό οικοδομής Facebook Twitter
5

Μία 26χρονη, υπήκοος Αλβανίας, είναι η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, χθες το βράδυ, σε φωταγωγό 4όροφης οικοδομής στην Κατερίνη.


Η νεαρή γυναίκα, μητέρα -κατά πληροφορίες- άλλων τεσσάρων παιδιών, φέρεται ότι εγκατέλειψε στο σημείο τη δύο ημερών κορούλα της και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της για απόπειρα παιδοκτονίας. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Ασφάλεια Κατερίνης, ενώ εναντίον της αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές Αρχές της πόλης.


Όπως έγινε γνωστό, η 26χρονη είχε γεννήσει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα, όπου ζουν οι γονείς της. Στη συνέχεια, η ίδια φέρεται ότι απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της ίδιας οικοδομής, όπου το άφησε μόνο και αβοήθητο για σχεδόν ένα 24ωρο. Ο 53χρονος πατέρας της ήταν τελικά εκείνος που χθες, γύρω στις 11 το βράδυ, άκουσε το κλάμα της νεογέννητης εγγονής του και ειδοποίησε τις Αρχές.


Διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι στο φωταγωγό (στο ύψος του πρώτου ορόφου). Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τυλιγμένο μέσα σε πρόχειρα υφάσματα, ενώ έφερε μώλωπες στα πόδια, πιθανότατα από την πτώση. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη. Κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη, καθώς δεχόταν «πιέσεις» κι ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί.

Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Είναι τρομακτικό το πόσο συχνά έχει αρχίσει να συμβαίνει αυτό. Και στο εξωτερικό και στην χώρα μας. Θα συμφωνήσω απολύτως ή μερικώς με όλα τα παραπάνω σχόλια. Θα σταθώ στην επιλόχειο κατάθλιψη' αν μου επιτρέπεις στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσα να την φανταστώ στην χειρότερη μορφή της, ως μια κατάσταση υπερσυσσωρευμένη μετά και από τις 4 προηγηθείσες εγκυμοσύνες, ποτέ θεραπευμένη, μεταλλαγμένη, αλλοτριωμένη και τελικώς επικίνδυνη-εγκληματική. Το κοινωνικό και οικογενειακό status δυστυχώς δείχνει συγκεκριμένο. Στο δια ταύτα. Δια ταύτα δεν υπάρχει. Το δια ταύτα είναι ένα παιδί σε ένα φωταγωγό, με σοβαρές πιθανότητες εγκεφαλικής βλάβης από την πτώση-πέταγμα-απόρριψη όπως πολύ σωστά λέει και το άρθρο και που από τώρα θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής του. Αν και την πρώτη πράξη της ζής του την έγραψε η μάνα του. Αν μετέφερα αυτό που έχω μέσα στο κεφάλι μου έτσι όπως το έχω, θα δυσκολευόμουν να παραμείνω ψύχραιμη και πολιτισμένη. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ καμία αφέλεια παρασυρμένης κοπέλας, τα 4 ήδη γεννημένα παιδιά της της στερούν το δικαίωμα αυτού του ελαφρυντικού. Την πιθανότητα της θυματοποίησης αυτής της κοπέλας αναιρεί η άμεση, σκόπιμη και μελετημένη κίνηση της απόρριψης του μωρού. Θα την έπνιγα την συγκεκριμένη. Θα την πετούσα μέσα σε μια χωματερή να αναπνέει σκουπίδια για όσο αντέξει. Γιατί το μωρό σύντομα θα ξεψυχούσε χωρίς μητρικό ή όποιο άλλο γάλα, χωρίς καθαριότητα, χωρίς περιποίηση, χωρίς αγκαλιά και χωρίς το άκουσμα του μητρικού παλμού. και η σωστή σειρά δεν είναι καθόλου αυτή. Αν γίνομαι ένοχη που λέω πως θα την έπνιγα ας γίνομαι. Τόσο φοβερό το βρίσκω
Μία 26χρονη αλλοδαπή, με ήδη 5 εγκυμοσύνες στο ιστορικό της -αναρωτιέμαι από ποια ηλικία και μετά- γεννά στο σπίτι και όχι σε μαιευτήριο...από «πεποίθηση»; από πολύ στενά οικονομικά; για κάποιο άλλο λόγο; Λέει, επίσης, πως δέχεται πιέσεις. Ο πατέρας (ή οι πατεράδες) των παιδιών (προς το παρόν τλχ) απόντες και προβαίνει, τελικώς, σ' αυτήν την πράξη....Ούτε ανήλικη, ούτε άμοιρη ευθυνών είναι, αλλά αναρωτιέμαι αν και τι σόι επιλογές είχε και αν τις γνώριζε (όσο κι αν εμάς μας φαίνονται δεδομένες: αντισύλληψη/ έκτρωση/ προσωρινή ή μόνιμη "παράδοση" του νεογνού σε κατάλληλους φορείς).Δυστυχώς ακόμη και η ευθεία κρίση, αρκετές φορές, διαπιστώνεται ως προνόμιο κι όχι απανταχού παρούσα και αυτονόητη...
Όπου τύπου κάποιος σου απάντησε "οχι" ας πούμε? Για εσάς με το όχι λοιπόν να σας ενημερώσω σαν παλιά εθελόντρια του Χαμόγελου ότι οι κακοποιησεις παιδιών ξεπερνούν τη φαντασία σας.Να σας ενημερώσω ότι δε παλεύεται η κατάσταση και το ψυχολογικό χαλί αυτών των παιδιών. Να σας ενημερώσω ότι ναι παλεύουν άπειρα ζευγάρια μα κάνουν παιδί ή ακόμα κ να υιοθετήσουν και βρίσκεται μια η οποία προφανώς στα 26 της δε πήρε πότε προφυλάξεις και έχει ήδη 5 παιδιά. Να αναλογιστειτε τι μπορεί ν περνάνε κ τα υπόλοιπα κ να εύχεστε να μη βρεθούν κ αυτα κάποτε σε κάποιο ιδρυμα επειδή η εν λόγο δεν έμαθε πότε ν λέει όχι ή δεν της μίλησε πότε κάνεις για αντισύλληψη.
Τραγικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσα ζευγάρια προσπαθούν για χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν και την ίδια στιγμή η 26χρονη παρατάει το πέμπτο παιδί της γιατί δεν μπορεί να το φροντίσει. Ας πήγαινε τουλάχιστον να το δώσει σε κάποιο ίδρυμα για υιοθεσία, αντί να το πετάξει στον φωταγωγό της οικοδομής.