Είχε δίκιο η Γεροβασίλη που μάλωσε τα κανάλια επειδή δεν έπαιξαν live τη Σύνοδο;

Είχε δίκιο η Γεροβασίλη που μάλωσε τα κανάλια επειδή δεν έπαιξαν live τη Σύνοδο; Facebook Twitter
Φωτ.: Naoum Papazoglou
12

  

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι γέλασαν ή ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη για το ότι δεν κάλυψαν ζωντανά τα ιδιωτικά κανάλια τις δηλώσεις της Ευρωμεσογειακής Συνόδου. «Η Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον δεν αποτελεί σημαντική είδηση για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού, προφανώς, δεν είναι συμβατή με την εικόνα καταστροφολογίας, που συστηματικά προβάλλουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και παρατήρησε ότι «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλλει τις δηλώσεις δύο Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πρωθυπουργών. Προφανώς αντίθετη άποψη είχαν οι 226 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, από τους οποίους οι 145 από ξένα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στο Ζάππειο για την κάλυψη της Συνόδου, η οποία είχε ισχυρότατο διεθνή αντίκτυπο. Φαίνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ΕΡΤ έπαιξε, φυσικά, ζωντανά τη Σύνοδο ωσάν να ήταν το γεγονός της χρονιάς, παρόλα αυτά ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν και τα νούμερά της ήταν μονοψήφια. 

Στο Facebook το θέμα συζητήθηκε εκτενώς.

Γιάννης Κουτσομύτης  

Η Κυβέρνηση εξοργίζεται που τα κανάλια δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δείξουν τη Σύνοδο των Ευρωμεσογειακών κρατών.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι από τη στιγμή που έκανε δημοπρασία και τα κανάλια ανέλαβαν να πληρώσουν τέτοια υπέρογκα ποσά, είναι απολύτως φυσικό να μην διακόψουν το πρόγραμμά τους για οτιδήποτε δεν φέρνει έσοδα.

Και ο Τσίπρας δεν φέρνει καμία τηλεθέαση και κανένα έσοδο πλέον. Οι τηλεθεατές προτιμούν να δουν τον Σεφερλή, ο οποίος είναι ένας πολύ εντιμότερος καραγκιόζης.

Antonis Panoutsos 

Είναι φανερό με τι έχει μπλέξει η Ελλάδα όταν η μεγάλη αδελφή Ολγα Γεροβασίλη καταγράφει τι διάλεξε να παίζει το κάθε κανάλι όταν η κυβέρνηση χρειαζόταν να κάνει το show της πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης είναι φανερό ότι το επόμενο βήμα από την καταγραφή είναι η υπόδειξη τι πρέπει να παίζει το σωστό κανάλι. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί να μειώνει τις άδειες όσο και όποτε θέλει.

Πόσο μακριά μπορεί να είναι η μέρα που η Γεροβασίλη θα πει ότι δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν κανάλια που αγνοούν τα μεγάλα γεγονότα, όπως η συγκέντρωση των Χωρών του Νότου, όταν υπάρχει η ΕΡΤ που τα λέει τόσο ωραία...

Αδάμ Γιαννίκος 

Έχουν βγει παγανιά οι διάφοροι «αντικειμενικοί» και οδύρονται για τις (άκυρες) δηλώσεις Γεροβασίλη περί κάλυψης της ευρωμεσογειακής συνόδου (τυπικό unfair των καναλαρχών) και πρέπει να ξεχάσουμε κάποιον Δένδια που απειλούσε με μήνυση τον Guardian για την καταγγελία περί βασανισμού αντιεξουσιαστών ή κάποια Βούλτεψη που διατεινόταν ότι το BBC διοικούν έμποροι όπλων.

Ουρανία Καργούδη 

Δεν τόχα σκοπό. Αλλά επειδή η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ Γεροβασίλη, εγκαλεί τα κανάλια γιατί δεν πρόβαλαν αρκούντως τη σύνοδο Αθηνών σε αντίθεση με ξένα ΜΜΕ έκανα ένα πρόχειρό τσεκ:

Repubblica η κεντροαριστερή. Δεν υπάρχει θέμα για τη σύνοδο. Αντίθετα υπάρχει θέμα για το eurogroup όπου για την Ελλάδα αναφέρει πως μας την έπεσαν γιατί δεν προχωρήσαμε τις μεταρρυθμισεις όπως και σε Πορτογαλία και Ισπανία για το έλλειμμα. Όσο για την Ιταλία, εξελίχθηκε ένα ωραίο διαπραγματευτικό παιχνίδι διευκόλυνσης για το έλλειμμα του 3%, με τον Ντάιζεμπλουμ να προαναγγέλλει αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας για το οποίο καίγονται Ρώμη, Μαδρίτη, Λισαβώνα αλλά και το Παρίσι - αλλά εμείς έχουμε άλλα θέματα άρα είμαστε εκτός .

Η εφημερίδα παίζει δηλώσεις Μοσκοβισί /Ντάιζεμπλουμ όπως και τα ελληνικά ΜΜΕ.

Αντίθετα η κεντροδεξιά Corriere della Sera έχει πρώτο θέμα «Το Βερολίνο ενάντια στην αντι-λιτότητα σύνοδο, κατηγορίες κατά Ρέντσι –Ολάντ, είναι ανεύθυνοι.» Παραθέτει δηλώσεις Σόιμπλε –Βέμπερ,όπως δηλαδή και τα ελληνικά κανάλια.

Όσο για τις γαλλικές εφημερίδες Le Monde /Le Figaro, κουβέντα για τη Σύνοδο. Και οι δύο, αμέτρητα ρεπορτάζ για τις υποψηφιότητες ενόψει προεδρικών εκλογών το '17.

Αυτά προς διευκόλυνση της κ. Γεροβασίλη.

Χρήστος Γραμματίδης

Σε μια άλλη χώρα μπορεί κάποιος σήμερα να σχολίαζε την ανακοίνωση της Γεροβασίλη λέγοντας ειρωνικά και για πλάκα: "αν η κυβέρνηση θέλει να υπαγορεύει στα κανάλια τι να δείχνουν, ας τα κλείσει κι ας τα αντικαταστήσει με άλλα που να της κάνουν τα χατίρια".

Στην Ελλάδα δεν το λέει κανείς αυτό επειδή η κυβέρνηση ήδη το κάνει και δεν έχει καθόλου πλάκα.

Βάσω Κιντή 

Άλλο να έχει κανείς γνώμη και να κάνει κριτική σε μέσα ενημέρωσης για το τι προβάλλουν και πώς, κι άλλο να βγαίνει η κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο και να υποδεικνύει στα κανάλια να δείχνουν τις δικές της δραστηριότητες. Η κυβέρνηση έχει διαρκώς λυμένο το ζωνάρι της για καυγά, αδυνατεί να καταλάβει και είναι παντελώς ακατάλληλη να επιτελέσει τον ρόλο που της έχει ανατεθεί. Νομίζουν πως έχουν εκλεγεί για να πλακώνονται με όλους και να επιβάλλουν ετσιθελικά, βάναυσα και με περιφρόνηση στους θεσμούς της δημοκρατίας, τη βούλησή τους που υπαγορεύεται από μια αυταρχική και ολοκληρωτικού χαρακτήρα νοοτροπία και από το στυγνό συμφέρον των ομάδων τους.

Κώστας Σεβαστός 

Ιδιωτικά τα κανάλια, αλλά νομίζω ότι σε περίπτωση που δεν ερχόταν κανένας [ξένος αρχηγός στη Σύνοδο] θα ήταν πρώτο θέμα. Ή όχι;

Δημήτρης Αλικάκος

Το ένα θέμα είμαι η "αξιολόγηση των ειδήσεων". Όλοι μας έχουμε ασκήσει κριτική στα κανάλια για το τι δείχνουν ή για το τι ΔΕΝ έπρεπε να δείχνουν μια δεδομένη στιγμή. Ο καθένας έχει τα γούστα του και τις προτεραιότητές του και είναι απολύτως σεβαστές.
- Ο "γαύρος" διαμαρτύρεται γιατί δεν έδειξαν σε ζωντανή σύνδεση τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
- Ο χρυσαυγίτης γιατί δεν κάλυψαν το συνέδριο του κόμματός του.
- Ο λάτρης του Καβάφη γιατί δεν έδειξαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου-κριτική προσέγγιση στο έργο του.
Και πάει λέγοντας.
Αυτό είναι το ένα, είπαμε (σηκώνει πολλή κουβέντα, αλλά δεν εξαντλείται σε λίγες γραμμές).

Το άλλο θέμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό και είναι αυτό:
Όταν η εξουσία υψώνει τη σημαία της ηθικής (τι ΠΡΕΠΕΙ να προβάλει η τηλεόραση) μέσα από επίσημη γραπτή ανακοινώση με φόντο το εθνόσημο και το «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», και μάλιστα επιμένει με δεύτερη ανακοίνωση ότι «είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να το κάνουμε», τότε η εξουσία παίζει με τη φωτιά.
Τότε ψύχραιμα, μα εντελώς ψύχραιμα, ένας οποιοσδήποτε ειδικός σοβαρής δημοκρατικής χώρας, αλλά και απλός πολίτης που έχει μνήμη και γνώση, αποφαίνεται ως εξής:
Πάει κατά διαόλου η δημοκρατίας (σας).

Η ιστορία βρίθει από υψωμένα δάκτυλα (μιας κάποιας) ηθικής και "πρέπει".
ΟΛΑ ήταν φασιστών.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Βεβαίως, τα ιδιωτικά κανάλια δε μπορούν να διακόπτουν το πρόγραμμά τους και να χάνουν έσοδα από διαφημίσεις για να δείχνουν την κάθε τυχάρπαστη συνάντηση, για την οποία παρεμπιτόντως μιλούν μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα τις επόμενες ημέρες. Μια στιγμή όμως, πόσα έσοδα από διαφημίσεις έχασαν πριν μερικούς μήνες όταν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ζωντανά συνέντευξη τύπου του Βγενόπουλου, ενταγμένη στην υπερασπιστική του γραμμή για κατηγορίες που τον βαραίνουν;
Στα πλαίσια του ορισμού κάποιων λέξεων παρατηρείται το εξης:1. Όταν ο συμπαθής και ευειδής δημοσιογράφος του ιδιωτικού καναλιού ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊ ΓΙΑ ΚΑΤΙ) την παραμονή μιας εκλογικής διαδικασίας υπέρ ενός εκ των κομμάτων και εις βάρος ενός άλλου, τότε , δεν είναι "προπαγάνδα" αλλά "ελευθερία λόγου".2. Όταν άλλος συμπαθής δημοσιογράφος είναι υποψήφιος ενός κόμματος αυτό είναι "ηθικό" και "εντός της επαγγελματικής δεοντολογίας"3. Όταν ο σταθμός κλείνει κυρίως επειδή οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να τον υποστηρίξουν , τότε φταίει η κυβέρνηση που δεν εγγυάται δανειοδότηση. Σημειωτέον ότι ο ίδιος σταθμός έκανε κριτική κατά της Ολυμπιακής παλιότερα.4. Όταν οι άλλοι απεργούν για να υποστηρίξουν τα, κατά αυτούς, δίκαια τότε πρόκειται ο δημοσιογράφος το κρίνει ως "αντικοινωνική συμπεριφορά" ενώ τώρα που απεργεί ο ίδιος πρόκειται για "αγώνα".5. Όταν ο ιδιοκτήτης μειώνει με το έτσι θέλω τους μισθούς, συνήθως και κατά κύριο λόγο των πιο αδύναμων του καναλιού τότε "ενισχύεται ο ανταγωνισμός".6. Όταν τη μία μέρα το Α μέλος της πολιτικής οικογένειας παρουσιάζει- προλογίζει το βιβλίο του διευθυντή και σχολιαστή του καναλιού και την ακριβώς επόμενη το κανάλι εκθειάζει την "φιλανθρωπική" πρωτοβουλία (και όχι δράση - απλή πρωτοβουλία) του ανερχόμενου αστέρα-εγγονού του Α τότε αυτό δεν είναι διαπλοκή.ΟΤΑΝ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά τότε το μόνο ενοχλητικό είναι τα σχόλια του/της κυβερνητικής εκπροσώπου; Μήπως δημοσιογράφοι και κανάλια "αφήνουν χώρο" σε σχολιασμό;Επι της ουσίας τώρα .... Αν κάποιος θυμάται καλύτερα από μένα ας με διορθώσει... Υπήρξε άλλη περίπτωση συνάθροισης στην Ελλάδα δύο Ευρωπαίων Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πέντε πρωθυπουργών που να μην καλύφθηκε εκτάκτως;Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κίνηση των ηγετών της Νότιας Ευρώπης έχει κατ' αρχήν μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε πως θα προχωρήσει αλλά σίγουρα τώρα έχει ενδιαφέρον.Η μη έκτακτη κάλυψη , προφανώς και εμφανώς, δεν ήταν αποτέλεσμα ειδησεογραφικής αξιολόγησης αλλά πολιτικής κατεύθυνσης. Ως εκ τούτου και "αφήνει χώρο" για σχολιασμό τύπου κυβερντηικού/ης εκπροσώπου!
αγαπητέ βασίλη , ως ένα σημείο έχεις δίκιο. Μόνο που θα μοιραστώ μια συνένετευξη μαζί σου, και πες μου εσυ πραγματικά αν έχει νόημα να περιμένουμε κάτι από αυτούς.http://www.mfa.gr/epikairotita/proto-thema/sunenteuxe-tupou-upourgou-exoterikon-kotzia-meta-to-peras-tes-diaskepses-gia-ten-asphaleia-kai-te-statheroteta-rodos-09092016.htmlΣτην διάσκεψη που έγινε στην Ρόδο και σχεδόν παράλληλα με το μπατιρ-γκρουπ, ο Κοτζιάς μίλησε για ανάθεση αρμοδιοτήτων σε κάθε χώρα. Στην Λιβύη ανέθεσαν την πράσινη ενέργεια( Ας του εξηγήσει ότι δεν υπάρχει Λιβύη μέχρι πέρυσι το κοινοβούλιο της συνεδρίαζε σε ελληνόκτητο πλοίο).Είναι στην έβδομη παράγραφο του κειμένου.Οπότε τα κανάλια κατά την γνώμη μου χάρη κάνουν μονο που δημοσιοποιούν τις φάτσες τους.
Δε νομίζω ότι η διάσκεψη που αναφέρεις είναι της ίδιας βαρύτητας με την διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Νότου.Σου μεταφέρω άρθρο για τη γνώμη του Ρομάνο Πρόντιhttp://www.thetoc.gr/politiki/article/pronti-uper-tis-sunodou-tou-notou-kai-kata-soimple
@ Vasily Zaitsefμιλάει για ευελιξία, για τα πλεονάσματα της γερμανικής οικονομίας και τέλος στεναχωριέται που φτωχοποιηθήκαμε ξαφνικά ( αλήθεια? εξετάζει αν πραγματικά μας άξιζε αυτό το εθνικό εισόδημα?). Οι δύο δεκάρες και η σωφροσύνη που επικαλείται από που θα προέρχοταν? από τους φορολογούμενους της ΕΕ καθώς θα καίγαμε το 2009, αυτά πριν την επέμβαση της ΕΚΤ, την Deutche Bank, Societe General και μερικές ακόμη, και ποια σωφροσύνη ? αυτή που δείξαμε εμείς ( οι έλληνες ψηφοφόροι) με τα λεφτά υπάρχουν ή με τον Κωστάκη που θα έλεγε δώστε μου άλλα 10 δις να τα ρίξω στην πραγματική οικονομία? και ίσως στρώσω και τα ελλείμματα με αυτούς που καταβαράθρωσαν τα δημόσια οικονομικά. Τεχνικά είναι αδύνατον με πολιτική βούληση και στο πλαίσιο της ΕΕ να ελεγχθούν τα πλεονάσματα της Γερμανίας , ουσιαστικά θα επιστρέφαμε στην εποχή των δασμών. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι αυτή η ευελιξία, μόνο όμως από πλευρά ΕΚΤ, αναθεώρηση στόχου πληθωρισμού και προσθήκη στο καταστατικό της του όρου που υπάρχει και στην FED όπου πέρα από τον έλεγχο της οικονομικής σταθερότητας ρητά αναφέρει και την μείωση της ανεργίας σε αποδεκτά επίπεδα.Από εκεί και πέρα είναι θέμα των κρατών μελών πως θα χειριστούν την νομισματική ευελιξία σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ( παγκοσμιποίηση).Αυτό που θα ανακοινώσει ο Γιουνκερ της τρίτη για τον μη υπολογισμό στο σύμφωνο σταθερότητας δαπανών συνδεόμενων με την έρευνα και τις επενδύσεις, είναι μια λογιστική επίφαση, με το σκεπτικό ότι πολλές από αυτές τις δαπάνες κρίνοντας από την Ελλάδα, δεν έχουν καμία ελπίδα να αποδώσουν προστιθέμενη αξία και κατά συνέπεια αυξημένο μελλοντικό εισόδημα, γιατί αυτές τις δαπάνες θα τις πληρώνουμε με πραγματικά λεφτά όχι με τις εργασίες από το Ινστιτουτο ερευνών Θερβαντες, Δάντη ή Καζαντζάκη διαλέγεις όποιο θέλεις. Είναι στο μενταλιτε μας η ήσσονα προσπαθεια, ακόμη κι αν εφαρμοστεί αυτό σε 5 χρόνια η Ολλανδία, Γερμανία, Τσεχία αντε και Πολωνία, θα είναι πλουσιότερες ανταγωνιστικότερες και εμείς πάλι θα βρίζουμε τους γερμανούς γιατι οι δικές τους εταιρείες εξάγουν κι εμας δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα Κιούρκα, και θα ξανακάνουμε Συνόδους όπου θα ανακαλύπτουμε νέους εχθρούς εντός των τειχών. Και προς Θεού η παραπάνω επιχειρηματολογία μου δεν αμφισβητεί την ανάγκη διόρθωσης επιμέρους πολιτικών και ανακατεύθυνσης πόρων και πρωτοβουλιών, φερ ειπείν οι Landesbank στην γερμανία, τα περίεργα καθεστώτα φόρων και επιδοτήσεων στην ολλανδία, αλλά πως να τα αναδείξουμε αυτά όταν στην ατζέντα βάζουμε θέματα όπως πόσοι είναι οι δικαιούχοι ΕΣΠΑ για βρεφονηπιακούς σταθμούς ή για το άν οι αναπληρώτες καθηγτές δάσκαλοι καλύπτονται απο εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, γιατί αν αλλάξουμε εμείς πως περιμένουμε να πιέσουμε για να γίνουν καλύτεροι κι αυτοί.
Τα νούμερα της ΕΡΤ πάντα μονοψήφια ήταν, εκτός απ΄τους Ολυμπιακούς (και αυτό όταν παίρνουμε μετάλλιο) και τη Γιουροβίζιον. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. ΄Τα νούμερα της ΕΡΤ δεν είναι κριτήριο για τη σημασία ενός γεγονότος. Εννοείται κακώς δεν προβλήθηκε ζωντανά. Συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του Νότου στη χώρα μας, δημιουργήθηκε ένας πόλος, ειπώθηκαν πράγματα που μας αφορούν. Να θυμήσω τα συνεχή έκτακτα δελτία επί Καραμανλή, Σαμαρά και ΓΑΠ.
Το τελευταίο σχόλιο (Αλικάκου) ήταν το πιο σωστό πιστεύω.Η κριτική έπρεπε να γίνει αλλά όχι με αυτό το τρόπο, όχι από την έδρα της εξουσίας αλλά ως "απλός άνθρωπος" πχ από το twitter. Νομίζω θα είχε εντελώς διαφορετική αντίδραση ενώ το μήνυμα θα ήταν το ίδιο.Αυτογκολ της κυβέρνησης λοιπόν το συγκεκριμένο.Αν έπρεπε όμως να δείξουν τη σύνοδο; Φυσικά και έπρεπε, τουλάχιστον όταν προσέρχονταν οι αρχηγοί και όταν γίνονταν δηλώσεις, με διακοπή στη ροή του προγράμματος.Στη σύνοδο του 2004 στην Αθήνα γιατί όλα τα κανάλια έπαιξαν όλο το περίπατο των αρχηγών μέσα από τους βοτανικούς κήπους live, για ώρες; Αλλά τότε νιώθαμε περήφανοι που συνέβαιναν τέτοια πράγματα στη χώρα μας. Ενώ τώρα έχουμε πέσει σε εθνική κατάθλιψη και σύνδρομο κατωτερότητας.
meanwhile in Bratislavahttp://www.lifo.gr/now/economy/113535Στο γιουρογκρουπ αποφασίζουν 18 , και είναι αυτοί που κρατάνε το πορτοφόλι. Αθέμιτο από τα ιδιωτικά που δεν δώσανε πολύ μεγάλη σημασία, αλλά αυτή η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά διαχειρίζεται τα θέματα και την χτυπήσανε εκεί που πονάει με την μερική αδιαφορία τους. Αλλά με το συμπάθειο όταν μαζεύονται οι αδύναμοι και καταλήγουν σε συμπεράσματα ότι πρέπει να πληρώσουν οι ισχυροί( ανεξάρτητα πως έγιναν ισχυροί) δεν νομίζω ότι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην λυσή των αδυναμιών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Δεν αμφισβητώ τα κινητρά τους μόνο που δεν βλέπω ουσία στην συνάντηση αυτή.
τα μαλωσε;εβλεπα χτες στο δελτιο του σκαι επι δεκα λεπτα τις δηλωσεις μιας φοιτητριας για τις δυσκολιες να βρει σπιτι να νοικιασει...ουτε ένα δευτερολεπτο για τις δηλωσεις του ολαντ του ρεντσι,ηγετες χωρων με εκατομμύρια κατοικους, με ένα ειδικο βαρος στην ευρωπη...βασικα η μιση ευρωπη ηταν εδώ χτες,σχεδον η άλλη μιση με το brexit εχει φυγει..αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το θεμα της ημερας,οι δηλωσεις γεροβασιλη που...απειλουν τη δημοκρατια...τα ιδιωτικα καναλια επειδή είναι ιδιωτικα πρεπει να παραβιαζουν τον κωδικα δημοσιογραφικης δεοντολογιας που μαθαίναμε στην εκθεση της β λυκειου και που οριζει εκτος πολλων αλλων ότι πρεπει να προβάλλονται ισοτιμα ολες οι αποψεις;δεν ξερω μπορει να μην ηταν τοσο σημαντικη η συνοδος οσο ηθελε να παρουσιασει η κυβερνηση αλλα μηπως δεν ηταν και τοσο ασημαντη ώστε σχεδον να αποσιωπηθεί από τα ιδιωτικα καναλια;καποιος πρεπει να μας θυμισει τα βασικα...άλλο η γνωμη μας ,πως νιώθουμε, και άλλο τα γεγονοτα,η πραγματικοτητα...επειδή μισουμε την κυβερνηση,δεν συμπαθούμε τον τσιπρα κτλπ πρεπει να συσκοτίζουμε πραγματικα γεγονοτα;τα ιδιωτικα καναλια σαφως και πρεπει να ασκουν κριτικη...εχουν όμως δικαιωμα στην προπαγανδα;κριμα παντως,εκτος από το θυμο τους θα ηταν ωραιο να βλέπαμε και εκπομπες οπου θα συζητουσαν για τη μεταναστευση,την τρομοκρατια,το μελλον της ευρωπης,την αμερικη που προτιμησε επεκτατικη οικονομικη πολιτικη αντι για τη λιτοτητα από την οποια κερδιζει μονο η γερμανια κτλπ