ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.9.2016 | 06:14

ερωτευτευτηκα καποιον αλλον...

ειμαι χαλια. εχω μια σχεση εδω και 10 χρονια. ειχαμε τα πανω μας και τα κατω μας αλλα ειμαστε αγαπημενοι. δεν εχουμε κερατωσει ποτε ο ενας τον αλλον. μεγαλωσαμε μαζι κυριολεκτικα,απο τα 17 μαζι. ολα μαζι τα περασαμε. ημουν η πρωτη του κι ηταν ο πρωτος μου. δεν εχουμε παει με αλλους. περασαμε δυσκολιες,αποσταση λογω σπουδων,καβγαδες αλλα τιποτα δε μας χωρισε στο τελος. ποτε δε μου τραβηξε το ενδιαφερον κανενας αλλος. ουτε κι εκεινος μου εδωσε ποτε το παραμικρο δικαιωμα. πλεον μενουμε μαζι. προσφατα γνωρισα ενα παιδι στη δουλεια μου. στην αρχη ολα ξεκινησαν με αντιπαθεια! μου την ελεγε του την ελεγα και δεν ηθελα ουτε να τον βλεπω. με την παροδο του χρονου ομως,αρχισε να αναπτυσσεται ενα παθος μεταξυ μας. καταλαβα πως το επαιζε σκληρος,ενω δεν ηταν. απλα ηθελε να κρυβει την καλη πλευρα του. μετα απο μια συζητηση που ειχαμε ενα βραδυ που ετυχε να μεινουμε εξω μονοι,καταλαβα πως τον εχω ερωτευτει. κι εκεινος το ιδιο. για την ακριβεια μαλλον απο την πρωτη στιγμη ερωτευτηκαμε και μας βγηκε ετσι. προσπαθησε να με φιλησει προχθες αλλα αντισταθηκα. ξερει πως εχω σχεση. ενιωσε χαλια. νιωθω χαλια κι εγω. τωρα δε μιλαμε. δεν μπορω να τον βγαλω απο το μυαλο μου στιγμη. φερομαι περιεργα στο συντροφο μου και το καταλαβαινει αφου με ξερει τοσο καλα... τι να κανω; να χωρισω; απο την μια αισθανομαι εκεινα τα συναισθηματα που ειχα πρωτονιωσει οταν ημουν ερωτευμενη στην αρχη με το αγορι μου και τα οποια εξαφανιστηκαν εδω και πολλα χρονια... κι εχω πολλα χρονια να νιωσω ετσι... απο την αλλη ειμαι μεσα σε μια σχεση που ειναι γεματη κατανοηση,οικειοτητα κι αληθινη αγαπη. με αγαπαει και με νοιαζεται αληθινα,μου ειναι πιστος και ξερω πως θελει να ζησει τη ζωη του μαζι μου. και για μενα ειναι ο καλυτερος μου φιλος,η οικογενεια μου και δε θα αντεχα να τον χασω απο τη ζωη μου. και ξερω πως αυτο θα τον σκοτωνε,δε μου ξαναμιλουσε ποτε. ειμαι σε τεραστιο διλλημα και δε ξερω τι να επιλεξω! κι οι 2 επιλογες με πονανε εξισου. να παραιτηθω απο την δουλεια μου και να τον ξεχασω; να χωρισω; ποια η γνωμη σας;
13
 
 
 
 
σχόλια
@ ΚαραβαναΜπορεις να ξερουτινιασεις μια σχεση, οταν ισχυουν αυτα που λες + οταν το μυαλο σου εξακολουθει να βρισκεται ακομα αποκλειστικα κ μονο στον συντροφο σου. Εδω η κοπελα μας λεει οτι εχει αρχισει να ερωτευεται τον αλλον, τι ακριβως να παλεψει με τη σχεση της? Κ μονο το οτι εξεταζει το ενδεχομενο να χωρισει, σημαινει οτι υπαρχει αυτη η σκεψη στο μυαλο της. Σημαινει οτι δυνητικα θα μπορουσε να αποχωριστει τον συντροφο της. ΑΝ πραγματικα ηταν ακομα αφοσιωμενη στη σχεση της, δεν θα σκεφτοταν καν να χωρισει. Το πραγμα για μενα εχει τελειωσει απ τη στιγμη που υπαρχει καποιος αλλος τοσο εντονα στο μυαλο της. Παιζει το ματι της, πως το λενε.
Η κοπέλα (και την καλώ να με διαψεύσει αν πρέπει) απλώς ξαναέζησε το καρδιοχτύπι τηςαβεβαιότητας που είναι αυτό που λέμε καψούρα. Αυτό το πράγμα είναι πολύ αδρεναλίνη και πολύ καύλα γιατί η αδρεναλίνη καύλα είναι, αλλά δεν είναι έρωτας. Τον θέλει γιατί την έκανε η κατάσταση (κι ίσως όχι το άτομο) να νιώσει διεκδικούμενη, σαν ηρωίδα ταινίας ή μυθιστορήματος. Τον θέλει επειδή δεν τον έχει. Κανένας δεν εγγυάται ότι αν τον αποκτήσει δεν θα του βρεί χίλια κουσούρια. Ο άλλος είναι βεβαιότητα. Ή νομίζει, γιατί είναι επικεντρωμένη τώρα στο πώς νιώθει, στο εγώ της, είπαμε νιώθει την αδρεναλίνη να ρέει. Αν κινδυνέψει να τον χάσει, τότε θα φανεί πού γέρνει η πλάστιγγα.Ο έρωτας λοιπόν δεν είναι καψούρα. Είναι μιά σκάλα πιο πάνω. Για το ερωτικό αντικείμενο ρου πόθου σου δεν χωρούν διλήμματα. Αντίθετα κατανικά κάθε εμπόδιο. Απλώς στην σχέση πρέπει να βγάλουν τια παντοφλίτσες και να πιάσουν κανα μαστίγιο. Γίνεται. Θέληση να υπάρχει και φαντασία.Δύο άνθρωποι που είναι 10 χρόνια μαζί και ζυμωθήκαν μαζί, ωριμάσαν μαζί, έχουν κάτι πολύ δυνατό. Αφού δεν κεράτωσαν τόσο καιρό, κάτι σημαίνει.
Συμφωνοι, απλα εγω απαντησα με δεδομενο αυτο που ειπε η εξομολογουμενη(οτι δηλαδη ερωτευτηκε, οχι οτι απλα της αρεσει καποιος). Αν οντως ισχυει αυτο που λες, οτι απλα μετα απο καιρο τη διεκδικησε καποιος κ ενιωσε ποθητη κ γι αυτο κολλησε μαζι του, τοτε συμφωνω μαζι σου, δεν αξιζει να χαλασει τη σχεση της για κατι τοσο ασημαντο. Αν ομως μιλαμε για κατι πιο εντονο, ε νομιζω οτι δεν ειναι ευκολο να το καταπνιξει κ να παραμεινει με τη σχεση της.
Είναι ένα από τα διλήμματα της ζωής στα οποία κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει και κανενός η γνώμη δε μετρά.Τι σημασία έχει τι θα έκανε ο καθένας στη θέση σου;
Συμφωνώ με Mosquitos. Συνήθως στις τόσο μακροχρόνιες σχέσεις και μάλιστα όταν είναι η πρώτη και μοναδική, μένεις από το φόβο του αγνώστου και όλα τα στερεότυπα μη δε ξαναβρώ άλλον έτσι, τα χρόνια ως επένδυση και άλλα κοινότυπα. Επιπλέον, πως είσαι τόοοοοσο σίγουρη ότι ο δικός σου δεν έχει κάνει τίποτα άλλο ποτέ; Επειδή απλά δεν έχει δώσει δικαιώματα;;;
Η γνώμη μου αφού την ρωτάς είναι να πας σπίτι, να πετάξεις τον άντρα σου στα πλακάκια της κουζίνας, να κάνετε ένα ξεγυρισμένο σεξ σαν να μην υπάρχει αύριο, να τον γευτείς γιατί κανείς δεν σου εγγυάται ότι κι αυτουνού δεν του την πέφτουν αιθέριες υπάρξεις στην δουλειά κι από αύριο να σκεφτείς τι πράγματα θες να ξαναβάλεις στην σχέση σου και να τα μεθοδεύσεις αργά και σταθερά.Και τον άλλο να τον γειώσεις (χωρίς να παραιτηθείς από την δουλειά σου) σκεπτόμενη ότι εφόσον ήξερε ότι έχεις σχέση και παρόλα αυτά προχώρησε σε εξομολογήσεις ότι αυτό δεν είναι καλό σημάδι έντιμου και ντόμπρου χαρακτήρα. Εκείνος σαν μεγάλο πάθος θα στο πουλήσει αλλά αυτός που ρισκάρει σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο δεσμευμένος. Καλή τύχη!
Αυτό θα το κρίνεις εσύ, αλλά είναι άδικο να χωρίσεις έναν άνθρωπο που πορεύεστε μαζί τόσα πολλά χρόνια για κάτι που μπορεί απλά να είναι ένας ενθουσιασμός, μια φούσκα χωρίς βαθύτερα αισθήματα. Απλά μπορεί και κατά πάσα πιθανότητα, να έχετε ρουτινιάσει και να μην υπάρχουν τα πρώτα καρδιοχτύπια αλλά αυτό διορθώνεται. Να θυμάσαι όμως πως αυτά είναι πρόσκαιρα και κάποτε περνάνε. Από τη στιγμή που είστε πιστοί ο ένας στον άλλον είναι σημαντικό και γερό θεμέλιο όπως και σπάνιο. Μένουν οι αξίες, μένει η αγάπη και η αφοσίωση.
Παιδια κακα τα ψεματα, η ρουτινα δεν φευγει ποτε απο μια μακροχρονια σχεση. Ναι οκ, μπορει να κανεις καινουργια πραγματα με το συντροφο σου για να ανανεωθειτε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα ξανανιωσετε ποτε οπως νιωθατε τους πρωτους μηνες. Η φθορα ειναι αναποφευκτη σε μια μακροχρονια σχεση κ σε αυτη τη φθορα συμβαλλει κ η ρουτινα.
Τότε η μόνη λύση έτσι πως το παρουσιάζεις είναι συνεχόμενοι μικροί δεσμοί για τα 1-2 χρόνια που κρατάει η πρώτη καψούρα. Εννοείται ότι μπορείς να ξερουτινιάσεις μια μακρόχρονη σχέση, εφόσον ακόμη υπάρχει σεβασμός κι εφόσον το σεξ πήγαινε καλά.
Εχω περασει ακριβως την ιδια κατασταση. Ειχα 4 χρονια σχεση με εναν αντρα ακριβως σαν τον δικο σου. Μολις πηγα στην σχολη με πολιορκουσε για 1 χρονο ενας συμμαθητης μου που ουτε να τον βλεπω δεν ηθελα. Μου διαλυσε την σχεση γιατι εισχωρησε στο μυαλο μου και με εκανε να τον ερωτευτω. Τελικα χωρισα. Ηταν ενας πολυ ασχημος χωρισμος. Ομως αυτη η σχεση ειχε κανει τον κυκλο της και πλεων ειχε φτασει η ωρα να τελειωσει απλα κανενας δεν ηθελε να το δεχθει για τους παραπανω λογους που λες και εσυ. Δεν θα σου δωσει κανενας βραβειο για την πιο αφωσιωμενη σχεση. Δεξου οτι αυτη η σχεση επρεπε να εχει τελειωσει και αυνεχισε με τον νεαρο απο την δουλει.
Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι σωστο να μεινεις για παντα μαζι με τον πρωτο ανθρωπο που εχεις γνωρισει ερωτικα. Δεν γινεται να εισαι με καποιον χωρις να εισαι σε θεση να γνωριζεις αν υπαρχει εκει εξω καποιος καλυτερος απ αυτον. Δεν εχεις ενα μετρο συγκρισης κ αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι κακο. Ναι οκ, στη σχεση με τον συντροφο σου υπαρχει κατανοηση κ αγαπη, ομως που ξερεις οτι δεν υπαρχει εκει εξω καποιος, ο οποιος μπορει να σε αγαπησει περισσοτερο απ οτι σ αγαπαει ο συντροφος σου κ γενικα να επικοινωνεις καλυτερα μαζι του? Ειναι λογικο να εχεις δεθει μαζι του, γιατι ειστε χρονια μαζι. Οπως επισης ειναι λογικο να τον εχεις εξιδανικευσει κ να θεωρεις οτι δεν θα βρεις αλλον σαν κ αυτον. Κ φυσικα καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να τον αποχωριστεις, γιατι εχεις ζησει μια ζωη μαζι του. Αλλα εφοσον κοιτας αλλους, σημαινει οτι θελεις να ζησεις κ αλλες εμπειριες. ΑΛλωστε, ο συντροφος σου ηταν ο πρωτος σου, οποτε ειναι λογικο να εχεις ξεχασει πως ειναι να φλερταρεις κλπ. Δεν θα σου πω ετσι απλα να χωρισεις, γιατι ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο, αλλα θα σου πω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να μενεις σε μια σχεση απλα κ μονο επειδη νιωθεις ασφαλεια κ οικειοτητα μεσα σ αυτην.
Scroll to top icon