ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.9.2016 | 12:51

μονη στη γαλλια

Καλημερα σας εδω και 3 μηνες ειμαι στη Γαλλια για μεταπτυχιακο και αντιμετωπιζω δυσκολιες στις φιλιες.Οσες γαλλιδες γνωρισα απ το μεταπτυχιακο μου και απο couchsurfing δεν θελαν να κανουμε παρεα παραμενουν τυπικες.προσπαθησα να βρω ατομα μεσω ελληνικης κοινοτητας και οσες γνωρισα προκειται για ατομα με υφος σαραντα καρδηναλιων που εχουν ψωνιστει επειδη φοιτουν στη Γαλλια και κανουν πολυ ακριβη ζωη που δεν μπορω να ακολουθησω και δεν μου αρεσει κιολας.Δεν μενω σε εστια εχω δυσκολιες με τη γλωσσα και κανω καποια μαθηματα ονλαιν καθως το τμημα για την εκμαθηση της γλωσσας εκλεισε και πρεπει να περιμενω το αλλο τριμηνο για εγγραφη.2 ελληνες γνωρισα καλα παιδια αλλα δεν εχουν σχεδον ποτε χρονο για ενα καφε ή μια μπυρα.Νοιωθω μονη σε μια χωρα εχθρικη γιατι ειμαι ελληνιδα και υπαρχει ενας ρατσισμος καμια φορα και δν ξερω καλα τη γλωσσα.Φοβαμαι τα παντα δεν μπορω να κοιμηθω νοιωθω απεραντη μοναξια.Χρονο για δραστηριοτητες δεν εχω καθως ηδη δυσκολευομαι με το διαβασμα κ μ παιρνει ωρα.Εχετε να προτεινετε κατι?ευχαριστω.
1
 
 
 
 
σχόλια
Το πρόβλημα με τους Γάλλους είναι γνωστό. Τα ίδια είχα αντιμετωπίσει κι εγώ όταν πήγα Erasmus, τα μόνα άτομα που γνώρισα ήταν οι άλλοι ερασμίτες, καθώς οι Γάλλοι ήταν αρκετά εχθρικοί. Στην προσπάθειά μου να γνωρίσω άτομα που δεν ήταν από Erasmus, είχα γραφτεί σε κάποια ομάδα στο Facebook που είχε να κάνει με ανταλλαγή γλωσσών. Δηλαδή συναντιέσαι με κάποιον με σκοπό πχ εσύ να βελτιώσεις τα γαλλικά σου κι αυτός μια άλλη γλώσσα που εσύ μιλάς καλύτερα, για παράδειγμα αγγλικά ( όπως φαντάζεσαι τα ελληνικά δεν είχαν ζήτηση ). Η ομάδα λεγόταν conversation polyglotte. Ψάξτο μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην πόλη που σπουδάζεις. Από κει γνωρίζεις συνήθως άτομα που είναι δεν έχουν θέμα με το αν είναι κανείς ξένος ή δε μιλάει καλά τη γλώσσα κλπ. Καλή τύχη!
Scroll to top icon