Καταπέλτης η FAZ για τον Τσίπρα: Eκμεταλλεύεται σκανδαλωδώς τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη

Καταπέλτης η FAZ για τον Τσίπρα: Eκμεταλλεύεται σκανδαλωδώς τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
13

Με σκληρή γλώσσα περιγράφει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα το εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη» στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Πώς η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της αριστερής κυβέρνησης» γράφει η εφημερίδα στο άρθρο που η Deutsche Welle χαρακτηρίζει καταπέλτη για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στον χώρο των ΜΜΕ, των τραπεζών και της δικαιοσύνης.

Ο γερμανός δημοσιογράφος εξιστορεί το ιστορικό της δημοπρασίας, τον ρόλο της Attica Bank, τις πιέσεις προς τον Γιάννη Στουρνάρα, την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα που ήθελε να κάνει τηλεόραση, την έλευση του Ιβάν Σαββίδη που δεν ήθελε να κάνει τηλεόραση και τις καρκινοβασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συμπέρασμα:«Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια ολόκληρη σειρά σκανδάλων γύρω από την τηλεόραση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται. Η αντιπολίτευση και ο κόσμος των μίντια στην Ελλάδα παραλληλίζουν τα πεπραγμένα του περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση. Η κυβέρνηση Τσίπρα προετοιμάζεται αυτό τον καιρό να κλείσει πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με 2000 εργαζομένους και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε δύο φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες να ανοίξουν δύο φιλοκυβερνητικούς σταθμούς, αν και οι δύο "νέοι" δεν είχαν μέχρι σήμερα την παραμικρή σχέση με τα ΜΜΕ. Ούτως η άλλως η ΕΡΤ που επανίδρυσε ο Τσίπρας με 1800 εργαζόμενους είναι από καιρό απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση.»



Εκτενής αναφορά γίνεται και στις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών. «Ο Τσίπρας ωστόσο είχε προνοήσει», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «προωθώντας σε ανώτατες θέσεις δικαστικούς φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση. Σ' αυτούς ανήκει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέβαλε στην αρχή την επίμαχη συνεδρίαση, μετά την διεξήγαγε για να την διακόψει στη συνέχεια. Παρατηρητές στην Αθήνα φοβούνται ότι ο τοποθετημένος από τον Τσίπρα πρόεδρος του ΣτΕ Σακελλαρίου θα συνεχίσει να χρονοτριβεί μέχρις ότου κλείσουν οριστικά οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν πήραν άδεια, ώστε να έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα κατά τη βούληση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή τη στιγμή διπλή στρατηγική. Από τη μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια.»

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Να αντιδράσει αλήθεια για να γίνει τι;Αντιδράς όταν περιμένεις πως η αντίδραση θα φέρει κάτι καλύτερο.Να αντιδράσουν για να έρθει η ΝΔ στην εξουσία (αυτή που άνοιξε την πόρτα στο χάος με το έλλειμμα του 2009;) Ή να αντιδράσουν για να γίνει κανένα πραξικόπημα και μετά να έρθει η Ευρώπη να μας σώσει με στρατιωτική βοήθεια; Ο κόσμος δεν είναι αποχαυνωμένος, απλώς δεν έχει επιλογή.
Εδώ είναι Ελλάδα. Τους ανώτατους δικαστές τους διορίζει η κυβέρνηση, τα κανάλια δεν χρειάζονται άδεια, και κριτική τηλεόραση με 1900 που βάζουν να παίξει το αρχείο. Εδώ έχουμε μία τράπεζα για κάθε κόμμα, οι υπουργοί εργασίας έχουν εργάτες λαθρομεταναστες, υποδομών αυθαίρετα,παιδείας χωρίς πτυχίο και συγκοινωνίων πλαστές πινακίδες . Εδώ έχουμε δημοσιογραφους με τρελή κόμη και περούκα.Εδώ βγάλαμε το Σύριζα για να σκίσει το μνημόνιο και το Σύριζα για να το εφαρμόσει. Εδώ το μαύρο βαφτίζεται άσπρο και από την κομικοτραγηκη ιστορία του νεοελληνικού έθνους έχει μείνει μόνο η τραγική εδώ και καιρό.
Θα πρέπει η ΕΑ σε συνεργασίες με ευρωπαϊκές υπηρεσίες να προστατέψουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των δικαστών που έχουν στοχοποιηθεί. ---------
Άλλη μία διάκριση. Η Ελλάδα σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για τις φασιστικές προσπάθειες ελέγχου της δικαιοσύνης, των τραπεζών, της ΤτΕ και των ΜΜΕ. Δεν θα χρειάζεται πλέον ο Γερμανός, ο Ιταλός, ο Ολλανδός ή ο Βέλγος να ακούει ιστορίες από τη Βενεζουέλα ή τη Β. Κορέα. Έχει πλέον ένα παράδειγμα αριστερών φασισταριών στην ίδια του τη γειτονιά. ========
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είχε "αυταπάτες" για την ΕΕ, αλλά για τα εσωτερικά δεν είχε καμία. Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις και, το χειρότερο, προσχεδιασμένες. Μόνο που τα σχέδια συνήθως κάπου κολλάνε.
You wish.. τα καθεστώτα εδραιώνονται τόσο αργά που ο κόσμος το παίρνει μυρωδιά όταν είναι πλέον αργά. Και μετά βρίσκεσαι ξαφνικά στην τουρκία να φοράς μαντήλα όταν κάποια χρόνια πριν δεν το έκανες. Δες φωτό της καμπούλ από το 1970. Οι γυναίκες κυκλοφορύσαν με μίνι, βαμμένες και με τακούνια. Πως έγινε η οπισθοδρόμηση?
Η οπισθοδρόμηση έγινε με απλό τρόπο. Το τότε "προηγμένο" Αφγανιστάν βρίσκονταν στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ (μετά από μια σειρά πραξικοπημάτων που ξεκίνησε το 1973 με την ανατροπή του τότε Βασιλιά). Αυτό βλέπεις στις φωτογραφίες της Καμπούλ του 1970. Το 1980 ανατρέπεται και ο τελευταίος φιλοσοβιετικός Πρόεδρος και γίνεται η σοβιετική εισβολή. Οι ΗΠΑ με τη στήριξη του Πακιστάν, της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, αρχίζουν να ενισχύουν τους Μουτζαχεντίν, ως αντίβαρο στην επιρροή της ΕΣΣΔ. Το 1989 φεύγουν οι σοβιετικοί και, πάλι με τη στήριξη των ΗΠΑ, εγκαθιδρύεται το καθεστώς των Ταλιμπάν με τα γνωστά αποτελέσματα (η φωτο του Ρήγκαν στο οβάλ Γραφείο με τους Ταλιμπάν έχει μείνει στην ιστορία). Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ και το ΗΕ (με τους υπόλοιπους ... συμμάχους τους) αποφασίζουν να εισβάλουν οι ίδιες στο Αφγανιστάν, ανατρέποντας του Ταλιμπάν που πλέον είχαν σηκώσει κεφάλι. Το 2003 αναλαμβάνει τη Διοίκηση το ΝΑΤΟ και διενεργεί εκλογές όπου εκλέγεται ο (μαριονέτα) Πρόεδρος Καρζάϊ. Στα ενδιάμεσα οι Ταλιμπάν έχουν ανακάμψει και με οικονομική ενίσχυση από τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν (και φυσικά εν γνώσει των ΗΠΑ) έχουν κυριολεκτικά σπάσει τη χώρα σε σφαίρες επιρροής (οικονομικής κυρίως και μετά πολιτικής). Κι όλα αυτά λόγω της θέσης της χώρας. Πως έγινε λοιπόν η οπισθοδρόμηση;
Αυτή η Γερμανία έχει υπερβολικά πολλές εφημερίδες. Να εισηγηθούμε στη Μαντάμ Μέρκελ να ζητήσει σχετική μελέτη από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.