ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.10.2016 | 16:33

Κατάθλιψη νο2

Σήμερα λοιπόν είχα την πρώτη μου συνεδρία με τον ψυχολόγο. Και όπως το περίμενα, διαγνώσθηκα με βαριά μορφής κατάθλιψη. Μου είπε ότι οι επιλογές μας ειναι δύο: α) παραπομπή σε ψυχίατρο και αγωγή με αντικαταθλιπτικά, β) εισαγωγή στην ανάλογη κλινική. Εννοείται πως για το 2ο δεν ήθελα ούτε καν συζήτηση να κάνω μαζι του. Έχω τρομάξει με όλα αυτα και ήλπιζα ότι ποτέ δεν θα έφτανα σε αυτό το σημείο. Είμαι φοβισμένη και απογοητευμένη από τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω στους δικούς μου..
6
 
 
 
 
σχόλια
H άποψή μου είναι πως καλό είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.Αν και πάλι διαγνωστείς με κατάθλιψη να ακολουθήσεις κατά γράμμα όλες τις οδηγίες που θα σου δώσουν.Όπως αρρωσταίνει το σώμα έτσι αρρωσταίνει και η ψυχή.Όπως το σώμα μερικές φορές χρειάζεται βοήθεια (φάρμακα) για να νικήσει την αρρώστια το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή.Με τους δικούς σου να κάνεις ό,τι θα έκανες με οποιαδήποτε άλλη αρρώστια.Μην κρύβεσαι και δεν έχεις να ντρέπεσαι για κάτι.Αποδέξου το ότι σου συνέβη,οπλίσου με υπομονή και με τη βοήθεια και των γιατρών ,αν χρειαστεί,όλα θα πάνε καλά.Το πρώτο βήμα ήδη το ΄χεις κάνει.Ξέρεις το πρόβλημα.
Μη τρομάζεις ΚΑΘΟΛΟΥ. Αν είχες γρύπη θα τρόμαζες να πάρεις αντιβίωση? Όχι. Ε, είναι το ίδιο πράγμα. Είναι ιποχρέωση σου να κάνεις ότι περνάει απ΄το χέρι σου για να γίνεις καλύτερα. Και να θυμάσαι ένα πράγμα: ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΝ! Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο αλλά δεν είναι. Πέρσι τέτοια εποχή ήμουν στη θέση σου και τώρα είμαι καλά. Τώρα για το αν πρέπει να το πεις στουσ δικούς σου, αν νομίζεις οτι θα καταλάβουν και θα σε υποστηρίξουν στη προσπάθεια σου να γίνεις καλά, να τους το πεις οπωσδήποτε! Εγώ έχω δυο φανταστικούς γονείς που με βοήθησαν απίστευτα να ξεπεράσω το πρόβλημα μου με ατέλειωτες ώρες συζήτησης. Αν απ' την άλλη νομίζεισ πως δεν θα καταλάβουν μη τους το πεις γιατί δε θέλεις να έχεις να ανησυχείς και γι΄αυτούς μέσα σ' όλα τ΄αλλα. Καλή τύχη σου έφχομαι και να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη!
Scroll to top icon