ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2016 | 16:45

Ορθοστασία

Αποφάσισα να εξομολογηθώ τον πιο κρυφό μου φόβο. Εδώ και χρόνια φοβάμαι όταν στέκομαι όρθια γιατί νιώθω ότι θα πεσω (θα λιποθυμησω).Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις που υπαρχουν και δεν έχω τίποτα παθολογικο. Αυτό που έχω είναι φοβία με την ορθοστασία. Ακόμα και σε μια ουρά ταμείου για να πληρώσω ή στο δρόμο αν σταθώ να μιλήσω με μια γνωστή νιώθω άβολα,μια αστάθεια.Αν κρατήσω ένα στήριγμα,έστω έναν τοίχο μου φεύγει ο φόβος. Προσπαθώ να το ξεπεράσω και δεν μπορώ. Κανένας δεν έχει υποψιαστεί την κατάσταση γιατί γενικά είμαι ευδιαθετο και χαρούμενο άτομο. Δεν έχω λεφτά για ψυχολόγο. Τις φορές που έτυχε να σταθώ για ώρα όρθια πχ. οταν πήγαινα ακόμα σχολείο και κράτησα τη σημαία δεν έπαθα τίποτα απλά ένιωθα όλη την ώρα ότι πρόκειται να κατάρρευσω. Πάθαινα και πολλές κρίσεις πανικού με ζαλάδα και δυσπνοια που δεν παθαίνω πλέον αλλά αυτό με την ορθοστασια δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Ντρέπομαι τόσο πολύ και μόνο που διαβάζω το κείμενο που έχω γράψει αλλά είναι η αλήθεια μου.
8
 
 
 
 
σχόλια
Πατησε πανω στο ψευδωνυμο και θα δεις μετα ενα κουτακι email. Αν εισαι απο κινητο πρωτα βαλε deskop site (θα το βρεις στη λιστα πανω αριστερα) και μετα θα σου δωσει επιλογη να πατησεις το ψευδωνυμο.
Να σημειώσω οτι δεν ειμαι ειδική σε ψυχαναλυση απλα εχω διαβασει κανα δυο βιβλια..Πρωτη σκεψη: οι κρισεις πανικου που σε κανανε να φοβασαι να μην πεσεις οχι το να μεινεις ορθια. Κατι που μεταφραζεται πως φοβασαι μη χασεις τον ελεγχο του εαυτου σου. Πιθανον να εχεις δεχθει τιμωρια τυπου: κατσε εκει ορθια σε παιδικη ηλικια που σε στιγμάτησε ή καποιο πεσιμο - γλιστρημα που σε φοβησε.Δευτερη σκεψη: η ορθοστατικη που πολυ σωστα κ στοχευμενα αναφερθηκε πιο πανω.Τριτη σκέψη: Αγοραφοβια.
Η αλήθεια είναι πως το παθαίνω σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε δημόσια έκθεση πχ. όχι όταν είμαι όρθια στο μπάνιο και στεγνωνω τα μαλλιά μου.Επίσης,έχω πολύ μεγάλο φόβο μην χάσω τον έλεγχο του εαυτού μου,μην "τρελαθω" ή μην βάλω τα κλάματα μπροστά στους άλλους.
Και κάτι ακόμα. Όταν ήμουν μικρή είχα πέσει στις κυλιόμενες σκάλες του εμπορικου και εγδαρα άσχημα το πόδι μου επειδή η μάνα μου με τραβούσε να ανέβω προς τα πάνω,ακόμα το θυμάμαι.
Οσο θα σκεφτεσαι οσα σου εγραψα, σιγα σιγα το κουβαρι σου θα ξετυλιγει.. Εαν ειμαι σωστη, θα νιωθεις παραλληλα μια ανακουφιση! Αν εχεις την παραμικτη αμφιβολια οτι φταιει το πεσιμο στις σκαλες πχ τοτε δεν ειναι αυτο! Εχω ανοιχτο email στα υποψιν..Τωρα! Η δημοσια εκθεση εχει να κανει κυριως με την αγοραφοβια κανε μια αναζητηση στο google :)
Scroll to top icon