Ψήφισε ο Ρέντσι - Στο 20,1% η προσέλευση μέχρι στιγμής στο ιταλικό δημοψήφισμα

Ψήφισε ο Ρέντσι - Στο 20,1% η προσέλευση μέχρι στιγμής στο ιταλικό δημοψήφισμα Facebook Twitter
EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
1

Ο Ματέο Ρέντσι ψήφισε στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Ο Ιταλός πρωθυπουργός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο του Ποντασσιέβε, μικρού δήμου από την Φλωρεντία, μαζί με την σύζυγό του Ανιέζε.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η προσέλευση των ψηφοφόρων για το συνταγματικό δημοψήφισμα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώρα Ιταλίας, διαμορφώνεται στο 20,1%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για δημοψήφισμα, η συμμετοχή θεωρείται σχετικά υψηλή, αποτέλεσμα και της έκκλησης των αρχηγών όλων των κομμάτων για μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση. Τα επόμενα στοιχεία σχετικά με την προσέλευση των ψηφοφόρων θα δημοσιοποιηθούν στις 7μ.μ. ώρα Ιταλίας, 8 ώρα Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, έστω κι αν προσέλθει στις κάλπες ποσοστό χαμηλότερο από το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, αφού η μεταρρύθμιση έχει ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Η έγκριση ή η απόρριψη των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κρίνει και «την επιβίωση» της κυβέρνησης Ρέντσι, καθώς σε περίπτωση νίκης του «όχι», ο Ματέο Ρέντσι ενδέχεται να εγκαταλείψει το αξίωμα. 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια