ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2016 | 22:48

Φέρομαι άσχημα στα παιδιά μου

Πριν κάνω παιδιά ήμουν καλή και ευγενική με όλους. Όταν απέκτησα παιδιά άρχισα σιγά σιγά να μετατρέπομαι σε σκύλα. Φωνάζω, βρίζω, δέρνω και κάνω σαν δαιμονισμένη. Γιατί είναι πολύ ζωηρά και δεν μπορώ να τα πείσω να κάνουν αυτά που πρέπει. Και το βράδυ θέλω να πηδήξω από το μπαλκόνι από τις τύψεις.
3
 
 
 
 
σχόλια
Όλων των γονιών σπάνε -χωρίς απαραίτητα να έχουν άτακτα παιδάκια-, η ευθύνη σας είναι μεγάλη... όμως δεν αντιδρούν όλοι με φωνές ή και ξύλο. Αυτό σκέψου πρώτον και δεύτερον μίλα κάπου, σε έναν επαγγελματία. Έχεις θέμα με το θυμό σου... Επίσης συνιστώ γιόγκα ή τέτοιου είδους σωματική/πνευματική άσκηση, αν μπορείς να κλέψεις έστω μια ώρα τη μέρα για να ασχοληθείς.Ως γονιός δε φέρεσαι απλώς άσχημα αλλά παίρνεις και άλλες ζωές στο λαιμό σου. Συμμετέχεις στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών σου. Το αν το παιδάκι σου μεγαλώνοντας θα έχει αυτοπεποίθηση, ζωντάνια, κοινωνικότητα, τάσεις βίας, κόμπλεξ κλπ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εσένα - όχι μόνο μέσω της μεταξύ σας αλληλεπίδρασης αλλά και των συμπεριφορών που παρατηρεί έξω από αυτήν, γενικότερα το κλίμα στο σπίτι.Δε σου λέω κάτι που δε στο είπαν παραπάνω ή που δεν ξέρεις ήδη...Η συμπεριφορά σου έχει συνέπειες και πρέπει να πάψει. Μην είσαι αναβλητική και μην ντραπείς να μιλήσεις.
Σίγουρα χρειάζονται σωστές συμβουλές διαπαιδαγώγησης και προσπάθεια στην διαχείριση των νεύρων σου. Θα έλεγα να δοκιμάσεις όταν κάνουν κάτι που σ'ενοχλεί να μην πέφτεις στην παγίδα να φωνάξεις και να βγεις εκτός ορίων, πες τους τι σ'ενοχλεί πάρε μια βαθιά ανάσα και απομακρύνσου, ασχολήσου με κάτι άλλο και για να ηρεμήσεις αλλά και για να μην πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν την προσοχή σου.
Καθε γονιός θα σου πει πως το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή ειναι να μεγαλώνεις παιδιά. Εχεις μπει σε ενα κύκλο που δεν μπορεις να κλεισεις. Τα παιδιά δεν ειναι ζωηρά ή ατιθασα ή ανίπακουα. Ειναι οτι μπορούν να κάνουν ώστε να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον. Θα σου προτείνω το εξής και ελπιζω πως θα δεις αλλαγή. Αυριο η Ακομη και σημερα κανε τις δουλειές σου όσο λείπουν τα παιδιά η όσο κοιμούνται. Άφησε λιγο χρόνο για εσενα να πιεις ΕΝΑ καφέ ή να κανεις ΚΑΤΙ που σε χαλαρώνει. Οταν ερθει η στιγμή να ασχοληθείς με τα παιδιά είτε ΓΙΑΤΙ ξύπνησαν είτε ΓΙΑΤΙ γύρισαν από το σχολείο τότε ασχολησου μονο ΜΑΖΙ τους με χαμόγελο. Παίξτε και γελαστε και θα δεις ποσο ηρεμα θα ειναι. Θα εισαι κι ΕΣΥ ήρεμη γιατι θα σε ακούνε και δεν θα κάνουν ζαβολιες. Οταν κάνουν ΚΑΤΙ που σε θυμώνει σκυψε στο ύψος τους και πες τους Με απλα λογια τι κάνουν λαθος. Αν μάθουν πως με τη ζαβολια, τη ζημιά θα έχουν τη μαμα τους τότε ΑΥΤΟ θα κάνουν. Αν ανάμεσα στην αδιαφορια και το ξύλο θα πρεπει να επιλέξουν θα επιλέξουν το ξύλο γιατι ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ τη σημασία σου. Δεν θα αναφερθώ στο Τι κακό γινεται στην ψυχολογία τους γιατι αν δεν το καταλάβαινες δεν θα ειχες τύψεις. Πρεπει να ξεφύγεις από τη συνηθεια του ξύλου και των φωνών και να παλέψεις να τα αντιμετωπίζεις με χιούμορ και διάλογο. Αν σε ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ εξηγήσεις το ΚΑΛΟ και το κακό, αν εισαι ΚΟΝΤΑ του και ΟΧΙ απεναντι του τότε θα δεις πως θα ΕΙΝΑΙ πιο εύκολα ολα. Γι ΑΥΤΑ ΕΙΣΑΙ η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μαμα του κόσμου. Να το εχεις στο μυαλο σου. Προσπαθησε να γινεις η καλυτερη. Αν τα ρωτησεις τι τα ενοχλει, αν τα ρωτησεις γιατι δεν σε ακούνε θα εκπλαγεις από τις απαντησεις τους!!! Βρείτε όλοι μαζι την λύση για να υπάρξει η γαλήνη και η ηρεμια που έχουν ανάγκη τα παιδιά. Οταν φουντωνεις σκεψου πως θα ενιωθες αν τα έδερνε κάποιος άλλος, τι θα ελεγε κάποιος για εσενα αν σε εβλεπε. Εισαι το παν γι αυτα. Το πόνος από το χαστούκι θα περασει, ο πόνος στη ψυχη; Αν χτυπήσουν θα τα φιλησεις; Για την ψυχη τους τι κανεις;
Scroll to top icon