Εκτός μνημονίου και επισήμως η Ιρλανδία

Εκτός μνημονίου και επισήμως η Ιρλανδία Facebook Twitter
8

Kαι επισήμως εξήλθε χθες από το μνημόνιο η Ιρλανδία, τρία χρόνια μετά την ένταξη της σε αυτό.

«Η ζωή μας δεν θα αλλάξει εν μία νυκτί. Όμως η έξοδος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς ότι η Ιρλανδία επανακάμπτει. Η υπομονή και η προσαρμοστικότητά σας αποκατέστησαν την εθνική μας υπερηφάνεια», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα επιτρέψει να μειωθεί το εθνικό χρέος κατά 25% μέσα στα επόμενα επτά χρόνια. Για τον επόμενο χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιρλανδίας προβλέπεται στο 2%.

 «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν αισθάνονται τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία στην καθημερινή ζωή τους. Όμως τώρα είναι σαφές ότι οι θυσίες σας έκαναν τη διαφορά (...) Η οικονομία μας αρχίζει να ανακάμπτει», πρόσθεσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Πρόσθεσε πάντως ότι η οικονομική πολιτική δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στο άμεσο μέλλον.  «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε την πορεία μας. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την πρόοδο που πετύχαμε», είπε ο Κένι.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Παντού το ίδιο παραμύθι πουλάνε οι πολιτικοί. Βγήκαν απο το μνημόνιο, ε καί; μήπως θα επιστρέψουν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες; μήπως σταμάτησε η μετανάστευση; μήπως θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ιρλανδία; μήπως δεν χρωστάνε τα κέρατά τους ακόμα; Ας ρωτήσει τους μακροχρόνια άνεργους Ιρλανδούς, πόσο υπερήφανοι αισθάνονται, τώρα που βγήκαν απο το μνημόνιο.΄Είναι εύκολο να λές μεγάλα λόγια εκ του ασφαλούς, είναι πολύ δύσκολο να βιώνεις την πραγματικότητα, οπότε, δεν είναι παράξενο που οι πολιτικοί είναι εκτός πραγματικότητας.
Ξεκόλλα ρε Δον Ιδιώτη. Έχεις πάθει εμμονή. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις...Δίκαιο ή όχι αυτό που γράφεις, είναι άλλη συζήτηση. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν επιδόματα, γενναία επιδόματα ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα. Πρόσφατα ένας φίλους μου στη Γερμανία απόκτησε κορούλα. Πήρε άδεια πατρότητας και ένα μικρό επίδομα πατρότητας. Το μεγάλο είναι της μητρότητας. Αλλά είπαμε, αυτό είναι άλλη κουβέντα. Ξεκόλλα...!
Φιλε το πρόβλημα δεν einai τά επιδόματα αλλα ποιος τα πληρώνει. Το επίδομα δεν δίνετε γιατί είναι σωστό, δίνετε γιατί κάποιος το αξίζει. Η γερμανία έχει εμπορικό πλεόνασμα, έχει δέκα φορες μεγαλύτερη παραγωγικότητα από εμάς (και μην αναφέρουμε εκείνο το γελοίο επιχείρημα με τι ετήσιες ώρες εργασίας ανά άτομο)
@ Theofanis 16.12.2013 | 14:13Δηλαδή πως γίνεται, ας πούμε, ένας ανάπηρος να «αξίζει» το επίδομα αναπηρίας ή ένας τυφλός να «αξίζει» το επίδομα τυφλότητας;;;... Ξέρεις, τα επιδόματα δεν είναι έπαινοι, ούτε βραβεία...Άλλο αν σε αρκετές περιπτώσεις, δυστυχώς, της ελληνικής πραγματικότητας βαπτίσαμε ως επιδόματα την υπερμισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να δικαιολογηθεί.
Αν πρόσεξες μιλάω για "εξωτικά" επιδόματα, όπως "πλυσίματος χεριών" (υπήρχε στον ΟΣΕ) ή "έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία" (αν είναι δυνατόν) και όχι για τα κοινωνικά επιδόματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες ή πολύτεκνους.