ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2017 | 14:45

Ψυχολόγοι lifo-τες και lifo-τισσες,

θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε, πώς είναι δυνατόν να κεράτωσα κάποια, η οποία μου αρέσει πολύ και μου έχει φερθεί κατά βάση σπαθί με μια άλλη κοπέλα, που μου αρέσει ελάχιστα έως καθόλου;Το έχω μετανιώσει ήδη, αλλά έχω προβληματιστεί γενικότερα με τον εαυτό μου.
17
 
 
 
 
σχόλια
Πως είναι δυνατόν!!Κι όμως έγινε!!Τι θελουμε τελικα εμείς οι άνθρωποι;Άγνωστες οι βούλες του ανθρώπου!!Λαθη κάνουμε,ευτυχως το μετάνιωσες..Μην πεις τίποτα στην κοπέλα που θέλεις και τα κανείς χειρότερα!!Ας το ξέρεις μονο εσυ!!Βαλε μυαλό!!
αλλη μια κλασικη περιπτωση ανδρα που κερατωνει τη σπαθατη σχεση του και δε ξερει το γιατι ...πλεον γινανε πολλοι !!αν καποιος ξερει γιατι το εκανε να μας διαφωτισειμεχρι στιγμης ξερουμε οτι οσο σπαθι και να εισαι το κερατο δε το γλυτωνεις
Μετανιωσες πραγματικα γιατι κερατωσες τη σχεση σου η γιατι την κερατωσες με μια που δεν ηταν πιο ομορφη ;Δε θα σε κρινω.Νομιζω πως ειναι σημαντικο να απαντησεις σε αυτο το ερωτημα.Αν συμβαινει το πρωτο,ισως ηταν ενα λαθος που ισως σε διδαξει κατι και δεν το ξανακανεις ποτε.Αν συμβαινει το δευτερο ,μαλλον δεν εισαι ετοιμος για δεσμευση.Αποδεσμευσαι το κοριτσι και ζησε με τον τροπο που σου αρεσει.Μπορεις να εχεις πολλες χωρις να χρειαστει να πληγωσεις καμια.
Το έκανες,γιατί μπορούσες.Γιατί ήταν μια πράξη,χωρίς κανένα κόστος.Ειδικά από τη στιγμή,που το τρίτο πρόσωπο δεν το αξιολογείς σαν κάτι σπουδαίο,δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία,να επιλέξεις.Είναι ένα άτομο αδιάφορο.Γι'αυτό δε θεώρησες και την πράξη σου σοβαρή και δε λειτούργησαν οι όποιες αναστολές σου.Παίζω τις μάρκες μου all in (εθιμοτυπικά λόγω των ημερών τζογάρω),ότι αν αισθανόσουν,ότι ρισκάρεις τη σχέση σου,θα το σκεφτόσουν 2 και 3 φορές,πριν το κάνεις.Ωστόσο,ακόμα κι αν δε σημαίνει τίποτα για σένα,το κέρατο στολίστηκε και δεν μπορείς να το πάρεις πίσω.Εκεί θα είναι κι ας το βλέπεις μόνο εσύ,για να σου θυμίζει,ότι στάθηκες λίγος απέναντι σε δυο γυναίκες και τον εαυτό σου.Προσοχή από δω και πέρα,γιατί αυτά πληγώνουν.Και δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος κανείς,ότι δε θα πληρώσει το τίμημα τέτοιας επιπολαιότητας και εγωισμού.
Μονο εσυ ξερεις τι σε οδηγησε στο να κερατωσεις την κοπελα σου.Το μονο που μπορω να διακρινω ειναι οτι σε κατεχει ενας εγωκεντρισμος (και εγωισμος) και δεν σε νοιαζουν τα αισθηματα τις κοπελας σου.Καλη χρονια.
Εσύ ξέρεις καλύτερα και μπορείς ν'αξιολογήσεις την πράξη σου! Θέλεις όντως να είσαι δεσμευμένος; Εάν όχι δείξε σεβασμό προς τους άλλους και μην τους βάζεις στην διαδικασία αυτή. Εκτιμάς τον εαυτό σου; Πιστεύεις πως σου αξίζει μια καλή σχέση και αυτή η κοπέλα; Ή όχι και ενδόμυχα θες να το καταστρέψεις; Απλές σκέψεις που πρέπει να σε προβληματίσουν...
Από πού προκύπτει ότι το τρίτο άτομο γνώριζε για την εν λόγω σχέση;Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, όσο λάθος και να είναι η τρίτη της παρέας, πώς αυτό αποτελεί "ελαφρυντικό" για τη συμπεριφορά του εξομολογούμενου ; Τον βίασε ; Τον έβαλε κάτω με το ζόρι; Πήγε μαζί της γιατί ήθελε και μπορούσε.
Ας πούμε πως η εικασία σου είναι σωστή. Το μερίδιο ευθύνης της θεωρώ είναι ελάχιστο μην πω μηδαμινό σε σχέση με του εξομολογούμενου. Ειδικά εδώ, που εμμέσως πλην σαφώς μας λέει πως δε του πολυάρεσε καν η κοπέλα. Την απόφαση του λοιπόν την είχε πάρει έτσι κι αλλιώς όποια κι αν ήταν μπροστά του. Έδωσε τη συναίνεση της, οκ, αλλά αν δε την έδινε το πιθανότερο είναι πως ο φίλτατος θα προχωρούσε στην επόμενη, μέχρι να βρει το "ναι". Απ΄ όσο καταλαβαίνω δεν είναι καν ότι μπήκε στον πειρασμό με τη συγκεκριμένη. Ήταν πολύ πιο απλό και διαδικαστικό γι αυτόν.
Καταρχήν συνειδητοποιημένα, άσε το ότι μετάνιωσες ή έχεις τύψεις. Ελαφρά τη καρδία πήγες με άλλη χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Πιο πολύ θεωρώ πως σε τρώει το ότι δεν άξιζε τον "κόπο" για τα στάνταρ σου.Αλλιώς αγαπητέ μου, δε θα προβληματιζόσουν μόνο για το "γιατί" το έκανες αλλά και για το πώς θα την κοιτάς στα μάτια. Και όπως είπαν και οι υπόλοιποι, θα το ξανακάνεις όποτε κάτσει η φάση και η επόμενη.
Αντί να ζητάς να κάνουν κάποιοι άγνωστοι "διάγνωση", γιατί δεν προσπαθείς εσύ να δώσεις μια εξήγηση σε αυτό που περιγράφεις; Η μετάνοιά σου είναι λίγο καθυστερημένη πάντως, και προσωπικά πιστεύω ότι αν έχεις εκ νέου την ευκαιρία να κερατώσεις την "σπαθάτη", θα το κάνεις χωρίς ιδιαίτερες αναστολές.
Scroll to top icon