Η παρατεταμένη ασθένεια της βασίλισσας Ελισάβετ,«βαρύ κρύωμα» σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, που την ανάγκασε να μην παραστεί στις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, φούντωσε τις φήμες και τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της.
Οι βρετανικές εφημερίδες υπενθυμίζουν τι θα συμβεί στη χώρα την «επόμενη ημέρα», όταν θα συμβεί το μοιραίο, σύμφωνα με τα έτοιμα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για τέτοιες περιπτώσεις.
Ποια είναι όμως όλα εκείνα που πρέπει να είναι έτοιμα;
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Βρετανία, θα μπει «χειρόφρενο» για 12 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω. Το διάστημα αυτό φέρει την επίσημη, «βασιλική» ονομασία «Η Γέφυρα».
Κατά πάσα πιθανότητα, οι τράπεζες και οι κάθε είδους χρηματιστηριακές αγορές θα κλείσουν (προσοχή, αυτό είναι σημαντικό για τη βρετανική οικονομία που το φόρτε της είναι η χρηματοοικονομική οικονομία). Τόσο η κηδεία όσο και η τελετή στέψης του διαδόχου θα ανακηρυχθούν εθνικές αργίες (το εκτιμούμενο κόστος της κάθε μιας στο βρετανικό ΑΕΠ κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλίνες χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος της οργάνωσης).
Βεβαίως, όλες οι μεταδόσεις σατιρικών εκπομπών στο BBC θα ανασταλούν.
Ο Πρίγκιπας Κάρολος ενδέχεται να χρειαστεί ν’ αλλάξει το όνομά του (κατά συνέπεια θα αλλάξουν και οι στίχοι του Εθνικού Ύμνου).
Ο Κάρολος αυτομάτως θα γίνει ο νέος Μονάρχης, καθώς ο θρόνος δεν πρέπει, technically speaking, να μείνει κενός (η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να στεφθεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι αν ο Κάρολος αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ αυτού). Βεβαίως, πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο διαδοχής στο St James' Palace για να ανακηρύξει, επίσημα, βασιλιά τον Κάρολο (ενώπιον του συμβουλίου αυτός θα δώσει όρκο πίστης στο Κοινοβούλιο και την Εκκλησία της Αγγλίας). Στη συνέχεια, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα δώσουν όρκο πίστης σε αυτόν. Και θα τυπωθούν καινούργια γραμματόσημα που θα φέρουν το (βασιλικό) πρόσωπό του.