ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.1.2017 | 16:27

ΕΝΟΧΙΚΟΙ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Μια απορία: Κάνοντας γκάλοπ σε φίλους, γνωστούς, φίλους φίλων κλπ.. διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι(γενικά, όχι μόνο οι Έλληνες, γιατί ρώτησα και ξένους) είναι αφάνταστα ενοχικοί και πουριτανοί απέναντι στη σεξουαλικότητα και στη σεξουαλική έκφραση γενικότερα ενώ είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τη βία ή βίαιες ειδήσεις.Συγκεκριμένα ρώτησα νέους γονείς τι θα τους ενοχλούσε περισσότερο αν κατά λάθος έμπαιναν στο δωμάτιο του έφηβου παιδιού τους(ή έφηβης) και το έβλεπαν να παρακολουθεί βίντεο πορνό ή αν έπαιζε βίαια παιχνίδια όπου ξεκοίλιαζε ή σκότωνε ζόμπι. Σας πληροφορώ ότι η πλειοψηφία(άντρες και γυναίκες) μου είπαν ότι το πορνό θα απαγόρευαν στα παιδιά τους.Και επίσης αν έβλεπαν τον σύντροφό τους ή κάποιον άγνωστο τυχαία στο δρόμο να θαυμάζει μια γυμνή φωτογραφία ή να βλέπει πορνό θα σχολίαζαν αμέσως και κάποιοι εξ αυτών θα πήγαιναν και θα έλεγαν και κάτι σε αυτόν ή αυτή που θα έκανε την ''ανίερη '' αυτή πράξη. Ενώ το να βλέπει κάποιος βίαιες ειδήσεις, πολέμους ή το να παίζει παιχνίδια βίας(είτε ανήλικος είτε ενήλικος) το θεωρούν αποκρουστικό, θα απέστρεφαν το βλέμμα αλλά δεν θα έλεγαν τίποτα.πραγματικά με εξέπληξε τόση ενοχικότητα απέναντι στο πορνό. Δηλαδή στη σύγχρονη κοινωνία το να βλέπει κάποιος έφηβος(ή άνθρωπος γενικότερα) ένα σεξουαλικό βίντεο ή μια ερωτική σκηνή ή οτιδήποτε ερωτικό(που τι πιο όμορφο) θεωρείται διαστροφή, ανωμαλία ή ντροπή. Φουλ οπισθοδρόμηση. Δηλαδή απορώ με τους γονείς που μου απάντησαν ότι θα ήταν κακό και θα έκαναν παρατήρηση στα έφηβα παιδιά τους αν έβλεπαν ένα ωραίο πορνό βίντεο όπου δύο άνθρωποι κάνουν έρωτα ή στοματικό έρωτα και βγάζουν επιφωνήματα καύλας(και αυτό θα το απαγόρευαν στα παιδιά τους, την θέαση τέτοιων βίντεο) ενώ αν τα έβλεπαν να παίζουν παιχνίδια με σκοτωμούς, διαμελισμούς, ξεκοιλιάσματα, ζόμπι κλπ..., απλώς θα τους έκαναν μια απλή παρατήρηση του τύπου ''τι κάθεσαι και αποβλακώνεσαι τόσες ώρες στον υπολογιστή;''. Αυτό. Καμία κουβέντα για το περιεχόμενο του παιχνιδιού.Ρε κάντε (ή δείτε) έρωτα! Όχι πόλεμο!
11
 
 
 
 
σχόλια
Κανένα πρόβλημα δεν έχεις και καθαρή μου φαίνεται η θέση σου.Το πορνό παραμένει ζήτημα ταμπού και πεδίο έκφρασης ενοχικών συμπλεγμάτων. Είναι γελοιωδέστατο να το αρνείται κανείς, περίπου όσο το να αγνοεί ότι η πορνογραφία αποτελεί μία από τις πρώτες μορφές έκφρασης του ανθρωπίνου είδους, με αδιάλλειπτη παρουσία σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Ακόμα και στις περιόδους βαθέως σκοταδισμού. Μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι εκφράστηκαν μέσω της πορνογραφίας, ακόμα και σε μορφές που θα σκανδάλιζαν βάναυσα κάποιους εδώ μέσα.Γιατί όμως παραμένει συλλογικό ταμπού στον 21ο αιώνα; Διότι πορνό και αυνανισμός πάνε παρέα. Ο αυνανισμός δεν ξεπερνιέται ενοχικά από την πλειοψηφία όσων των απολαμβάνουν, διότι:α. τον απολαμβάνουν.β. νιώθουν ανεπάρκεια ως ερωτικοί σύντροφοι.γ. νιώθουν ανεπάρκεια ως υποψήφιοι εραστές.δ. εκφράζουν γούστα και επιθυμίες που δεν θα τολμούσαν να ομολογήσουν σε έναν τρίτο.Κουλουπού κουλουπού.Αν έχω μια ένσταση είναι ότι δε χρειάζονται γκάλοπ για τέτοια συμπεράσματα και οι ερωτήσεις σου είναι κομματάκι αφελείς, αφού θεωρούν και δεδομένη την ειλικρίνεια των ερωτώμενων, σ' ένα τόσο ταμπούρικο θέμα.
τα πόρνο διαστρεβλώνουν κατα πολυ την πραγματικοτητα του σεξ, κάτι στο όπιο αποκτάς πολυ αργότερα την εμπειρία για να το δεις απο μια πιο ώριμη σκοπιά σε αντίθεση με αλλες βιολογικές διαδικασίες. Ενα παιδί μπορεί να ξεχωρίσει οτι αυτο που βλέπει στην οθόνη δεν ειναι πραγματικό και δεν είναι κάλο γιατι εχει βίωσει τον πόνο κάποιου χτυπήματος αλλα δεν έχει βιώσει το σεξ.
Τα χεις μπερδέψει λίγο στο μυαλό σου μου φαίνεται. Ο έρωτας είναι κάτι προσωπικό και όμορφο ανάμεσα σε δυο ανθρώπους και δεν είναι ανάγκη να το μοιράζεσαι με άλλους. Οι ταινίες με ζόμπι πάλι όχι, γι αυτό τις βλέπουμε στο σινεμά με άλλους. Οι πορνό ταινίες (που είναι ένα "βοήθημα" για την επίτευξη αυτοικανοποίησης) είναι κάτι που βλέπουμε μόνοι μας γιατί συνήθως οι άνθρωποι αυτοικανοποιούνται χωρίς την παρουσία τρίτων, ειδικότερα των γονιών. Σκέψου πως θα ενοιωθες εσύ αν αν έβλεπες τους γονείς σου να βλέπουν πορνό, θα το προτιμούσες από το να τους έπιανες να βλέπουν μια ταινία με ζόμπι? Απελευθερωμένη σεξουαλικότητα δε σημαίνει να βλέπουμε ταινίες πορνό στο σπίτι με τους γονείς μας αλλά να μην αισθανόμαστε ενοχικά απέναντι στην πράξη και στην ευχαρίστηση που μας προσφέρει χωρίς όμως να το διατυμπανίζουμε. Εξάλλου όλοι κάνουμε σεξ, είναι ο τρόπος που διαιωνιζόμαστε και η πράξη που μας δημιουργεί, δε χρειάζεται όμως να βγούμε στο δρόμο και να το φωνάξουμε.
Scroll to top icon