ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.1.2017 | 16:09

Αρνητικά σχόλια προς μια μικρή μαμα

Είμαι μια κοπέλα 23 χρονών.Εχω μια κόρη 4 χρονών και είμαι έγκυος τώρα στο γιο μου.Οι περισσότεροι στο χωριο με σχολιάζουν αρνητικά για χαζές αφορμές. Με επικρινουν επειδή αφήνω τα καλοκαίρια την κόρη μου να παίζει με τα χώματα και τα ρούχα της να βρομιζουν χωρίς να αντιδρώ σε τίποτα λέγοντας πως είμαι κακή μάνα γιατί εγώ ταυτόχρονα αδιαφορώ πίνοντας τον καφέ μου.Μα αφού και εκείνη και εγώ περνάμε καλά έτσι δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Εξάλλου παιδί είναι, αν δεν παίξει με τις λάσπες και τα χώματα τώρα πότε θα παίξει? Επίσης με κατηγορούν για το ότι καπνίζω ενώ είμαι έγκυος λέγοντας χαρακτηρίστικα ότι είμαι παντα με τη τσιγάρουκλα στο χερι.το ξέρω ότι δεν είναι πολύ καλό αυτό αλλά κάπνιζα και όταν ήμουν εγκυος στο πρώτο μου παιδί και μια χαρά φυσιολογική και ζωηρή βγήκε. Επιπλέον, οι μέχρι τώρα εξετάσεις δείχνουν ότι και το μωρό που περιμένω σε λιγο καιρό θα είναι μια χαρά! Βαρέθηκα τις υπερβολές και τα μη και ο καθένας να μην κοίτα την καμπούρα του.βαρέθηκα να σχολιάζουν όλοι ότι έγινα μικρή μαμά άρα και είμαι ανώριμη στο να μεγαλωσω τα παιδιά μου σωστά θαρρείς και όλοι στο χωριο έχουν οικογένειες -πρότυπα!
7
 
 
 
 
σχόλια
Στην εγκυμοσύνη συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Είναι ανεύθυνο εκ μέρους σου να καπνίζεις στην εγκυμοσύνη σου ενώ απαγορεύεται.Σχετικα με το βασικό θέμα, τώρα, προκειμένου να το παίξουν μαθουσάλες κάποιοι δε διστάζουν ακόμη και να προσβάλλουν τον άλλον. Η παραδοσιακή μητέρα, που το πρότυπό της υπερισχύει στα χωριά μέχρι και σήμερα, δεν αποτελεί υποδειγματική μητρική μορφή, προφανώς!Απλά μου κάνει εντύπωση πως γίνεται ειδικά στο χωριό να σε κρίνουν που αφήνεις το παιδί με τα χώματα. Έχω μεγαλώσει στο χωριό και το πλέον αστείο θα ήταν η μάνα μου να τρέχει από πίσω μας να μας ξαλλάζει επειδή παίξαμε σαν παιδάκια στα χώματα. Μα όλοι στα χώματα παίζουνε στο χωριό, με τις κότες, τα σκουλίκια, τις χελώνες και τα αρνοκάτσικα!
Τι θα πει ότι όλες οι εξετάσεις είναι καλές?ένας υπέρηχος το μήνα καθώς και η αυχενική διαφάνεια και η β΄επιπέδου μπορούν να δείξουν ότι το παιδί δεν θα έχει αναπνευστικό πρόβλημα η κάποια καρδιοπάθεια η δεν ξέρω και εγώ τ άλλο?Με το γιατρό σου το συζήτησες το ζήτημα του τσιγάρου? Τι σου είπε?Έως τρία τσιγάρα τη μέρα σωστά?Όχι επειδή δεν προκαλούν βλάβη και τα τρία αυτά αλλά επειδή ο οργανισμός της μητέρας μπορεί να πάθει τέτοιο σοκ από την έλλειψη τσιγάρου και να βλάψει το έμβρυο όσο και τα τρία τσιγάρα.Ό,τι και να σου λέμε εμείς το ζήτημα είναι εσύ τι κάνεις.
κοιτα ολα σωστα τα λες και συμφωνω μαζι σου, αλλα με χτυπησε στο ματι για το καπνισμα!μπορει τωρα να ειναι ολα ενταξει αλλα μεχρι και τελευταια σιγμη ολα μπορουν να συμβουν! οποτε κοψε το καπνισμα! για λιγους μηνες δεν θα παθεις κατι! σκεψου αν γινει κατι στον γιο σου τους τελευταίους μηνες τι ενοχες θα εχεις μετα.... ειναι θεμα υγείας και για σενα αλλα και για το παιδι!
Η ανωριμοτητα σου φαινεται στο οτι με μια ψυχη μεσα στην κοιλια σου,ρουφας τον καρκινο. Το γεγονος οτι το παιδι σου ειναι υγιεστατο τωρα,δε σημαινει οτι αργοτερα θα ειναι,επειδη εσυ δεν μπορεις να σταματησεις το τσιγαρο,εστω οταν εισαι εγκυος.Προσεχε τι κανεις..
Έχεις δίκιο στο να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του αλλά εσύ ως μάνα θα πρεπε να προσέχεις κάποια θέματα ειδικά υγείας. .Το ότι είναι υγιές τώρα δεν πάει να πει ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στο μέλλον στο μωράκι επειδή εσύ καπνίζεις κατά την εγκυμοσύνη..θα πρεπε να βάζεις την υγεία του παιδιού σου πάνω από την δική σου ανάγκη για κάπνισμα και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία
Προφανώς και είσαι ανώριμη αν καπνίζεις ενώ είσαι έγκυος και παίζεις με τις πιθανότητες. Και η ανωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία.Γενικά πάντως, και η τελειότερη μητέρα να ήσουν, ο κόσμος κάτι θα 'βρισκε να πει.
Scroll to top icon